CK Pohoda Chorvatsko Zájezd č. 434020

Chorvatsko Makarská riviéra s výlety v ceně, pobytově poznávací zájezd 2024

Chorvatsko
Dubrovník, Split, Makarská, Korčula, Trogir, Makarská riviéra, Dalmácie - Dubrovnická oblast
Po stopách historie a přírodních krás, i za odpočinkem na plážích Makarské riviéry!…

10Počet dnů:

31.05.2024Termíny od:

5 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Po stopách historie a přírodních krás, i za odpočinkem na plážích Makarské riviéry!

DOVOLENÁ U MOŘE AKTIVNĚ - nebaví Vás celý den jen ležet na pláži? Spojte tedy letní dovolenou s atraktivními výlety do okolí a využijte tak opravdu naplno každý den!

POBYTOVĚ-POZNÁVACÍ zájezd do oblasti Dalmácie Vám nabídne koupání na nádherných plážích Makarské riviéry i ochutnávku dalmatské kultury, historie a přírodních krás.

UBYTOVÁNÍ V APARTMÁNECH U MOŘE + DOPRAVA AUTOBUSEM + VÝLETY (kromě fakultativních) + ČESKÝ PRŮVODCE na výletech ZA JEDINEČNOU SUPER CENU!

Ubytování: apartmán

Ubytování je zajištěno v pěkných a vybavených studiích nebo apartmánech na pobřeží Makarské riviéry cca 20-150m od pláže.

Studia a apartmány jsou 2, 3, 4 i více - lůžkové: WC, sprcha, lednice, kuchyňský kout, balkon/terasa, u většiny možnost klimatizace.

Stravování: vlastní

Kvalitní polopenzi je možné zajistit v blízké hotelové restauraci poblíž apartmánů. Snídaně v hlavní sezoně je podávána formou bufetu a večeře výběr z menu + salátový bufet.
POLOPENZE: 4190 Kč/os./týden, děti do 12 let 3190 Kč/os./týden
VEČEŘE: 3190 Kč/os./týden, děti do 12 let 2390 Kč/os./týden

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Ostrava, Frýdek-Místek, Příbor, N.Jičín, Hranice, Lipník n.B., Přerov, Frenštát p.R., Rožnov p. R., Valašské Meziříčí, Vsetín, Vizovice, Zlín, Otrokovice, Kroměříž, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav, Bratislava. Odjezd z Prahy a Jihlavy svozem a rozvozem do Brna a zpět za příplatek 550 Kč obousměrně za Prahu a 350 Kč za Jihlavu. Jiná nástupní místa (po trase a dle počtu osob) jsou možná po dohodě s CK.
Doprava: je realizována pohodlnými klimatizovanými zájezdovými autokary s WC, audio video okruhem a minibarem s nabídkou teplých i chlazených nápojů v průběhu cesty (o přestávkách).

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v odpoledních hodinách
2. den:Ubytování na pobřeží Makarské riviéry , pobyt u moře
3. den:Volný program, pobyt u moře, koupání
4. den:Dopoledne pobyt u moře, odpoledne výlet do města Makarská - krásná promenáda, Kačičevovo náměstí s barokním kostelem, přístav, obchůdky, kavárny, tržnice...
5. den:Celodenní výlet do Dubrovníku Prohlídka historického města obklopeného hradbami s českou průvodkyní, památka UNESCO
6. den:Lodní výlet na Korčulu (fakultativně cca 40 EUR), prohlídka historického centra se starými hradbami, rodiště cestovatele Marca Pola
7. den:Celodenní výlet: Mostar, vodopády Kravica, Bačinská jezera - ponořte se do přírodních, kulturních a historických krás Bosny a Hercegoviny
8. den:Volný program, pobyt u moře, koupání
9. den:sobota: Ukončení ubytování v dopoledních hodinách. Uložení zavazadel, možnost pobytu u moře až do odjezdu z místa pobytu. Odjezd z Chorvatska v podvečerních hodinách dle pokynů zástupce CK.
10. den:neděle: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.
01_Villa ELSA Drvenik 03_Villa ELSA Drvenik 05_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 06_Villa Adria Živogošče Blato Studio 1/2+2 07_Villa Adria Živogošče Blato Studio 1/2+2 11_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 12_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 17_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+1 25_Živogošče Blato_pláž 26_Živogošče Blato_pláž 27_Makarská riviéra 28_Živogošče Blato_promenáda 31_Villa ELSA 32_Villa ELSA 35_Villa ELSA Dárkový poukaz Makarská riviéra pobytově poznávací Výlety_01_Chorvatsko_výlety lodí Výlety_02_Zlatni Rat Výlety_Bačinská jezera Výlety_Dubrovník_01 Výlety_Dubrovník_02 Výlety_Dubrovník_03 Výlety_Kravice Výlety_Medjugorje Výlety_Mostar_01 Výlety_Mostar_02 Výlety_Večerní Makarská Živogošče Porat_komp

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
31.05.2024 09.06.2024 10 5 990 Kč rezervovat
20.09.2024 29.09.2024 10 5 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 7x Ubytování ve studiích nebo apartmánech
  • Dopravu autobusem
  • Výlety (kromě fakultativních)
  • Česky mluvící průvodce na výletech

Cena nezahrnuje

  • Pobyt. taxa 60Kč/os/noc - dospělý, 30Kč (12-18let)
  • POLOPENZE (v hotelové restauraci ***+): 4190 Kč/os./týden, děti do 12 let 3190 Kč/os./týden
  • VEČEŘE (v hotelové restauraci ***+): 3190 Kč/os./týden, děti do 12 let 2390 Kč/os./týden
  • Poj. léčebných výloh 41,- Kč/os./den
  • Dárkový poukaz tištěný plnobarevný s individuálním věnováním zaslaný poštou 99Kč

Slevy

  • AKČNÍ CENA pro SENIORY 60+ a DĚTI do 15let

Výlety

  • Dle programu zájezdu

Dubrovník

Světoznámé historické město a památková rezervace, zařazené na seznamu UNESCO, se rozkládá na malém poloostrově v Dalmácii. Návštěvníky přitahuje nejen jako představitel středověké architektury, ale v poslední době stále více i jako místo přímořské rekreace. Nabízí romantické zálivy s čistou vodou a udržovanými plážemi i nenarušenou přírodu. Staré město je proslavené dvojitými hradbami s 20 věžemi a bastiony, krásnými kláštery, kostely, fontánami a domy s červenými nebo žlutými střechami. Dubrovník bohužel v nedávné občanské válce utrpěl značné škody.

Split

Metropole Dalmácie je významným jadranským přístavem, základnou rybolovu a vojenského námořnictva. Je i střediskem kultury a průmyslu. Staré město je architektonickou pokladnicí. Rozšířilo se kolem paláce, v němž žil římský císař Dioklecián. Split zaujme i starobylými kostely, např. sv. Nikoly a Gospy od Zvonika, nabízí i prohlídku muzeí. Město je ideálním východiskem pro zájemce o výlety na všechny ostrovy střední Dalmácie.

Makarská

Makarská, pyšnící se čistým pobřežím a průzračným mořem, se rozkládá v dlouhém zálivu na úpatí horského masivu Biokovo. Nejatraktivnější turistické letovisko chorvatského pobřeží zdobí široká promenáda s množstvím obchůdků, restaurací, taveren, barů a hudebních teras, táhnoucí se podél přístavu a pláže. Pěkná, udržovaná oblázková pláž s pozvolným vstupem do moře. Pronájem lehátek, slunečníků, loděk a šlapadel za poplatek.

Korčula

Historické centrum stejnojmenného ostrova, město Korčula, stojí na malém poloostrůvku, který zučuje vzdálenost mezi ostrovem a pevninou na 1270 m. Možnost kontroly nad loděmi plujícími podél pobřeží byla důvodem k vybudování opebvněného městečka, které v průběhu dějin sloužilo mnoha pánům. Dnešní podobu získávalo od 13.stol. a svého vrcholu dosáhlo v 16.stol., kdy zde žilo přibližně 6000 obyvatel. V průběhu dějin svou krásou inspirovalo mnoho spisovatelů a cestovatelů, a svými mohutnými hradbami odstrašilo mnoho nájezdníků. Obranu města zajišťovaly mohutné hradby, zatímco dva kláštery stojící nad městem, dominikánský klášter sv.Nikoly a františkánský klášter na ostrůvku Badia, se stávaly cílem lupičů a nepřátel. První dílny vně hradeb města byly postaveny až v 17.stol., první obytné budovy dokonce až v 18.stol. Západní část města (Sveti Nikola) a jihovýchodní část (Borak) byly vystavěny až v 19.stol. V rozmezí let 1921-41 byly východně od města v zálivu Luka a západně od města v zálivu Strečica vybudovány početné hotely a vily. Po hlavní městské ulici Korčulanskog statuta, vedoucí středem města, přijdeme k nejvýznamnější a nejkrásnější městské stavbě - katedrále sv.Marka (patrona Benátek), která stojí na nejvyšším bodě města. Stavba této trojlodní baziliky byla zahájena roku 1420 v gotickém slohu a skončila po sto letech ve slohu goticko-renesančním. Vedle místních mistrů kameníků se na ní podílel i Bonin da Milano, který vytvořil hlavní portál v čistě gotickém slohu. Nejcennějším uměleckým dílem interiéru je Tintorettův obraz Svatý Marek se svatým Bortolomějem a Jeronýmem. Při severní lodi katedrály stojí cenný kostelík sv.Petra (Sveti Petar) ze 14.stol. Na katedrálu jižním směrem navazuje Biskupský palác, směs gotiky, renesance a baroka, v kterém je umístěna bohatá Opatská klenotnice (Opatska riznica), obsahující liturgické předměty ze zrušených klášterů na Korčule, cenné obrazy chorvatských a italských umělců, staré rukopisy apod. Na protější starně náměstí můžeme navštívit palác Gabrielli ze 16.stol., v kterém sídlí Městské muzeum (Gradski muzej) s námořnickými exponáty, výtvarnými díly a doklady o kamenickém umění, stavbách lodí apod. Sousední palác Arneri pochází z 15.stol. a je pozdně gotický s nádherným renesančním nádvořím. V blízkosti katedrály se rovněž nachází rodný dům Marca Pola - kromě toho, že můžeme shlédnout malou výstavu připomínající slavného cestovatele, je odtud pěkný výhled do okolí. V jihovýchodním cípu města se nachází kostel Všech svatých a na kopci nad městem pak můžeme navštívit anglickou věž Fort Wellington, která zde byla postavena roku 1813 na místě původního benátského opevnění. Od této věže je nádherný výhled na celé souostroví a ostrov Mljet směrem na východ, do vnitrozemí ostrova na jih, na Pelješacký kanál s městem Orebič a ostrov Hvar na západ a na město Korčulu na severu.

Trogir

Dalmatské město na ostrůvku v úžině mezi pevninou a ostrovem Čiovo budí dojem krásných kulis k renesančnímu dramatu. Původní dórská osada Tragurion ze 3.stol. př.n.l. se ve středověku stala jedním z významných kulturních středisek Dalmácie. Části středověkých hradeb, pevnost sv. Marka, historické domy v úzkých uličkách a kamenný most, spojující ostrov s pevninou, to vše tvoří unikátní celek. Perlou Trogiru je katedrála sv. Vavřince, původně románská bazilika s gotickými a renesančními prvky, jejíž třípatrová zvonice tvoří dominantu města. Turistické středisko Medena a Vranica u staré rybářské vesničky Seget, kam vede promenáda, nabízí širokou škálu sportovních a zábavních příležitostí.

Makarská riviéra

Nejkrásnější a nejvyhledávanější část Dalmácie, pobřežní oblast pod pohořím Biokovo, jehož nejvyšší vrcholky dosahují výšky přes 1700 m a vytvářejí nádhernou kulisu nízko položené zelené krajině u moře. Z mnoha míst se přes úžinu otevírá pohled na ostrovy Brač, Hvar a hory Korčuly v pozadí, i na masiv poloostrova Pelješac.

Dalmácie - Dubrovnická oblast

V jižní Dalmácii - Dubrovnické riviéře se nachází zvláště zajímavá delta Neretvy, lesnatý poloostrov Pelješac se známými vinicemi, městečko Ston proslulé chovem ústřic a škeblí a především Dubrovník, který je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Moře je zde dosti hluboké s výrazně modrou barvou. Návštěvníky přitahuje i ostrově Mljet s národním parkem či rozlehlými písečnými plážemi.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí