CK Pohoda Francie Zájezd č. 286

Gaskoňsko a zelené srdce Francie, kanál du Midi

Francie
Jeskyně Lascaux, Carcassone, Toulouse
Jihozápadní Francie - kolébka nejstarší evropské kultury, ráj statečných Gaskoňců,…

9Počet dnů:

21.09.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Jihozápadní Francie - kolébka nejstarší evropské kultury, ráj statečných Gaskoňců, opevněných středověkých vesnic „bastid“ a klášterů, významných památek UNESCO, půvabné krajiny podél kanálu du Midi. Milovníci zahrad, historie, architektury, umění i gastronomie budou nadšeni. Pilní čtenáři Tří mušketýrů i ctitelé Cyrana a malíře Lautreca také.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Cesta Francií, zastávka v PARAY LE MONIAL, středověké opatství na Svatojakubské cestě (UNESCO), kouzelnou krajinou kraje Quercy.
3. den:Zeleným srdcem kraje Dordogne, středověké kamenné město SARLAT-LA-CANEDA, město vyhlášených trhů, středověké a renesanční fasády domů a paláců. MARQUEYSSAC - jedinečné francouzské zahrady a turistická procházka v přírodním parku s úžasnými výhledy na meandry řeky Dordogne. Možnost oběda. Údolí řeky Vezére (UNESCO). BEYNAC ET CAZENNAC - vesnice na nedobytné skále s hradem. Variantně koupání v řece. Průjezd oblastí osídlení člověka cromagnonského, replika světoznámé jeskyně s pravěkými malbami Lascaux (UNESCO), pravěké sídliště pod skalními převisy.
4. den:PÉRIGUEUX - stará čtvrť La Cité (kdysi galořímská osada Vesunna), kostel St. Étienne na Svatojakubské cestě, impozantní románská katedrála (UNESCO), trhy města lanýžů. BERGERAC, město d’Artagnana a Cyrana, náměstí Place Pélicier, kostel Saint Jacques založený benediktiny ve 12. stol., muzeum vína s ochutnávkou, historie pěstování tabáku, palác Peyrarède ze 17. st., jedna z nejkrásnějších vesnic Francie – opevněná „bastide“ MONPAZIER se středověkým náměstím.
5. den:CONDOM, město proslavené obchodem s armagnacem, gotická katedrála, staré ulice, ochutnávka likéru armagnacu v letním sídle biskupů s daňčí oborou. Nejmenší opevněná vesnice Francie LARRESSINGLE s hradem, eventualně opatství Flaran. AUCH (UNESCO), staré město na skalnatém výběžku, Tour d’Armagnac, monumentální schodiště k řece s 234 schody, katedrála s úžasně vyřezávanými lavicemi v chóru a vitrážemi ze 16. st., muzeum indiánského umění z předkolumbovské doby v bývalém Couvent des Jacobins. AGEN (UNESCO), město proslulé vynikajícími švestkami, Place Goya, boulevardy, kostel Notre Dame, rekonstruované středověké domy v Rue Voltaire, krajina se švestkovými sady, pozdní návrat na ubytování.
6. den:AUVILLAR, jedna z nejkrásnějších vesnic Francie, Place de Halle s malebnými starými domy, kostel St. Pierre. MOISSAC (UNESCO), skvostné opatství St. Pierre mezi vinicemi, románská křížová chodba a nádherný portál, perly románského sochařského umění. Opevněný MONTAUBAN, Place Nationale s podloubím, Place du Coq. TOULOUSE , pozoruhodné historické centrum, kostely St. Sernin (UNESCO), největší románská bazilika ve Francii, Les Jacobins s vějířovitou klenbou, připomínající pevnost.
7. den:CORDÉS, gotické městečko „na nebi“ v ranním oparu, zachovalé středověké fasády, „červené“ univerzitní město ALBI (UNESCO), unikátní katedrála Ste-Cecile s pozoruhodným oltářem, Toulouse-Lautrecovo muzeum. Přírodní park Horní Languedoc, ubytování v hotelu u Carcassonne , individuálně možnost procházky do centra s pohledy na osvětlené staré město.
8. den:Technická památka KANÁL DU MIDI (UNESCO), La Cité CARCASSONNE návštěva hradu, unikátní katedrála, fakultativně oběd ve stylové restauraci, fakultativně cesta lodí po kanále du Midi, zdymadla a scenérie nábřeží, odjezd večer.
9. den:Návrat do Prahy odpoledne.
Carcassonne-06 Carcassonne-08 Francie_Carcassonne Francie-Carcassonne

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
21.09.2024 29.09.2024 9 16 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 6x ubytování v hotelu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, ochutnávky a vstupy (cca 120 €)

Slevy

  • sleva pro 3. osobu na přistýlce (palanda) - pouze pro rodiny / společně přihlášené trojice (sleva: -1650 Kč)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 6x snídaně (příplatek: 1400 Kč)
  • 1x oběd (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5300 Kč)

Jeskyně Lascaux

Jeskyně v údolí blízko řeky Dordogne byla objevena teprve v roce 1940. Skrývá nejvelkolepější ukázky prehistorického umění na světě. Na stěnách jeskyně najdeme malby zvířat a lovců, jejichž tvůrci žili v době kamenné před 20 000-15 000 lety. Jeskyně byla kvůli obavám z poškození maleb uzavřena pro veřejnost a poblíž byla zpřístupněna kopie jeskyně - Lascaux II. I v ní vytvořili umělci obrazy technikami a materiály stejnými jako jejich předchůdci v době kamenné.

Carcassone

Carcassonne je město v jižní Fracii, v departmentu Aude, ležící u dálnice mezi Montpellier a Toulouse a říká se o něm, že je nejzachovalejším středověkým městem v Evropě. Pro návštěvníky je určitě nejzajímavější opevněná část města, která leží na kopci na pravém břehu řeky Aude. Tato středověká pevnost je vidět už z dálky, když sem přijíždíte po dálnici, a vypadá jako velmi rozlehlý hrad. Celá pevnost je obehnána dvojitými hradbami a napočítáte tu celkem 52 věží. V této části města se také nachází katedrála a hrad. Ulice jsou úzké, plné krámků se suvenýry, restaurací, kaváren a hlavně turistů.

Toulouse

Jedno z největších francouzských měst. Leží v nížině na řece Garonně při záp.okraji Languedoku. Někdejší keltské oppidum se změnilo za římské epochy v kvetoucí město Tolosa. Ještě v 8.stol. bylo střediskem království Vizigótů. Hrabata z Toulouse a vévodové akvitánští je učinili ve středověku jedním z nejvelkolepějších dvorních sídel v Evropě. Od konce 19.stol. se Toulouse stává kolébkou francouzského letectví. I dnes moderní letecké závody představují hlavní průmyslové odvětví ve městě. Zastoupen je i chemický, potravinářský a další průmysl. Působí zde univerzita a další vysoké školy. Bazilika St-Sernin, nejrozsáhlejší románský kostel v jižní Francii, jehož stavba začala v r.1060 a skončila r.1150.¨Je v něm hrob s ostatky sv.Saturnina a krypty s ostatky 128 svatých. Katedrála St-Étiénne z 11.-17.stol. je postavena v gotickém stylu. Palác Capitole je dnešní radnicí se 120 metrovým průčelím. Oblíbeným místem odpočinku a rekreace je rozlehlý park na ostrově uprostřed řeky, přístupný z mostu Pont-St-Michel. Jsou zde koupaliště, sportovní stadiony, výstaviště atd.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí