CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 499915

TO NEJLEPŠÍ ZE ŠTÝRSKA - s výletem do slovinského Mariboru

Rakousko

zájezd s výletem do slovinského Mariboru, historická města, alpské vyhlídky, hřebčín…

6Počet dnů:

05.06.2018Termíny od:

7 490 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

zájezd s výletem do slovinského Mariboru, historická města, alpské vyhlídky, hřebčín lipicánů, jedinečné lázně, vinná stezka i zámek Karla Schwarzenbergra, dva státy z jednoho horského hotelu

Ubytování: hotel ***

5x nocleh s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím, TV a fénem) v hotelu*** Gasthof Moasterhaus v Hirscheggu - Salzstieglu v rakouském Štýrsku. Hotel leží ve výšce 1.300 m n.m., asi hodinu jízdy na západ od štýrské metropole Graz. Dává k dispozici saunu. Příplatek za jednolůžkový pokoj činí 3.000,- Kč.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:V 6.00 hodin ráno (5.6.) odjezd od stanice metra Strašnická (V Olšinách, Praha 10) a v 8.00 hodin z Č. Budějovic – Dlouhá louka (prodejna Peugeot). Přejezd do Rakouska. Odpoledne prohlídka štýrské metropole GRAZ, jejíž rozsáhlé historické centrum bylo zapsáno na seznam památek UNESCO, a výjezd lanovkou na kopec Schlossberg s pozůstatky opevnění, parkem a slavnou Hodinovou věží. Ubytování a večeře.
2. den:Celodenní výlet do východního Slovinska: prohlídka druhého největšího slovinského města MARIBOR – historické město na řece Drávě, nejstarší vinná réva na světě, degustace vína v největším vinném sklepě na světě. Malebná přístavní čtvrť Lent. Odpoledne výjezd lanovkou na nejvyšší horu pohoří Pohorje – Črni vrh 1.542 m). Návrat do Rakouska. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den:VINNÁ STEZKA na jihu Štýrska: Lehká pěší túra – takzvaná Glanzer Hoftour (tj. túra po statcích v Glanzu) – je vhodnou příležitostí, jak pěšky objevovat pochoutky lokálních výrobců. Zvláště půvabná je také ulička glanzských vinných sklípků, která se vine mezi vinicemi. Na každém kroku tu narazíte na „klapotec“- větrné kolo, jehož úkolem je odhánět od vinných hroznů neodbytné ptáky. A kdo vystoupí na Eorykogel, spatří na vlastní oči největší vinný hrozen na světě. Vesnice Kitzeck im Sausal se nachází v jižním Štýrsku ve vrchovině západně od města Leibniz. Tyčí se na hřebeni mezi dosti strmými svahy, vesměs pokrytými vinicemi. Je zde jedno z center vinařství ve Štýrsku a nedaleko se nacházejí nejvýše položené rakouské vinice (600 m.n.m.). Ve vesnici vzniklo zajímavé muzeum vinařství. Večeře a nocleh v hotelu.
4. den:Program v okolí Grazu: EGGENBERG - prohlídka zámku slavného rodu Eggenbergů s barokními interiéry a velkou zahradou, LURGROTTE - nejrozsáhlejší krápníková jeskyně v Rakouska a STÜBINGU - největšího rakouského skanzenu v podhorské přírodě. Návštěva hřebčína v PIBERU – chov lipicánů. Večeře a nocleh v hotelu. 5.den - Dopoledne prohlídka BÄRNBACHU - originálního kostela s poutní cestou všech náboženství s barevnými branami, poté cesta do klimatických lázní ST. RADEGUND a výjezd lanovkou na vrcholek Schöckl – pohodlná panoramatická cesta, možnost občerstvení v horské restauraci. Odpoledne zastávka v termálních lázních BAD BLUMAU s jedinečnou architekturou věhlasného Hundertwassera - četné barevné budovy zasazené do travnatého svahu. Večeře a nocleh v hotelu.
5. den:Dopoledne prohlídka BÄRNBACHU - originálního kostela s poutní cestou všech náboženství s barevnými branami, poté cesta do klimatických lázní ST. RADEGUND a výjezd lanovkou na vrcholek Schöckl – pohodlná panoramatická cesta, možnost občerstvení v horské restauraci. Odpoledne zastávka v termálních lázních BAD BLUMAU s jedinečnou architekturou věhlasného Hundertwassera - četné barevné budovy zasazené do travnatého svahu. Večeře a nocleh v hotelu.
6. den:Po snídani program v centrální a západní části Štýrska: zastávka v JUDENBURGU – městě, které bylo ve středověku obchodním centrem Štýrska, návštěva kláštera ST. LAMBRECHT a putování po stopách Karla Schwarzenberga v MURAU – zámek rodiny Schwarzenbergů nad malebným městem. V pozdních večerních hodinách návrat domů.
Graz Štýrsko Štýrsko 1

Termíny a ceny

Vysvětlivky

  • D: Cena za osobu

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v horském penzionu***
  • 5x polopenzi
  • pobytovou taxu
  • dopravu klimatizovaným busem s WC
  • průvodce
  • komplexní cestovní pojištění
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • vstupy cca 70 EUR/os
  • jednolůžkový pokoj 3000 Kč/os

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí