CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 511

Lázeňský trojúhelník, Francké Švýcarsko a Smrčiny

Česká republika
Mariánské Lázně, Karlovy Vary, Františkovy Lázně, Loket, Teplá, Cheb
Podrobně navštívíme oblast západočeských lázní, před 150 lety mondénní centrum Evropy,…

6Počet dnů:

04.08.2024Termíny od:

9 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Podrobně navštívíme oblast západočeských lázní, před 150 lety mondénní centrum Evropy, dnes již krásně restaurovaná lázeňská města i přírodní rarity, vřesoviště a rašeliniště, zajímavé hrady. V Německu si prohlédneme romantickou oblast plnou bizarních skal a hradů Franckého Švýcarska i nádherné lesy a jezera příhraničních Smrčin.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Klášter premonstrátů TEPLÁ – s velkou klášterní knihovnou a chrámem Zvěstování p. Marie. MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – fascinující město proslavené poslední láskou J. W. Goethe a v současnosti zpívající fontánou. Rašeliniště KLADSKÁ – naučná stezka v historické honitbě ve Slavkovském lese.
2. den:FICHTELGEBIRGE (Smrčiny) - pramenné pohoří čtyř velkých řek. Univerzitní město BAYREUTH - centrum wágnerovských slavností. Přejezd do Bischofsgrün. Výjezd lanovkou na jeden z nejvyšších vrcholů Smrčin OCHSENKOPF (1024 m), rozhledna. Pěší výlet (cca 6 km) kolem pramenů Mohanu k romantickému lesnímu jezeru FICHTELSEE.
3. den:Královský hrad a město LOKET , dnes krásně zrekonstruované, proslavené Karlem IV. a nejstarším meteoritem na světě. KARLOVY VARY – největší české lázně proslulé teplými prameny, zejména nejznámějším Vřídlem, i příjemnými procházkami v okolních lesích (procházka ke Kamzíkovi).
4. den:FRÄNKISCHE SCHWEIZ (Francké Švýcarsko) - oblast krasových jeskyní, divokých skal a romantických hradů. TEUFELSHÖHLE (Ďáblova jeskyně) - největší krápníková jeskyně v Německu. Městečko POTTENSTEIN s hrázděnými domy a s dominantním hradem na skále. Cesta romantickým údolím s řadou hradů a bizarními skalními útvary do lázeňského městečka GÖSSWEINSTEIN, které je vyhlášeným poutním místem s nádhernou barokní bazilikou.
5. den:BAMBERK – malebné město, sídlo arcibiskupství s císařským dómem ze 13. století. Při zpáteční cestě zastávka u pramene řeky OHŘE ve Fichtelgebirge.
6. den:CHEB – jediná říšská falc na území Česka, proslavená budova Špalíček na náměstí, Chebský hrad, místo proslulé zavražděním Albrechta z Valdštejna. SOOS – přírodní rezervace – malý český Yelowstone. Rašeliniště s mofetovými kráterky s unikajícím oxidem uhličitým a kloktajícím bahnem. Hrad SEEBERG – původně románský hrad ze 13. stol. FRANTIŠKOVY LÁZNĚ – městská památková rezervace, malé pohodové empírové lázně s nenarušenou slohovou jednotou lázeňského centra. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.
Čechy - lázně 3 Cesko Karlovy Vary E Cesko Karlovy Vary E II Františkovy Lázně 1 Karlovy Vary 1 Karlovy Vary 2 Karlovy Vary 2 Karlovy Vary 3 Karlovy Vary 4 Klášter Teplá 1 Klášter Teplá 2 Klášter Teplá 3 Loket 1 Mariánské Lázně 1 Mariánské Lázně 2 Mariánské Lázně 4 Mariánské Lázně 5 Mariánské Lázně 6 Mariánské Lázně 7 SOOS 1

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
04.08.2024 09.08.2024 6 9 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně leží v nadmořské výšce 630 m v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Na nevelké ploše města vyvěrá 40 pramenů a v okolí je jich více než sto. Léčí se zde nemoci ledvin, močových cest, nemoci dýchacích cest, metabolické nemoci, nemoci pohybového ústrojí a alergie. Ve městě je rozsáhlý anglický park, v okolí jsou značené běžecké tratě. V blízkosti hotelu Krakonoš se nachází nově upravený lyžařský areál SKI AREA Mariánské Lázně s kvalitními lyžařskými terény několika stupňů obtížnosti. Délka sjezdových tratí je 1450 m. K dopravě lyžařů slouží lanová dráha a dva moderní lyžařské vleky s celkovou kapacitou 2500 osob/hod. Denní provozní doba areálu je od 9.00 do 16.00 hod a večerní lyžování od 18.00 do 21.00 hod. Sjezdové tratě jsou stále upravované. K dispozici je skibar, skipůjčovna, skiservis a parkovací plochy. V rámci areálu funguje lyžařská a snowboardová škola.

Karlovy Vary

Karlovy Vary jsou největší české lázeňské město s bohatou lázeňskou tradicí. Město proslavily nejen léčivé účinky místních 12 léčivých pramenů, ale i becherovka, značkový porcelán, sklo Moser a oblíbené karlovarské oplatky. Léčí se zde nemoci trávicího a pohybového ústrojí a nemoci metabolické. Milovníky umění sem přiláká bohatý kulturní život - koncerty, divadlo, kina, knihovny, muzea, galerie, taneční večery. Na své si přijdou i ti, co chtějí prožít pobyt v lázeňském městě aktivním způsobem. Turisticky značené lázeňské stezky dávají celou řadu možností k procházkám a krátkým výletům. Na golfovém hřišti jsou upravené běžecké tratě, zimní stadion v městské čtvrti Rybáře lze využít pro bruslení a tenisovou halu TJ Slovan po hru tenisu. Milovníci sjezdového lyžování si mohou zajet do Krušných hor, které jsou od Karlových Varů vzdáleny cca 25 km.

Františkovy Lázně

Františkovy Lázně jsou malé, ale světově proslulé lázně. Jsou umístěny ve středu Chebské kotliny, obklopeny parky a lesy. Vyvěrá zde 21 minerálních pramenů, z nichž nejznámější jsou Glauberovy prameny a Františkův pramen. V lázních se léčí nemoci oběhového ústrojí, ženské nemoci a poruchy výměny látkové. Pro milovníky lyžování jsou v lázních a okolí k dispozici přírodní běžecké trasy. Pro sjezdové lyžování je lyžařský areál v Aši - 16 km od Františkových Lázní.

Loket

Teplá

Cheb

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí