CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. MDR

Madeira - pohodová turistika na květinovém ostrově věčného jara

Portugalsko
Madeira, Câmara de Lobos, Funchal, Sao Vicente, Encumeada
Tisíce kilometrů od pevniny hluboko v Atlantském oceánu povstal před mnoha miliony…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tisíce kilometrů od pevniny hluboko v Atlantském oceánu povstal před mnoha miliony let z hlubin moře kouzelný ostrov věčného jara. Divoce rozeklaná skaliska olizována dávno vyhaslými proudy lávy cudně se halí záplavou bujné pestrobarevné květeny rozlézající se celým ostrovem podél životadárných "levád". Snad bájný Purpurový ostrov či tečka na prastaré florentské mapě ukryt po dlouhé časy objeven znovu byl Ilha de Madeira. Zveme vás na putování ostrovem Madeira s příjemnou turistikou podél prastarých levád.

Ubytování: hotel

7x ubytování v hotelu nebo penzionu ve Funchalu. Možnost dokoupení večeře na místě v restauracích za 9-18 EUR.

Stravování: snídaně

snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:odlet z ČR do FUNCHALU, prohlídka centra města - katedrála, radnice, klášter Santa Clara, pevnost, tržnice s květinovým a rybím trhem, Guvernérská zahrada, ochutnávka madeirského vína a ponchy, rybářská čtvrť Velha, odpoledne výjezd lanovkou na MONTE s kostelem a zahradou, dle zájmu sjezd proutěnými saněmi, které dříve sloužily k dopravě úrody na trh či do přístavu. Noclehy v hotelu/penzionu ve Funchalu (celou dobu na jednom místě).
3. den:cesta do malebného městečka SAO VICENTE. Cesta vede po místy dramaticky rozeklaném severním pobřeží s úchvatnými výhledy. Poklidná atmosféra městečka s četnými kavárničkami a obchůdky, prohlídka dávnověkých jeskyní vyhloubených v délce téměř 3 km vulkanickou řekou, která zde tekla před 400 tisíci lety (jeskyně jsou dle posledních informací do odvolání uzavřeny). Návštěva muzea vulkanologie s promítáním trojrozměrných filmů, seznámení s historií ostrova. Cesta vede dále do věhlasné vesničky SANTANA s typickými "palheiros" - pestrobarevnými lidovými stavbami ve tvaru písmene ‚A‘, s malebnou kulisou rozeklaných skalisek a smaragdově zelenými horami připomínajícími západní pobřeží Irska. Turistika podél jedné z nejkrásnějších levád ostrova prastarým vavřínovým lesem pod ochranou UNESCO, bujnou vegetací místního ‚pralesa‘ v blízkosti vysokých vodopádů CALDEIRAO VERDE (nutné čelovky do tunelu). Návrat do hotelu.
4. den:po snídani odjezd místní dopravou na nejvýchodnější část ostrova PONTA DE SAO LOURENCO - turistika divokou krajinou poloostrova bičovanou častými větry přes nejužší část poloostrova širokou jen několik málo metrů, individuální piknik uprostřed bizarní krajiny obklopené Atlantským oceánem. Dle zájmu možnost návštěvy nedaleké pláže PRAINHA (koupání s možností občerstvení). Alternativně v případě nepřízně počasí návštěva některých z četných muzeí ve Funchalu či návštěva zdejší botanické zahrady. Návrat do hotelu.
5. den:po snídani odjezd místní dopravou do RIBEIRO FRÍO, prohlídka pstruží farmy, pěšky 11 km levadou FURADO a navazující levadou PORTELA s úchvatnými výhledy do hlubokých údolí s horami a oceánem, které připomínají rozličné exotické kouty světa. Návrat do hotelu.
6. den:po snídani přesun do výchozího bodu celodenního putování po nejvyšších vrcholcích ostrova. Nenáročný výstup na vrchol PICO DO ARIEIRO (1 818 m n. m.), hřebenovkou s mnoha tunely (nutné čelovky) na nejvyšší vrchol ostrova - výstup na PICO RUIVO (1 862 m n. m.). Pro zdatné turisty dále divokým terénem připomínající fantastická místa naší planety s výhledy na všechny strany (jak jinak na Madeiře) střídavě "padáme" a chvílemi zase stoupáme až do sedla ENCUMEADA (1 007 m). Pozdní návrat do Funchalu.
7. den:cesta na západ do města CAMARA DO LOBOS s malebným rybářským přístavem, místo pobytu W. Churchilla, CABO GIRAO (druhý nejvyšší útes světa s vyhlídkovou plošinou - 580 m n. m.), dále do vnitrozemí na "střechu Madeiry" - náhorní plošina odlišná od typické bujně porostlé subtropické a tropické Madeiry připomínající krajinu Skotska s výhledy na jižní i severní část ostrova, procházka k vodopádu RISCO a podél LEVÁDY 25 FONTÁN, cíl dnešní cesty PORTO MONIZ - nejsevernější osídlená část Madeiry, bývalé výchozí místo rybářů velryb, dnes oblíbené turistické místo s přírodními bazény na pobřeží tvořenými vyhaslou lávou. Návrat do hotelu.
8. den:v případě odpoledního transferu na letiště možnost tříhodinové plavby věrnou kopií Kolumbovy lodě Santa Maria s možností pozorování delfínů, případně karet a velryb včetně občerstvení a koupání v oceánu (cca 35 EUR/os.), jinak osobní volno, nákupy, transfer na letiště, odlet do ČR.
Botanická zahrada - Funchal - Madeira CÂMARA DE LOBOS s malebným rybářským přístavem Encumeada - ostrov Madeira Katedrála OUR LADY ASSUMPTION - Funchal Madeira - jedna z nejzámějších vyhlídek, útesy Cabo Girao Madeira - Pico Ruivo Madeira - turistika v okolí Pico Ruivo Madeira, útesy Cabo Girao nenáročné horské přechody na ostrově Madeira pestrobarevné tradiční domy - Santana .- Madeira Tradiční madeirské levády Trh ve městě Funchal - Madeira turistika na ostrově Madeira Turistika na ostrově Madeira Turistika na Pico Ruivo - ostrov Madeira Turistika na Pico Ruivo - ostrov Madeira Turistika na Pico Ruivo - ostrov Madeira turistika Pico Do Ariero - Madeira vesnice Sao Vicente - Madeira Vodopád na konci levády Caldeiro Verde - ostrov Madeira Výhledy z madeirských levád- portugalský ostrov Madeira začátek levády Caldeirao Verde - Madeira

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Madeira

Mezi zelení hor a modří moře, ve vzdálenosti 1000 kilometrů od Lisabonu a 800 kilometrů od afrického pobřeží, leží Madeira nabízející příjemné subtropické podnebí. Souostroví sopečného původu, které v roce 1419 objevili portugalští mořeplavci Gonçalves Zarco a Tristão Vaz Teixeira, zahrnuje ostrov Madeiru (největší a nejhustěji osídleny s hlavním městem Funchalem), ostrov Porto Santo a dvě skupiny neobydlených ostrovů: Uhas Desertas a Uhas Selvagens (rezervace mořského ptactva). Výjimečně příjemné klima (mezi 16 °C a 25 °C) a pověstná krása přírody udělaly z těchto ostrovů oblíbené místo odpočinku a klidu. Snadnou dostupnost hlavního ostrova a ostrova Porto Santo dnes zaručují dvě mezinárodní letiště. Klikaté silnice na Madeiře (dějišti automobilových závodů) jsou samy zajímavým turistickým cílem díky působivé krajině plné lesů, roklí a vodopádů. Pohled na Madeiru z moře je zcela nezapomenutelným zážitkem: pohoří vypínající se do výšky nad hlubokými údolími, hustá exotická vegetace s předěly prudkých strží a tečkami bílých domků. Tropické rostliny a ovoce, příjemná teplota vody jak v moři, tak v přírodních koupalištích, bohaté kulturní dědictví, luxusní hotely a kosmopolitní Funchal (bary, diskotéky, kasino) jsou dalšími trumfy tohoto místa, jež je vhodné k pobytu každý den v roce. Madeira je také synonymem pro známé víno štědré chuti, které již déle než čtyři století šíří dobré jméno a chuť rodného ostrova po celém světě.

Câmara de Lobos

Na rybářský přístav s barevnými loďkami se v 50. letech díval ze své terasy Winston Churchill, když se tu věnoval malování. Nejdůležitější památky: kapitulní kostel S. Sebastião z XVI. století, kaple Nossa Senhora do Calhau (XV. století) a klášter S. Bernardino (z XV. a XVIII. - XIX. století). Nedaleko se nachází mys Girão a úžina Câmara de Lobos, středisko výroby madeirského vína.

Funchal

Hlavní město ostrova s domky a zahradami klesajícími po úbočí až k mořskému břehu připomíná přírodní rezervaci. Velmi bohatá nabídka církevní architektury: katedrála z XV. století s manuelskou kazatelnou; kostel Carmo (XVII. století), kostel Santa Maria Maior (s barokní fasádou, XVI. - XVII. století), kostel S. Paulo (XV. století), kostel S. Pedro s překrásnými azulejos (XVI., XVIII. - XIX. století), kostel S. Roque (XVIII. století), kostel Igreja do Colégio s nástěnnými kachly a barokními pozlacenými řezbami (XVII. století), kostel do Monte (XVIII. století), klášter Santa Clara (XV. století, azulejos z osmnáctého století), útulek Recolhimento do Bom Jesus (XVII. století) a kaple Santa Catarina (XV. - XVII. století), kaple Corpo Santo (XV,-XVII. století) a kaple Consolação (XVI. - XIX. století). Ze světské architektury stojí za zmínku budova radničního paláce (XVIII. století), budova celnice, palácová pevnost S. Lourenço (z XVI. století) a pevnosti Pico a S. Tiago (sv. Jakuba) ze XVII. - XVIII. století. Nejvýznamnější muzea: sakrálního umění (vlámské a portugalské malby z XVI. století, zlatnické výrobky a sochy), Quinta das Cruzes (nábytek a dekorativní umění), muzeum Vicente (fotografie) a expozice v domě Frederica de Freitas. Můžete si vychutnat také krásu zdejších zahrad (včetně botanické) a parků (projížďky v tradičních vozech s volským potahem).

Sao Vicente

Encumeada

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,22 Kč
euro 25,01 Kč

Počasí