CK Pohoda Dánsko Zájezd č. 413

Nejkrásnější zámky Dánska a Kodaň

Dánsko
Christiansborg, Nyhavn, Roskilde, Kodaň, Amalienborg, Malá mořská víla, Odense, Lolland-Falster
Ostrovní království Dánsko je nejen „mostem do Skandinávie“. Tato nádherná země s…

5Počet dnů:

19.06.2024Termíny od:

10 290 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Ostrovní království Dánsko je nejen „mostem do Skandinávie“. Tato nádherná země s vikingskou minulostí vyniká rozmanitým pobřežím s bělostnými plážemi, fjordy, rybářskými vesnicemi, skvostnými zámky i pestrostí měst. Kromě nejzajímavějších míst na ostrovech Sjaelland, Fyn a Mon navštívíme i metropoli Kodaň s krásnými královskými paláci, živými pěšími zónami a malebným přístavem Nyhavn a necháme ožít pohádky Hanse Christiana Andersena.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v ranních hodinách po trase Plzeň – Praha - Ústí nad Labem. Zastávka v hlavním městě německé spolkové země Meklenbursko – Přední Pomořansko – SCHWERIN. Krásné město ležící u sedmi jezer s více než 850letou historií, kterému vévodí impozantní neorenesanční zámek a cihlová gotická katedrála s věží vysokou 117,5 m. Nocleh.
2. den:V ranních hodinách přejezd trajektem z přístavního Puttgardenu do dánského Rodby. Po vylodění v Dánsku jízda přes baltské mosty a ostrovy Lolland, Falster a Boge. Zastávka u bílých skal MONS KLINT – více než 100 m vysoké a miliony let staré křídové útesy, které se vypínají nad mořskou hladinou v délce cca 7 km, možnost sestupu na pláž či návštěvy zajímavého Geocentra. Bývalé hlavní město Dánska ROSKILDE – malebné historické centrum s gotickou katedrálou, která je od r. 1355 místem posledního odpočinku dánských králů (UNESCO). Muzeum vikinských lodí, které se kolem r. 1000 potopily v ústí fjordu. Nocleh oblasti Kodaně .
3. den:Přes mořský průliv Velký Belt po nejmonumentálnějším dánském visutém mostě STOREBAELTSBROEN na ostrov FYN, který H. Ch. Andersen nazval zahradou Dánska. Návštěva nejkrásnějšího evropského vodního zámku EGESKOV ze 16. stol., který byl vystavěn na dubových kůlech uprostřed vodní plochy. Metropole ostrova Fyn, ODENSE – procházka centrem města, které zůstane navždy spojeno se jménem svého nejslavnějšího rodáka, pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Návštěva Andersenova rodného domu, v němž je zajímavá expozice, mj. s Andersenovými knihama, osobními věcmi. Pulzující pěší zóna, radnice, Sankt Knuds Kirke – jeden z nejhezčích kostelů dánské vrcholné gotiky. Návrat na nocleh.
4. den:FREDERIKSBORG – velkolepý královský zámek postavený na třech ostrovech jezera Slotso s krásnou barokní zahradou, je největší a nejvýznamnější stavbou severské renesance. Zámek byl svědkem korunovace všech dánských králů do r. 1840 a jeho nádherné interiéry plné nábytku, obrazů, kreseb a dekorativního umění ukazují 500 let dánské historie. Královské město KODAŇ – prohlídka centra dánské metropole – radnice, pulzující pěší zóna Stroget (nejdelší a zároveň nejstarší pěší zóna na světě), zámek Christiansborg (v současnosti zde sídlí dánský parlament), zámek Rosenborg s podzemní klenotnicí, která uchovává korunovační klenoty, citadela a palác dánské královské rodiny Amalienborg . Starý malebný přístav Nyhavn s mnoha rázovitými hospůdkami, možnost projížďky lodí. Proslulý symbol Kodaně – socha Andersenovy Malé mořské víly . Trajekt, noční přejezd.
5. den:Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.
Egeskov Slot Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot (2) Helsingor Kodan Kodaň Kodaň   Ny havn Kodaň Christiansborg Kodan-05 Kodan-06 Kodan-07 Kodan-13 Kodan-14 Kodan-18 Kodan-23 Kodan-24 Schwerin Schwerin-04 Schwerin-08 Schwerin-17

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
19.06.2024 23.06.2024 5 10 290 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu
  • 3x snídani
  • 2x trajekt

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj - nutno ověřit předem v CK, omezený počet (příplatek: 2500 Kč)

Christiansborg

Bývalý královský palác postavený biskupem Absalonem ležící na ostrově Slotsholmen v Kodani. Nachází se zde komplex sídel výkonné, zákonodárné i soudní moci. Hlavní část současného paláce byla postavená v roce 1928 v historickém neobarokním stylu.

Nyhavn

Malý přístav v centru Kodaně, kde žil Hans Christian Andersen. Jedno z nejnavštěvovanějších míst, které má obzvláště večer, díky mnoha stylovým hospůdkám, úžasnou atmosféru.

Roskilde

Bývalé hlavní (královské) město Dánska s 44 tis. obyvateli ležící na ostrově Sjælland. Dominantou je středověká gotická katedrála Roskilde Domkirke, která byla postavena v roce 1170 z červených cihel s hroby dánských králů, a za návštěvu stojí i zajímavé vikingské muzeum Vikingeskibsmuseet s rekonstruovanými původními loděmi.

Kodaň

Kodaň (Kobenhavn) je hlavním městem Dánska, ve které žije kolem 1600000 obyvatel. Poprvé se Kodaň připomíná v r.1043, kdy zde stála rybářská vesnice jmenovaná jako Havn. V r.1167 se v listinách uvádí, že na jednom z ostrovů nechal biskup Absalon postavit hrad, který spojil se svým sídelním městem Roskilde dobrou silnicí. Ve 12.-13.stol. se Kodaň rozvíjela jako obchodní středisko. Brzy zde žilo 4000 obyvatel, čímž se stala jedním z největších měst této části země. Vzkvétající obchod byl však trnem v oku známé lübecké hanse, a tak r.1248 byla proti Kodani vypravena výprava, která ji těžce poškodila. Po mnoha dalších událostech teprve Erik VII.Pomořanský učinil po válce v r.1416 z Kodaně rezidenční město. V 17.stol. bylo v Kodani postaveno mnoho barokních budov, které jsou dodnes chloubou dánské architektury.. Nová velká stavební vlna proběhla ve městě v 18.stol., po r.1728, kdy byla velká část historického jádra zničena požárem. Podobná pohroma postihla Kodaň i v r.1795. K poslední pohromě města došlo ve II.světové válce, kdy bylo zničeno mnoho historických památek. Turistické zajímavosti: zámek Christiansborg (Christiansborg Slot) stojí na místě hradu postaveného již v r.1167 biskupem Absolonem. V současné době je sídlem parlamentu., Kongelige bibliotek (Královská knihovna) byla postavena v l.1898-1906 a dnes uchovává 1700000 svazků knih., Burza (Borsen) byla postavena v první polovině 17.stol., Holmens Kirke (kostel námořníků) z l.1641-43., Kongens Nytorv - nejpěknější náměstí města, v jehož středu stojí socha krále Kristiana V., Det Kongelige Teater (Královské divadlo) stojí na jižní straně náměstí., přístzav Nyhavn - malebný přístav v centru města nedaleko náměstí se spoustou rázovitých restaurací v domech, jež jej lemují., Amalienborg (královský palác) byl vybudován v l.1749-60 a dnes je sídlem královské rodiny. Turistickou atrakcí je střídání stráží. Budovy paláce mezi sebou uzavřely náměstí., Malá mořská víla (Den lille Havfrue) - socha Malé mořské víly, sedící na jednom z pobřežních balvanů. Byla zhotovena v roce 1913 z bronzu sochařem E.Eriksenem. Muzea: Thorvaldsens Museet (Thorvaldsenovo muzeum) Medicinsk-historik museum (Muzeum historie medicíny) Kunstindustrimuseet (Umělecko-průmyslové muzeum)Geologisk Museum (Geologické muzeum) Statens Museum for Kunst (Státní umělecké muzeum) Nationalmuseet (Národní muzeum) Další atrakce: zábavní park Tivoli Botanická zahrada ZOO

Amalienborg

Komplex 4 rokokových královských paláců z 18. století. Zimní domov dánské královské rodiny v Kodani. Centru dominuje monumentální jezdecká socha krále Frederika V.

Malá mořská víla

(Den lille havfrue) socha Edvarda Eriksena z roku 1913 umístěná na břehu kodaňského kanálu Langelinie. V Andersonově pohádce vyměnila nešťastná mořská víla hlas za nohy, aby získala lásku pozemského prince, dnes je symbolem hlavního města Kodaně. Kopie se nachází i ve Spojených státech a Kanadě.

Odense

Třetí největší dánské město (146 000 obyv.) ležící na ostrově Fyn. Rodiště pohádkáře Hanse Christiana Andersena, přívětivé univerzitní město. Díky nově postavenému mostu má město dobré spojení s Kodaní. Ve městě se můžete projít po vyzdobených chodnících k výročí H. Ch. Andersena z roku 2005.

Lolland-Falster

Na ostrově Falster se nachází pěkné pláže a také nejjižnější bod Dánska, Gedser, kde se lze nalodit na trajekt do Německa. Lollandu se přezdívá „cukrový ostrov“; na mnoha místech jsou zde vidět pole s cukrovou řepou. Møn je ostrovem známým především svým malebným venkovem a velkolepými křídovými útesy.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,24 Kč
euro 24,94 Kč

Počasí