CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 19RLBSAL

Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší ***

Rakousko
Štýrsko, Schladming Dachstein
Odloučená horská údolí, kouzlo horských salaší a přirozená krása přírodního parku…

5Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Odloučená horská údolí, kouzlo horských salaší a přirozená krása přírodního parku Sölktaler. Jezera s průzračně čistou vodou, hučící vodopády, atmosféra a speciality na místních salaších, klid pro tělo i duši. Tento neobyčejný zájezd je připraven pro skupinu 20 osob s dopravou mikrobusem. Pojeďte s námi načerpat nové síly a znovu objevit jednoduchost a pomalost života daleko od každodenního stresu. Ubytování na klidném místě, na pěkném statku s vlastním hospodářstvím a domácí stravou.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

cenik: Termín 2019Osoba21.07.-25.07.12 390

nas_tip: Odloučená horská údolí, kouzlo horských salaší a přirozená krása přírodního parku Sölktaler. Jezera s průzračně čistou vodou, hučící vodopády, atmosféra a speciality na místních salaších, klid pro tělo i duši. Tento neobyčejný zájezd je připraven pro skupinu 20 osob s dopravou mikrobusem. Pojeďte s námi načerpat nové síly a znovu objevit jednoduchost a pomalost života daleko od každodenního stresu. Ubytování na klidném místě, na pěkném statku s vlastním hospodářstvím a domácí stravou.

Ubytování: gasthof

Pěkný statek leží v údolí Ennstal, ve Schladmingerských Taurách. Je to ideální místo pro odpočinek a relaxaci, kde můžete poznat také život na rakouském venkově. Majitelé mají hospodářství, chovají jezdecké koně, prasata a na statku žijí samozřejmě i další zvířata. Okolo statku jsou louky. Klientům je k dispozici venkovní bazén, kde se můžete v horkých letních dnech osvěžit. Ke statku patří ovocné sady a vlastní domácí palírna či lovecký revír. Statek tvoří dvě vedle sebe ležící budovy. Pokoje mají koupelnu s WC, TV-Sat a většina i balkon. Snídaně jsou podávány v jídelně formou bufetu a večeře formou menu o 3 chodech s možností výběru hlavního jídla, salátový bufet. Samozřejmostí jsou domácí produkty jako chléb, uzené maso, šunka, párky či špek, vejce a marmelády.

Tento program i ubytování je přizpůsobeno malé skupině, je ideální pro klienty, kteří dávají přednost komornější atmosféře na zájezdu. Místa, která navštívíte, nejsou většinou přístupná velkým autobusem, proto je doprava zajištěna novým pohodlným mikrobusem s 19 místy.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.Svozy:Brno (+400 Kč), Kolín (+150 Kč), Svitavy (+250 Kč), Litomyšl (+250 Kč), Lanškroun (+200 Kč), Ústí na Orlicí (+200 Kč), Trutnov (+200 Kč), Jaroměř (+150 Kč), Hořice (+150 Kč), Liberec (+300 Kč), Mladá Boleslav (+200 Kč), Ústí nad Labem (+350 Kč).CK je oprávně již potvrzený transfer zrušit, pokud je na trase méně než 6 cestujících - příplatek za tzv. "svoz" bude samořejmě vrácen.

Program zájezdu

1. den:ráno odjezd mikrobusu z Prahy. Odpoledne zastávka v soutěsce Silberkarklamm (vstup cca 3 Euro). Procházka velmi pěknou soutěskou s vodopády po dřevěných schodech a lávkách do krásného skalního kotle Silberkar, kde se nachází chata Silberkarhütte. Možnost občerstvení. K večeru příjezd do vesnice St. Martin. Ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd mikrobusem do Přírodního parku Sölktäler, který je jedinečným místem pro odpočinek. Nenarazíte zde na masy turistů a dokonce ani na žádné lanovky, které by vás vyvezly na vrcholy. Čekají zde na vás horské pastviny, vodopády a průzračně čistá voda potoků a jezer. Na konci údolí Kleinsölk se nachází přírodní skvost – jezero Schwarzensee (1.163 m), kde strávíme celý den. Vodopády, salaš Harmeralm (podmáslí, domácí koblihy), nenáročná túra až na konec údolí k jedinečné salaši Putzentalalm, kde se vodopády neuvěřitelnou silou řítí přes horské stěny do údolí. Posezení na salaši, kde vám sama paní domácí připraví na otevřeném ohni rakouskou sladkou specialitu Kaiserschmaren (Císařský trhanec) nebo můžete ochutnat výborný domácí tvarohový štrůdl (celkem 4 h). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd mikrobusem do malebného údolí Sattental, ráje na zemi. Nenáročný okruh (1,15 h), salaše na horských loukách, výhled na skalnatou pyramidu Hochwildstelle (2.747 m), druhý nejvyšší vrchol Schladmingských Taur. Kolem poledne odjezd do Pruggern k Bottinghausu (1.630 m) a výstup na travnatou horu Pleschnitzzinken (2.112 m), 1,5 h hodiny, odkud je nádherný výhled na Dachstein a Totes Gebirge. Při sestupu posezení na salaši Galsterbergalm. Večeře. 4. den – snídaně, odjezd mikrobusem do Přírodního parku Sölktäler do části Grösssölk. Nenáročná procházka k vodopádům Dürmosswasserfall podél poklidného potoka Bräualmbach (celkem 2 h). Kolem poledne přejezd do horského průsmyku Sölkpass, který vede přes Nízké Taury a túra k jezerům Kaltenbachseen (spodní jezero stoupání cca 1 hodina, převýšení 250 m, prostřední jezero cca 1,5 h, převýšení cca 350 m). Posezení na salaši Kaltenbachalm, kde je možné se posilnit některou ze salašnických dobrot. Večeře 5. den – snídaně, odjezd mikrobusem do ČR, cestou pohodová romantická procházka k salaši Lärchkaralm podél potoka přes různé mostky (celkem 1,5 h). Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).
Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší *** Foto - Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší ***

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu mikrobusem, 4x ubytování na statku *** s polopenzí, průvodce, mýtné, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 175 Kč/osoba a zájezd, vstup do soutěsky cca 3 Euro

Štýrsko

Pro lesní bohatství se mu také říká "zelené srdce" Rakouska. Od ledovcových plání Vysokého Dachsteinu (2995 m) až po vinohrady regionu jižně od Štýrského Hradce se můžete setkat s nejrůznějšími typy krajiny a četnými kulturními památkami. Štýrská Solná komora, obklopující lázně Bad Aussee, kraj jezer a hor, je jednou z nejlákavějších oblastí této spolkové země.

Schladming Dachstein

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí