CK Pohoda Itálie Zájezd č. 110

Romantické Toskánsko a Cinque Terre - letecky

Itálie
Pisa, Toskánsko, Cinque Terre, Siena, San Gimignano, Lucca
Další zájezd do malebného Toskánska, který propojuje jak historické skvosty, tak…

8Počet dnů:

18.09.2023Termíny od:

26 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Další zájezd do malebného Toskánska, který propojuje jak historické skvosty, tak přírodně zajímavou oblast Cinque Terre. Cestu do Toskánska si zkrátíte letadlem.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Toskánska , transfer na hotel, ubytování.
2. den:LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Š ikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
3. den:SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města.
4. den:Pobyt u moře.
5. den:FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela.
6. den:Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Navštívíme vesničku VERNAZZA ležící na skalnatém ostrohu, hrad Doria, z něhož se naskýtají pohledy jako z ptačí perspektivy na zátoku i křivolaké uličky. Dále vesničku MANAROLA, její ž barevné domky šplhají vzhůru po skále a z druhé strany ji obklopují malebné vinice. Další možností je RIOMAGGIORE – působivá ukázka architektury této oblasti, kde úzké domy stoupají od mořské hladiny po svazích kopců.
7. den:Pobyt u moře. Pro neposedné možnost výletu místní dopravou do městečka PIETRASANTA – romantické středověké městečko s historickým středem a úzkými uličkami.
8. den:Transfer z hotelu na letiště. Odlet do Prahy.
Florencie SMDF Florencie SMDF (3) Italie Cinque Terre E 2018 Italie Cinque Terre E II 2018 italie Siena-katedrála Italie_Cinque Terre_4_10 Italie_Lucca_10 Italie_Lucca_2_10 Italie_Pisa_10 Italie_Porotfino_5_10 Italie_Portofino_10 Italie_Toskansko_San-Gimignano Italie_Voltera 2 pisa-09 pisa-12 pisa-13 san-gimignano-02 san-gimignano-04 san-gimignano-05 Siena (2)

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka do Itálie
  • transfery
  • autobusová doprava na výlety dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 6-7x polopenze (dle časů letů) vč. sklenice vody a vína k večeři

Cena nezahrnuje

  • Pobytovou taxu ve výši cca 2 € / os. / den, splatná na místě.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 320 Kč)
  • připojištění vyššího storna do 45 000 Kč (příplatek: 300 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Pisa

Pisa je světoznámá díky svému Náměstí zázraků, Campo dei Miracoli, na kterém se nacházejí čtyři budovy - katedrála, známá nakloněná věž, baptisterium a Camposanto. Tisíce turistů přijíždějí každoročně aby mohli shlédnout nakloněnou věž. Její odklon horní části věže od paty je přes 4 metry. V poslední době se technicky podařilo vyřešit zastavení náklánění věže a pravděpodobného zřícení v budoucnosti. Po dlouhé době byla věž opět zpřístupněna turistům.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Cinque Terre

Siena

San Gimignano

Lucca

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí