CK Pohoda Česká republika Zájezd č. RE/CZ665-16

Romantika jižních Čech, Passau a NP Berchtesgaden - Orlí hnízdo

Česká republika

Naše tipy, jak si užít dovolenou - zájezd provází Mgr. Dana Kelblová! - celodenní…

7Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Naše tipy, jak si užít dovolenou
- zájezd provází Mgr. Dana Kelblová!
- celodenní výlet k Hitlerovu Orlímu hnízdu v Berchtesgadenu
- turistické skvosty jižních Čech
- město tří řek Pasov
Kam se s námi podíváte
Hluboká nad Vltavou - Český Krumlov - Třeboň - Jindřichův Hradec - NP Berchtesgaden - Holašovice - Prachatice - Passau - Rožmberk nad Vltavou - České Budějovice - Písek

Zájezd za poznáním jižních Čech, starobylého rakouského Passau a výlet až na vrchol Kehlsteinu v NP Berchtesgaden. Čeká nás nespočet kulturně historických památek – starobylá města, gotické kostely, renesanční zámky, kláštery, lidové stavitelství, zajímavé technické stavby včetně rybničních systémů a majestátnost Alp.

1. den zájezdu

Ráno odjedeme k prohlídce neogotického klenotu - zámku HLUBOKÁ NAD VLTAVOU , jeden z nejhezčích zámků u nás. Odjezd na ubytování do ČESKÉHO KRUMLOVA , kde budeme po 6 nocí ubytováni, individuální volno, večerní město.



2. den zájezdu

Po snídani se vypravíme ke krátké prohlídce města PRACHATICE - "brána Šumavy" - historické renesanční jádro, zachované městské hradby, městská památková rezervace a pokračujeme do starobylého města PASSAU - města na soutoku tří řek - Dunaj, Inn a Ilz. Prohlídka Starého města, bývalého sídla říšských knížat - Pasovský hrad, náměstí Rathausplatz a Domplatz s dómem sv. Štěpána, kostel sv. Michaela, visutý most Luitpoldbrücke aj. Návrat na hotel.



3. den zájezdu

CHKO Třeboňsko. Rybník Rožmberk , největší rybník u nás, vybudovaný Jakubem Krčínem z Jelčan. Městská památková rezervace TŘEBOŇ (renesanční a barokní domky), dochované městské opevnění. Doporučujeme oběd v tradičních restauracích Šupina nebo Šupinka - výborné rybí speciality z třeboňského regionu. Odpoledne navštívíme další ze symbolů jižních Čech - historické město JINDŘICHŮV HRADEC vč. návštěvy třetího největšího hradu v Čechách.



4. den zájezdu

Individuální volno v Českém Krumlově . Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní výlet (snídaně formou balíčku) do NP BERCHTESGADEN , oblast patří k nejkrásnějším regionům v celé Evropě. Vyhlídkovou jízdou, následně pak výtahem dojedeme na vrchol Kehlsteinu , kde se tyčí proslulé "ORLÍ HNÍZDO" – Hitlerova rezidence. Z této odvážné stavby se nám naskytne překrásný výhled na celý NP Berchtesgadensko. Návštěva solných dolů , exkurze do likérky Enzian s možností ochutnávky. Ve večerních hodinách návrat na ubytování a večeři.



5. den zájezdu

Ráno odjedeme k návštěvě typické jihočeské vesnice HOLAŠOVICE - UNESCO , která se stala fenoménem tzv. selského baroka a zbytek dne věnujeme městu ČESKÉ BUDĚJOVICE , prohlídka historické části města založeného králem Přemyslem Otakarem II.. Navštívíme místní radnici z 11. stol., Černou věž a Pianistický klášter, Masné krámy - legendární restaurace, prvotřídní pivo, možnost exkurze věhlasného pivovaru Budvar. Individuální volno.



6. den zájezdu

ROŽMBERK NAD VLTAVOU , prohlídka města a známého hradu pocházejícího z poloviny 13. století, který patří mezi nejstarší hrady Vítkovců, předchůdců jednoho z nejvýznamnějších českých šlechtických rodů - Rožmberků. Návrat do ČESKÉHO KRUMLOVA - "klenot mezi městy", prohlídka historického centra vč. zámeckého komplexu, věže a dalších stavebních skvostů.



7. den zájezdu

Navštívíme město PÍSEK , založené na ochranu rozsáhlých rýžovišť zlata na řece Otavě. Prohlídka historického centra vč. nejstaršího kamenného mostu v Čechách (barokní plastiky). Příjezd v podvečerních hodinách.

Ubytování: ano

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 31.07. - 06.08. odjezd A, B, G, L

Přehled nástupních míst najdete ZDE.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Český Krumlov shutterstock Hluboká nad Vltavou shutterstock Jižní Čechy - Holašovice Jižní Čechy - Písek Německo - NP Berchtesgaden shutterstock Německo - Passau shutterstock Poznávací zájezdy  - Bavorsko - Orlí hnízdo Poznávací zájezdy - Berchtesgaden zájezdy Český Krumlov zámek Hluboká nad Vltavou

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře menu),
  • 6x ubytování v hotelu*** v Českém Krumlově, 10 min. chůze od historického centra - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pojištění léčebných výloh při výletu do Německa,
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1 500 Kč,
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlet 4. den pobytu NP Berchtesgaden 650 Kč (min. 25 účastníků),
  • pojištění storna zájezdu 105 Kč ,
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí