CK Pohoda Rusko Zájezd č. 1000134008

Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki **

Rusko

Tento zájezd doprovází vedoucí zájezdu po celou dobu trvání zájezdu Souběžně s tímto…

13Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Tento zájezd doprovází vedoucí zájezdu po celou dobu trvání zájezdu
Souběžně s tímto zájezdem je nabídnut i zájezd s kombinovanou odpravou tj.: Praha - Petrohrad a zpět letecky, v Pertrohradu se skupina spojí, má společný program a cestuje společně do Murmanska a na Solovecké ostrovy (vlakem+lodí). Oba typy zájezdů jsou na stejné cenové úrovni.

Vzhledem k návaznosti vlakových spojů na území Ruska je zájezd prodloužen o jeden den tzn. 1 nocleh navíc (cena zájezdu se nezvyšuje). Podmínka: složení zálohy ve výši 2000 Kč za dospělou osobu, do konce dubna složení zálohy do 50% z ceny zájezdu.
Vlakem až za Polární kruh, uvidíte města Murmansk, Solovecké ostrovy-Solovki, Petrohrad, Kronštadt
Zájezd je nenáročný, pěší tůry přírodou kolem 5-7 km, dále po památkách po městě, cestování lodí asi 35 km na Solovki. Petrohrad patří mezi nejkrásnější města světa. Solovki v současné době navštěvují turisté z celého světa. Murmansk je největší město světa za severním polárním kruhem. Po 1.svět.válce sem byla z Petrohradu přivedena železnice v délce 1445 km a město se rychle rozrostlo. Město je důležitým přístavem, jediným ruským v Barentssově moři, který po celý rok nezamrzá, protože jej omývá Golfský proud. Koncem května již se blíží Polární záře a teplota pomalu stoupá k 10-15°, koncem července zase tyto záře pomalu končí. Městskou dopravu zajišťují trolejbusy, které jsou v provozu nejseverněji na světě. V době zájezdu bývá obvykle teplota v těchto městech i přes 20°.
UPOZORNĚNÍ: vzhledem k tomu, že ještě není 100% znám jízdní řád po Rusku, může být termín až o 3 dny posunut, obsah programu se nezmění.

Poloha: hotely a apartmány v centru nebo v blízkosti centra města

Vybavení: v leh/lůžkových vozech je čisté ložní prádlo, kávovar, společné WC, hotely mají vlastní soc.zažízení. Na Soloveckých ostrovech vždy 2 pokoje mají 1 sociální zařízení,. v Murmansku jsouí apartmány s 1 ložnicí, obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby, zařízenou kuchyní vč.myčky na nádobí, lednice atd. WC+sprcha/vana, ložní prádlo, ručník. Snídaně vlastní s možností zaakoupení potravin v bufetech apod., nebo je možné snídaně připravit v kuchyních.

Akce : SlevaFirstminute /osoba plně platící.

Zábava : poznávací zájezd

Poznámka: vzhledem k zásadní změně jízdy přímého vlaku do Petrohradu, je zájezd pořádán s přestupem v Minsku/Brestu jak při cestě tam, tak i při cestě zpět. Program zájezdu je zpracován podle současného jízdního řádu vlaků. Pokud by došlo v květnu 2016 ke změně, bude i zájezd pozměněn - toto se týká obvykle odjezdu a příjezdu zájezdu, nikoli programu.
Upozornění : program zájezdu je zpracován tak, aby bylo možné se zájezdu zúčastnit také méně zdatní turisté, ti zdatnější mají možnost si program doplnit individuálně, ev. se souhlasem ostatních účastníků a vedoucího zájezdu (tento má ještě další organizační záležitosti). Vedoucí zájezdu není tlumočník/překladatel, pokud překládá výklad cizího průvodce provádí jej zkráceně svými slovy - nikoli "slovo od slova". V případě vlastního výkladu bez místního průvodce tento provádí den předem v hotelu.
CK si vyhrazuje nárok na změny pořadí nabídnutých prohlídek, obsah bude zachován, pořadí se může změnit..
Konečná cena zájezdu bude sdělena našimi pracovníky a bude uvedena ve smlouvě o zájezdu.

Ubytování: hotel **+

7x lehátkové/lůžkové vozy, 4x hotely, 2x apartmány

Stravování: snídaně

4x snídaně, v bufetech event. i v restauracích je možnost stravování. Vedoucí zájezdu tuto oblast zná a může nabídnout různé možnosti stravování.

Doprava:

vlakem v lehátkových/lůžkových vozech

Program zájezdu

1. - 2. den:Odjezd vlakem Ostrava - Petrohrad po 17 hod., s přestupem v Minsku. Dle časového prostoru bude prohlídka Minsku. cesta vlakem,
3. den:příjezd do Petrohradu v dopoledních hodinách, fakultativně snídaně, uložení zavazadel na hotel, začátek prohlídky města- Fontanka + Zagorodnyj prospekt, ze které je nádherný pohled na střed města, zařazeno do světového dědictví UNESCO v r.1990, bulváry, nocleh v hotelu Veata v těsném sousedství Něvského prosapektu
4. den:.snídaně, pak prokračování v prohlídce města.Kolem 19 hod. odjezd přímým vlakem do Murmansku, nocleh ve vlaku v lehátkovém/lůžkovém voze
5. den:v pozních večerních hodinách příjezd do Murmansku, odchod na hotel (odvoz zavazadel), ubytování, nolclh
6. - 7. den:fakultativně prohlídka ponorkové lodi Lenin, která byla v provozu do r.1997. 2x Nocleh v apartmánech pro 4-5 osob se zařízenou kuchyní. Fakultativně snídaně, prohlídka města za Polárním kruhem, projedete se trolejbusem, uvidíte přístav, skanzen vesničky, Aljoša s pohledem na přístav. Ve večerních hodinách odhezd přímým vlaskem do přístavního města v lehátkovém/lůýkovém voze. .
8. - 9. den:Po 6.hod. příjezd do přístavního města, odjezd maršrutkou do přístavu, následně lodí na Solovki, ubytování v hotelu Solo, prohlídka ostrova. Solovecké ostrovy patří v dnešní době k jedněm z nejnavštěvovanějších míst Ruska. Uvidíte vesničku Kreml, klášter který založili mniši v 15.stol. a komunisté jej přeměnili na největší a nestrašnější vězení jaké si kdo umí představit. Pěší výlet okolo architektonického komplexu, od roku 1992 je klášter i většina budov pod ochranou UNESCO. Uvidíte Svaté jezero, klášterní komplex, památníky stalinského gulagu, fakultativně Zaječí ostrov a Botanická zahrada. Především poznáte unikátní panenskou přírodu. V odpoledních hodinách odjezd lodí na pevninu, večer odjezd vlakem do Petrohradu.
10. den:.V poledních hodinách příjezd do Petrohradu, odvoz zavazadel na hotel, ubytování, další část prohlídky Petrohradu, fakultativně noční projížďka po Něvě pod rozevřenými mosty, nocleh ve stejném hotelu Veata v těsném sousedství Něvského prosapektu
11. - 12. den:pozdější snídaně, dokončení prohlídky města Petrohradu: Petropavlovská pevnost, Aurora, výlet do Kronštadtu - je to opevněné město v jednom z Petrohradských rajonů na ostrově Kotlin, spojen silnicí po hrázi s Petrohradem: Vánoční katedrála, projížďka po moři s různými ostrůvky, které jsou spjaty s obranou Petrohradu před fašisty, katedrála sv. Izáka, ze které je nádherný pohled na střed města, zařazeno do světového dědictví UNESCO v r.1990, bulváry, Něvský prospekt, Letní park, socha Kateřiny Veliké, Petropavlovská pevnost, Aurora, Gostinnyj dvor, nocleh v hotelu VeataFakultativně Petrodvorce, ev.. dokončení prohlídky Petrohradu, odjezd z Petrohradu po 17. hodině. Cesta v lehátkovém/lůžkovém voze.
13. den:příjezd do Minsku, v případě časového prostoru prohlídka části města, v odpoledních hodinách odjezd v lehátkovém/lůžkovém voze do Ostravy, atd.
14. den:.v časných ranních hodinách příjezd do Ostravy, a ostatních stanic
Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki ** Foto - Z Petrohradu až Polární kruh a Solovki **

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí