CK Pohoda Itálie Zájezd č. 269

Apulie a Kalábrie - s možností výletu na Stromboli

Itálie
Apulie, Kalábrie, Paestum, Capo Vaticano, Tropea, Bari, Gallipoli, Salento, Otranto, Stromboli, Reggio Calabria, Maratea, Metaponto, Alberobello, Lecce
Náš podrobný poznávací zájezd míří do jižní Itálie, do oblasti Kalábrie a Apulie…

11Počet dnů:

18.07.2024Termíny od:

21 490 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Náš podrobný poznávací zájezd míří do jižní Itálie, do oblasti Kalábrie a Apulie. Uvidíte slavná kamenná obydlí trulli v Alberobellu i barokní město Lecce, přírodně velmi zajímavá a krásná místa na podpatku italské boty - na poloostrově Salento, řecké památky v Metapontiu a Paestu a mnoho dalšího. Podniknout můžete také výlet na vulkanický ostrov Stromboli s činnou sopkou, kde po setmění můžete z lodi pozorovat sopečné erupce.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v poledních hodinách z ČR do Itálie.
2. den:Ráno příjezd do BARI , metropole Apulie . Fakultativní výlet (místní dopravou) za památkami v okolí Bari: hrad Castel del Monte (UNESCO) a do města Matera (UNESCO), výjimečná jeskynní obydlí ve čtvrti Sassi (kamenné domy a kostely vytesané v jeskyních a na útesech). Odjezd na ubytování do oblasti Alberobella .
3. den:Prohlídka ALBEROBELLA (UNESCO), pohádkového města s více než 1400 trulli, bílých kónických staveb. Barokní město LECCE , jedinečná architektura, bazilika Santa Croce, římské památky. OTRANTO (UNESCO), malebné historické centrum, které svírají středověké hradby. Možnost koupání v Jaderském moři nebo procházky k bauxitovému jezírku. Večer příjezd na hotel uprostřed poloostrova Salento .
4. den:Okruh po POLOOSTROVĚ SALENTO , který na mapě představuje podpatek „italské boty“. Procházka k majáku na OTRANTSKÉM MYSU, nejvýchodnějšímu cípu celé Itálie. Zastávky v SOUTĚSCE CIOLO a na MYSU LEUCA, kde stojí poutní bazilika Panny Marie a mohutný maják. Vyhlídka na rozhraní Jaderského a Jónského moře. Možnost výletu bárkou podél pobřeží a četných jeskyní. Vykoupání v Jónském moři na MALEDIVSKÉ PLÁŽI, která má exotické zbarvení, jak napovídá její jméno. V podvečer zastávka v GALLIPOLI , fakult. nákup a ochutnávka místního olivového oleje.
5. den:Basilicata a Kalábrie. Prohlídka starověkého řeckého města METAPONTUM , kde se zčásti dochoval dórský chrám. Místo je spojeno s působením filozofa a matematika Pythagora. Prohlídka typického horského městečka MORANO CALABRO, se spletí středověkých uliček a výhledy na pohoří Monte Pollino. Večer příjezd do oblasti CAPO VATICANO na pobřeží Tyrhénského moře na jihozápadě Kalábrie . Nocleh v hotelu, možnost večeře.
6. den:Pobyt u moře, volno v CAPO VATICANO , úchvatné prostředí, okolí vybízí k procházkám k zálivu s písečnými plážemi mezi majestátními útesy. Odpoledne pro zájemce půldenní fakultativní výlet lodí za erupcemi činné sopky na ostrově STROMBOLI , které budeme pozorovat z lodě po setmění (cca 50 Eur).
7. den:Pobyt u moře nebo celodenní fakultativní výlet po Kalábrii podél nejjižnějšího pobřeží Apeninského poloostrova: mytická SKYLLA (šestihlavá obluda z Odyssey) s pitoreskním rybářským městečkem a pěknou pláží, MESSINSKÁ UŽINA mezi Kalábrií a Sicílií i Tyrhénským a Jónským mořem, největší kalábrijské město REGGIO DI CALABRIA s nejkrásnější italskou promenádou a muzeem antiky (2500 let staré bronzové sochy válečníků), městečko duchů PENTEDATTILO, pobřeží Jónského města a středověké normanské město na skále GERACE.
8. den:Pobyt u moře, individuální volno. Procházka na romantické útesy Capo Vaticano .
9. den:Prohlídka malebného městečka TROPEA , které je pro svou jedinečnou polohu na pískovcové skále nad mořem označováno jako „barokní balkón Kalábrie“, ochutnávka místní speciality, feferonkový salám Nduja. Zastávka nad malebným městečkem MARATEA , výjezd ke gigantické soše Krista na vysokém kopci nad mořem. Přejezd na ubytování do Paesta.
10. den:Pobyt u moře nebo volno v PAESTU , variantně odjedeme místní dopravou k prohlídce jedinečně zachovalých starověkých řeckých chrámů v Paestu . Odpoledne odjezd z Itálie. Noční přejezd do ČR.
11. den:Příjezd do ČR v poledních hodinách.
Alberobello-05 IMG_2771 IMG_2839 IMG_2877 IMG_2927 IMG_2951 IMG_3042 IMG_3086 IMG_3087 IMG_3148 IMG_3163 IMG_3167

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
18.07.2024 28.07.2024 11 22 490 Kč rezervovat
05.09.2024 15.09.2024 11 21 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klimatizovaným busem
  • 8x ubytování v hotelích - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím (1x v oblasti Alberobello, 2x na poloostrově Salento, 4x oblast Capo Vaticano, 1x oblast Paestum)
  • 8x snídani
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytové taxy na hotelech celkem cca 10 Euro / os.

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 495 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 7700 Kč)
  • 8x večeře po celou dobu zájezdu (příplatek: 3600 Kč)
  • nebo jen 4x večeře při ubytování v Capo Vaticano (příplatek: 1800 Kč)
  • výlet 7. den (uskuteční se od 20 osob) (příplatek: 800 Kč)

Apulie

Region Apulie, který byl dlouho pod vlivem Řeků, se vyznačuje impozantní architekturou, zejména kostely a hrady a je tu patrný vliv působení zvenčí než domovské Itálie. Tento kraj je navíc velice úrodný a je znám produkcí velice kvalitního vína a olivového oleje. Poloostrov Gargano, na severu tohoto regionu, je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře, který si zachoval nedotčenou krajinu, nespočet zátok a útesů. Na severu najdeme dvě velké laguny – Lesina a Varano, a podél pobřeží se nachází oblíbená letoviska jako Vieste, Peschici, Rodi Garganico, San Menaio, Mattinata, s bílými domky, křivolakými uličkami, typickými restauracemi, spoustou malebných zákoutí a nádherných výhledů na moře. Ve střední Apulii najdeme podivné domky zvané trulli, což jsou tradiční bílé stavby s kuželovitými střechami, které se nachází v lokalitách Alberobello a Locorotondo. Ve městě Bari byl postaven velkolepý normanský kostel Basilica di San Nicola. V jižní části Puglie stojí za návštěvu město Lecce a jeho charakteristické památky ve stylu tzv. lecceského baroka - kostel Santa Croce, Duomo nebo ještě starší římský amfiteátr. Lecce bývá také označováno jako Florencie jihu. V půvabném Otranto můžete navštívit místní hrad nebo normanský dóm ukrývající svědectví o pohnuté historii tohoto města. Určitě stojí za návštěvu i Santa Maria di Leuca, na nejjižnějším bodě regionu, kde se Jaderské moře setkává s mořem Jónským.

Kalábrie

Kalábrie patří dodneška k výjimečným krajům Itálie, hlavně pro svou panensky nedotčenou přírodu, průzračně čisté moře, bílé písečné pláže. Členité pobřeží ideální pro potápění se nachází v oblasti Tropea a Capo Vaticano, zatímco jónské pobřeží nabízí úžasné podmínky pro surfování. Za vidění stojí určitě Tropea, malebné městečko na skále nad mořem, které žije čilým životem, Stilo a jeho byzantský cihlový chrám Cattolica, Reggio di Calabria, kde se nachází úžasné muzeum Museo Nazionale della Magna Grecia.

Paestum

Město starobylých archeologických vykopávek se nachází v jižní části Kampánie, v rovině nedaleko salernského zálivu, zátoce Tyrhénského moře. Místní starobylé chrámy patří mezi nejcennější antické památky na italském území. Kromě zmíněných historických pokladů nabízí současné Paestum i dokonale vybavené moderní turistické objekty, které slibují prožití nezapomenutelné dovolené.

Capo Vaticano

Nádherná rekreační oblast proslavená svými písčitými plážemi, skalními útesy a křišťálovým mořem. Nachází se nedaleko historického města Tropea. Je zde plno zeleně a za dobré viditelnosti můžete spatřit i Liparské ostrovy.

Tropea

Jedno z nejnavštěvovanějších měst Kalábrie rozkládající se na rozhraní zálivu Sv. Eufemia a Gioia Tauro. Pochází z řecko-normanské doby. Z ní se dochovalo nepřeberné množství historických památek jako např. katedrála z 11. století, kostel Sv. Marie, vybudovaný na vrcholu skalnatého útesu, kam vede příkré schodiště, kostel Sv. Františka z Assisi a mnoho jiných kostelů, kaplí a paláců, dotvářejících spolu s úzkými uličkami typický kolorit města. Pobřeží je vyhledáváno kvůli křišťálovému moři a plážím s bílým pískem zpestřeným výskytem skalnatých útesů. K vaší spokojenosti přispěje i mnoho zábavních podniků a restaurací s krajovými specialitami. Vítanou atrakcí je rovněž výlet na Liparské ostrovy, které jsou z Tropey dobře viditelné.

Bari

Římské Barium bylo pouhým centrem obchodu. Za Saracénů se však v roce 847 stalo správním střediskem regionu a poté sídlem „catapana“, byzantského vládce Itálie. Za Normanů, kteří město ovládli v roce 1071, posílilo Bari pozici námořní velmoci a začalo konkurovat Benátkám. V současnosti je rušným správním střediskem Apulie. Basilica di San Nicola, jeden z prvních velkolepých normanských kostelů (založený roku 1087), znamenala zdroj inspirace pro další. Prostý zevnějšek vyniká vysokým štítem s věžemi po stranách. Vstupní portál byl ztvárněn v apulijském románském stylu, ale reliéfy na ostění dveří a na oblouku nesou arabské, byzantské a antické prvky. Za chórovou přepážkou uvidíte oltářní baldachýn z 12. století a biskupský stolec (asi 11. století). Ostatky sv. Mikuláše – patrona Ruska, dětí a námořníků – jsou uloženy v kryptě. Apulijský románský dóm z 12.století, s kopulí a jedinou dochovanou věží (druhá se zřítila při zemětřesení v roce 1613), architektonicky čerpá z Basilicy di San Nicola. Barokní portály na hlavním průčelí zahrnují dveře z 12. století. Zrestaurovaný interiér charakterizuje středověká jednoduchost. Baldachýn nad hlavním oltářem, kazatelna a biskupský stolec byly zrekonstruovány z původních fragmentů. Sakristie, původně baptisterium, je známá jako „Trulla“. V kryptě se nacházejí ostatky sv. Sabina, bývalého patrona Bari. Hrad, založený Rogerem II., upravil v letech 1233 – 1239 Fridrich II. V zaklenutém sále si prohlédněte sbírku sádrových odlitků skulptur a fragmentů různých románských památek v kraji. Trhy se zde konají denně. Costa: 0120 Chuť moře – bez uvedených podrobností, cca 5 hod. za 48 EUR Costa: 0125 Výlet na kole po Bari – fakultativní výlet s průvodcem, cca 4 hod. za 49 EUR

Gallipoli

Gallipoli (řecky: Kallipolis, což znamená „Krásné město“) je město ležící v italské Apulii, v provincii Lecce. Žije v něm 21 200 obyvatel. Město se nachází na západním pobřeží poloostrova Salentina a je omýváno vodou Jónského moře. Je rozděleno na dvě části: staré město a novou, moderní část. Nové město zahrnuje všechny novější stavby, včetně mrakodrapů. Staré město se nachází na ostrově a s pevninou je spojeno mostem ze 16. století. V minulosti byl přínosem peněz v Gallipoli zejména mezinárodní obchod s vínem a olejem, dnes zde obyvatele lidé živí převážně rybaření a cestovní ruch. Letní sezóna v Gallipoli začíná v květnu a končí v říjnu – v tomto období je počasí skoro každé den teplé a jasné.

Salento

Salento je oblast ležící na jihovýchodním výběžku Apulie. Je také někdy popisována jako „podpatek“ italské boty. Pod oblast administrativně spadá celá provincie Lecce, velká část provincie Brindisi a část provincie Taranto. V Salentu je značné množství míst, které stojí za návštěvu, mezi nimi např. jezero Alimini na pobřeží Jaderského moře nebo např. Porto Selvaggio na pobřeží Jónského moře. Na pobřeží Salenta se nachází překrásné pláže, písčité a kamenité. Ze známých letovisek můžeme jmenovat na příklad tato: Ostuni, Oria, Ugento, Manduria, Porto Cesaro, Gallipoli, Torre dell'Orso, Otranto, Santa Maria di Leuca, Lizzano, Pulsano a Santa Cesarea Terme. Zdejší půda je velmi úrodná: rostou zde jedny z nejlepších olivovníků a hroznové révy – plody jsou odtud vyváženy do celého světa. Salento je oblast plná historie, tradic, ale také přírodních a architektonických krás. Určitě stojí za návštěvu.

Otranto

Stromboli

Sopka

Reggio Calabria

Maratea

Metaponto

Alberobello

Lecce

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí