CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 261

Gran Canaria - ostrov věčnosti

Španělsko
Gran Canaria, Tenerife, Puerto de la Cruz, Maspalomas , Las Palmas
Vydejte se s námi na třetí největší ostrov z Kanárských ostrovů, do svěžích borovicových…

8Počet dnů:

05.10.2024Termíny od:

28 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Vydejte se s námi na třetí největší ostrov z Kanárských ostrovů, do svěžích borovicových lesů, nad kterými ční už jen prastaré sopečné hory. Gran Canaria patří spolu s Tenerife k největším lákadlům a je přezdívána jako „malý kontinent“. Divoké dvoutisícovky v dokonalém souladu s jedinečnou flórou, které se táhnou od silnice po trase vedoucí až do malebného městečka Fataga. Písečné pláže kam jen oko dohlédne, horské masívy i „saharské písečné duny”. Zažijte s námi výjimečnou dovolenou, která je kombinací odpočinku a opalování s poznáváním přírody a zajímavých míst!

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy na Gran Canaria , přílet v odpoledních hodinách, transfer na ubytování do hotelu v Playa del Inglés, letovisko se známou světlou písečnou pláží PLAYA DEL INGLÉS.
2. den:Přesuneme se do hlavního města LAS PALMAS, prohlídka historické části včetně Kolumbova muzea, procházka historickou nákupní čtvrtí a přejezd do centra LPA s parkem Doramas. Uvidíme historický hotel Santa Catalina s kouzelným areálem kanárských budov Pueblo Canario, kde se každou neděli v poledne pořádá folklorní představení tanců a zpěvů v kanárských krojích. Poté přejedeme do přístavu SANTA CATALINA, procházka po promenádě u městské pláže Las Canteras nebo návštěva nejmodernějších akvárií na světě Poema del Mar. Podle časových možností pokračujeme k vyhlídce a k největšímu kráteru ostrova CALDERA DE BANDAMA. Návrat na ubytování.
3. den:Informační schůzka s průvodcem, pobyt u moře, individuální volno, možnost koupání.
4. den:Celodenní výlet středem ostrova, navštívíme rokli FATAGA, projedeme kanárským Gran Caňonem a zastavíme na vyhlídce, kde spatříme dunovou pláž a palmové oázy. ROQUE NUBLO, vyhlídka na skálu, která je symbolem ostrova. Pokračujeme do centra ostrova CRUZ DE TEJEDA, srdce královských cest s nádhernými výhledy. Fakultativní oběd v místní restauraci. Serpentinovou silnicí se dostaneme do jednoho z nejkrásnějších měst ostrova TEROR, kultovní místo s bazilikou a balkónovými domy. Na závěr dne pokračujeme do města pramenité vody FIRGAS, která kaskádovitě protéká městem a je doprovázena nádherným souborem sevilských dlaždic.
5. den:Polodenní výlet kombinující místní autobusovou a lodní dopravu (loď+autobusy cca 16 €). Dopoledne odjezd do kouzelného přístavu “Kanárských Benátek” PUERTO MOGAN, procházka a fakultativní možnost ponoru se žlutou ponorkou. Příjemná plavba lodním taxi podél západního pobřeží do turistického letoviska PUERTO RICO, odkud se přesuneme linkovým busem na jih ostrova k historickému majáku v MASPALOMAS. Procházka po promenádě kolem dun až k jezírku v chráněné rezervaci. Individuální volno, možnost posezení v hospůdkách. Návrat do hotelu možný autobusem nebo pěší procházkou po dunách (cca 6,5 km podél pobřeží).
6. - 7. den:Pobyt u moře, individuální volno, možnost koupání na plážích PLAYA EL VERIL, zlatohnědá pláž, která je lemována kolonádou nebo na pláži PLAYA DEL INGLÉS, která se pozvolně mění v pláž Maspalomas a táhne se v délce dlouhých šesti kilometrů, 6 km zlatých písečných dun. Dle aktuální nabídky možnost fakult. výletů (pozorování delfínů, výlet do vavřínových lesů).
8. den:Snídaně, individuální volno, transfer na letiště a odlet do ČR.
Gran   Canaria Gran Canaria2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
05.10.2024 12.10.2024 8 28 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava Praha - Gran Canaria - Praha
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer z / na hotel
  • doprava klim. autobusem na program 2. a 4. den
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžk. pokoje s přísl.)
  • 7x polopenzi
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné, fakultativní výlety

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5200 Kč)
  • pokoj s výhledem na mořskou stranu - na ověření v CK, příplatek je účtován na osobu (příplatek: 2400 Kč)

Gran Canaria

Nejživější Kanárský ostrov svým návštěvníkům nabízí dech Afriky i kolorit Středomoří. Zelená údolí, palmové háje, hory, skály, pouště i proslulé duny dosahující výšky až 30 metrů, patří k jeho hlavním atrakcím. V hlavním městě Las Palmas dominují moderní budovy a obchodní střediska. Na jihu pak naleznete rekreační střediska, módní pláže a možnosti vodních sportů a projížďek na velbloudech.

Tenerife

Tenerife Největší a současně nejzelenější ze sedmi ostrovů Kanárského souostroví. Tenerife lze doporučit především těm, kteří vedle koupání v moři preferují i překrásnou kontrastní přírodu ostrova s dominantou nejvyšší hory na španělském území Pico del Teide (3718 m). Jih je horký a slunečný se zvláštními plážemi s tmavým pískem. Sever je zelený a úrodný s rozmanitou flórou, bujnými lesy a plný banánových plantáží. Střed ostrova nabízí romantické pahorky lákající ke trekkingu a výletům na horských kolech, typický kanárský folklor, životní styl, víno a gastronomii. To vše je zde k dispozici nenuceně protkáno dokonalou strukturou vybavení a služeb.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz je jedním z nejstarších prázdninových středisek v Evropě. První turisté sem přijeli obdivovat nádhernou přírodu a příjemné klima už před více než 100 lety. Centrum samotného Puerto de la Cruz tvoří Plaza del Charco de los Camarones, kde se ve stínu staletých vavřínů scházejí místní obyvatelé. Jednou z největších atrakcí Puerto de la Cruz je Lago Martiánez, soustava osmi velkých bazénů s mořskou vodou obklopených tropickou zelení. Ze střediska Puerto de la Cruz je velmi dobré spojení s hlavním městem Santa Cruz de Tenerife.

Maspalomas

Turisticky nejoblíbenější část ostrova nacházející se na jihu Gran Canarie. Zajímavostí tohoto místa jsou písečné duny Dunas de Maspalomas, na kterých najdete písečnou pláž 2.700 m dlouhou a 100 m širokou. Transfer z letiště trvá asi 50 minut.

Las Palmas

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí