CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 2007

Jeseníky s relaxem a lehkou turistikou

Česká republika

NEJKRÁSNĚJŠÍ TRASY JESENÍKŮ S POHODOVÝM RELAXEM Jeseníky jsou jedny z našich nejkrásnějších…

6Počet dnů:

20.08.2024Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

NEJKRÁSNĚJŠÍ TRASY JESENÍKŮ S POHODOVÝM RELAXEM
Jeseníky jsou jedny z našich nejkrásnějších a nejvyhlídkovějších hor. Drsná a zároveň romantická příroda Jeseníků vás zaujme na první pohled. Jeseníky jsou horským přírodním rájem v létě i v zimě navíc s mnoha historickými i technickými poklady a lázněmi.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Ráno (Semily 5:30) odjedeme na pomezí Orlických hor a Jeseníků na Dolní Moravu. Čeká nás zde unikátní stezka v oblacích, která se vypíná 58,8 m nad okolním svažitým terénem a dominuje hřebenu Slamníku. Na hřeben Slamníku vyjedeme lanovkou, popř. vyjdeme pěšky. Ze stezky se otvírají kouzelné výhledy na Jeseníky, Kralický Sněžník, Krkonoše a do Polska. Odjezd na nocleh.
2. den:Zlaté Hory – Ondřejovice – v údolí Ztracených štol můžete vyzkoušet rýžování zlata, projdete se po naučné stezce (2 km), kde budete moci obdivoval repliky středověkých hornických mlýnů, poznáte, jak předkové dobývali zlato a uvidíte i jak voda teče do kopce. NP Rejvíz – unikátní naučná stezka k Mechovému jezírku (3 km) začíná u penzionu proslaveného vyřezávanými židlemi s postavami rejvízských štamgastů. Zde se občerstvíme a zájemci vyrazí na stezku. Odpoledne strávíme v Lázních Jeseník – Priessnitzových léčebných lázních nazývaných také lázněmi „vodního doktora“. Zájemci se budou moci projít po lázeňském okruhu. Většinu času ale strávíme v unikátním balneoparku, který je koncipován jako „vodní zahrada“. Protéká jím potok s vybudovanou soustavou zastavení sloužících k hydroterapii a relaxaci. Jsou zde kádě pro ruce i bazénky pro kneipování a akupresuru, střiky, vodní sprchy i terasy pro odpočinek a cvičení. Návrat na nocleh.
3. den:Výjezd autobusem hromadné dopravy z Karlovy Studánky - lázní železité kyselky s roubenými lázeňskými budovami na Ovčárnu – pěší trasa na Praděd (2,5 km) – nejvyšší horu Moravy (1.491 m) – pohodlná cesta, kruhový rozhled – zdatnější, sestup zpět údolím Bílé Opavy s množstvím divokých peřejí, kaskád a vodopádů, ostatní busem zpět. Odpočinek v Karlově Studánce – prohlédneme si místní kouzelnou architekturu klasicistních a empírových dřevěných lázeňských domů, navštívíme unikátní objekt – kapli sv. Huberta, pitný pavilon lázní s vyhlášenou kyselkou a zájemci budou moci relaxovat v lázeňském bazénovém komplexu v Letních lázních a množstvím nových technologických prvků (perličky…) ve vodě 33°C teplé. Návrat na nocleh.
4. den:Celodenní relaxačně zábavný výlet do Velkých Losin – nejprve navštívíme papírnu, kde se vyrábí ruční papír. Možná si i nějaký budete moci vyrobit. Poté si dopřejeme relax v místních termálních lázních. Vyzkoušíme devatero termálních bazénů a vodní atrakce: 5 vnitřních z toho jeden průplavový bazén do venkovní části a 4 venkovní bazény, 2 tobogány, divoká řeka, jeskyně, chrliče, vodní hřiby, skluzavky, sauny - finská, solná, parní, aromatická a ledová komora. Ti, kteří chtějí strávit den aktivněji, mohou navštívit ještě zámek Velké Losiny, který je krásnou ukázkou renesanční architektury, ale leží na něm stín čarodějnických procesů, o kterých se také dovíte hodně informací. Návrat na nocleh.
5. den:Ramzovské sedlo - v Ramzové najdete nejvýše položenou železniční stanici. Lanovkou na Šerák (1.351 m) a hřebenovou cestou na Keprník (1.423 m) - kruhový rozhled, přírodní rezervace - a zpět. Jeskyně na Pomezí – největší jeskynní systém v ČR vzniklý rozpouštěním mramoru – prohlídka. Den zakončíme relaxací u hotelového bazénu a také posezením u táboráku.
6. den:Dnes se vydáme na zpáteční cestu, kterou si zpestříme nejprve návštěvou zámku Janský vrch, který býval arcibiskupským sídlem, dnes to je kouzelný zámek navíc s významnou sbírkou dýmek. Poté přejedeme do Polska, kde navštívíme romantické historické město Nysa se spoustou krásných památek: Kolem starého trhu najdete mnoho kostelů, klášterů a kaplí, třeba novogotickou baziliku sv. Jakuba a sv. Anežky se zvonicí. Fort Nysa je systém opevnění postavený v XVIII. století, věže Piast a Vratislav, které byly součástí městských obranných zdí, Biskupský palác, kde je nyní restaurace a hospoda a další. Odjezd do ČR, návrat večer.
4 (10) 4 (11) 4 (12) 4 (5) 4 (6) 4 (7) 4 (8) 4 (9)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
20.08.2024 25.08.2024 6 8 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh v hotelu*** – dvoulůžkové pokoje
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa
  • vstupy, lanovky

Příplatky

  • příplatek na 1/1 2530 Kč (příplatek: 2530 Kč)

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí