CK Pohoda Čína Zájezd č. 631

Čína - velký okruh

Čína
Šanghaj, Guilin, Terracotta - hliněná armáda, Tiananmen - nám. nebes. klidu, Velká čínská zeď, Zakázané město, Peking, Yu Garden, Letní palác, Chrám nebes, Xi´an, Suzhou
Náš podrobný poznávací zájezd do Číny Vás zavede na nejznámější místa Říše středu…

13Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Náš podrobný poznávací zájezd do Číny Vás zavede na nejznámější místa Říše středu. Navštívíte hlavní město Peking i Velkou čínskou zeď, starobylý Xian, který býval během dlouhé historie několikrát hlavním městem slavných a mocných čínských vládnoucích dynastií, i slavnou Terakotovou armádu s tisíci hliněných vojáků prvního císaře sjednocené Číny. Obrovskou rozlohu Číny nám pomohou zdolat dva vnitrostátní lety, díky kterým se přesuneme jak na přírodně velmi zajímavý jih Číny s neskutečnou krajinou vápencových homolí u řeky Li, i na východní pobřeží Číny, kde leží největší čínské město - moderní Šanghaj s mnoha mrakodrapy.

Zájezd průvodcuje Mgr. Lucie Leikepová

K zájezdu budeme na jaře/létě pořádat společnou prezentaci (současně s informacemi ohledně víz) pro oba zájezdy do Číny. Zájemce o prezentaci prosíme o nahlášení zájmu v CK.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy.
2. den:Přílet do Pekingu . Dle času příletu transfer, ubytování.
3. den:Metropole Číny PEKING . Prohlídka největšího náměstí na světě Tchien-an-men (NÁMĚSTÍ NEBESKÉHO KLIDU) o rozloze 44 ha. ZAKÁZANÉ MĚSTO - bývá též nazýváno největším kulturním muzeem Číny. V minulosti bývalo sídlem panovníků dynastie Ming a Čching a bylo nepřístupné veřejnosti. CHRÁM NEBES – je typickým příkladem harmonie a symboliky čínské architektury. Jedná se o nejrozlehlejší chrámový komplex v Číně rozkládající se v příjemném parku.
4. den:Výlet z Pekingu . Návštěva VELKÉ ČÍNSKÉ ZDI , která je jedním ze symbolů Číny se vine přes hory i pouště v délce několika tisíc kilometrů. Procházka po její zrekonstruované části, která se nachází cca 60 km od Pekingu. HROBKY PANOVNÍKŮ DYNASTIE MING-místo odpočinku 13 z celkem 16 panovníků dynastie.
5. den:Druhá část prohlídky PEKINGU . YONGHE LAMA TEMPLE – budhistický chrám s největší dřevěnou sochou Budhy na světě. Prohlédneme si LETNÍ PALÁC – sídlo císařů v letních měsících. Pahorky a voda zde vytvářejí krásné scenérie, které doplňují mosty a chrámy. V rozlehlých zahradách můžeme obdivovat Bronzový pavilon, horu Dlouhého života, mramorovou loď císařovny Cixi a množství dalších chrámů, pavilonů a mostů, které vytvářejí idylická zákoutí. Večer přejezd nočním lůžkovým vlakem do Xianu .
6. den:XIAN – hlavní město provincie Šan–si bývalo sídlem 11 čínských dynastií. Bylo zmiňováno jako výchozí místo Hedvábné cesty. TERAKOTOVÁ ARMÁDA – hliněná armáda objevená v roce 1974 rolníky při hloubení studny. Skládá se z více než 7000 vojáků, lučišníků a koní měla chránit hrobku císaře Qin Shihuangdiho , který před více než 2200 lety sjednotil Čínu. Po návratu zpět do XIANU si prohlédneme významném buddhistické místo - Pagodu velké divoké husy. A v podvečer se projdeme po jedinečném místním trhu v muslimské čtvrti, který nabízí tradiční jídla i množství místních produktů.
7. den:Výlet do pohoří HUASHAN – nejvyšší ze všech pěti taoistických hor v Číně. Je považována za sídlo taoistického boha Huashanu. Úchvatné pohoří, na které je možné vyjet lanovkou, poskytuje jedinečné výhledy na strmé průrvy a okolní vrcholky, které tvoří jedinečná panoramata.
8. den:Přelet z Xianu do GUILINU . Po příletu návštěva čajové plantáže a ukázka tradičního čínského čajového obřadu. V podvečer volno v GUILINU k procházce po nábřeží řeky Li a k Měsíční a Sluneční pagodě.
9. den:Dopoledne návštěva nedaleké malebné jeskyně REED FLUTE CAVE, nazývané též „Muzeum přírodního umění“. Odpoledne oblast terasových rýžových polí Long Ji - Dračí páteř, která patří k nejčastěji fotografovaným a navštěvovaným rýžovým polím v jižní Číně. Procházka terasovými rýžovými poli a vesnicí SEVEN STARS AND MOON.
10. den:Krasová oblast u ŘEKY LI patří k vrcholům každého zájezdu do Číny. Z čínského výtvarného umění každý Evropan zná zelené hory (homole), které se pyšně vypínají nad údolíčky mezi nimi. Dopoledne plavba po řece Li, která patří k nezapomenutelným zážitkům. Doplutí do městečka YANGSHUO, malebného místa s množstvím krámků a příjemnými uličkami. Přelet z Guilinu do Šanghaje .
11. den:ŠANGHAJ – největší a nejdynamičtější město v zemi. Moderní čtvrť Pudong s vysokými mrakodrapy a novodobým symbolem města, 457 m vysokou televizní věž Perla Orientu. Staré město na jihu s typicky čínskou atmosférou, uličkami, trhy a chrámy. Zde se nachází i pěkné zahrady Yuyuan z doby Mingů a bazar vybudovaný ve starém stylu. Večerní procházka po nábřeží Bund – výhledy na efektně nasvícené mrakodrapy čtvrti Pudong. Možnost projížďky vyhlídkovou lodí.
12. den:Výlet do vodního městečka ZHOUZHUANG, které je jako protkané vodními kanály s nádhernými starými domy bohatých čínských obchodníků. Dále starobylé město SUZHOU , vyhlášené překrásnými čínskými zahradami (UNESCO). Návštěva zahrady Mistra rybářských sítí a ulička Shantang Street s 1200 let starou historií. Transfer na letiště nebo nocleh (dle letového řádu).
13. den:Odlet ze Šanghaje . Přílet do Prahy 13. nebo 14. den.
Guilin 1 Huashan 1 Huashan 3 huashan-08 huashan-25 huashan-44 huashan-51 huashan-53 huashan-60 jeskyne-rakosove-fletny-02 Long Ji ryzova pole 2 peking-guozijian-03 peking-lamaisticky-chram-01 peking-letni-palac-27 peking-letni-palac-37 peking-zakazane-mesto-10 peking-zakazane-mesto-16 peking-zakazane-mesto-33 peking-zakazane-mesto-41 plavba-po-rece-li-12 plavba-po-rece-li-30 plavba-po-rece-li-39 Šanghaj 2 Shanghai 2 Shanghai 4 Shanghai 6 Shanghai 8 Shanghai 9 shanghai-zahrady-yuyuan-11 shanghai-zahrady-yuyuan-20 terakotova-armada-01 terakotova-armada-13 terakotova-armada-27 Velka cinska zed Badaling 13 Velka cinska zed Badaling 2 xian-centrum-09 Zakázané město 1 Zakázané město 2 zhouzhuang-11 zhouzhuang-15 zhouzhuang-28

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha-Čína a zpět vč.letištních tax
  • transfery pronajatými minibusy dle programu
  • noční lůžkový vlak do Xianu (4 lůžková kupé)
  • vnitrostátní přelety Xian – Guilin a Guilin - Šanghaj
  • 9-10x ubytování se snídaněmi v hotelích*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 9x oběd nebo večeře
  • českého a místního průvodce
  • lanovku na Mt. Huashan
  • projížďku po řece Li

Cena nezahrnuje

  • Vízum
  • Spropitné
  • Vstupy

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 1400 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 6800 Kč)
  • vízum a vízové centrum (podrobně info na infoschůzce v létě nebo v CK, cena je uvedena k říjnu 2019, může se v průběhu r. 2020 změnit) (příplatek: 2700 Kč)

Šanghaj

Se svými 13 miliony obyvateli je Šanghaj největším čínským městem. Této velikosti ovšem neodpovídá významnost v dějinách. Teprve až v 11. století se zde objevuje město, které se později stává centrem okresu. O šest století později získává město na vážnosti a stává se jedním z center v jižní Číně. Své významné polohy na řece Huangpu (která se přímo vlévá do Velké řeky) blízko moře využilo při navazování obchodních kontaktů se světem. V polovině 19. století zde v tehdejších koncesích žili tisíce Japonců, Rusů, Angličanů, Francouzů a Američanů. Za následujících sto let město vyrostlo v čínskou Paříž či Královnu Orientu, jak byla Šanghaje často nazývána. Díky napojení na světový obchod město velice rychle bohatlo. Toto bohatství vedlo ke vzniku nových moderních podniků a postupnému narůstání domácích podnikatelů. Čínští podnikatelů zde měli dobrý přístup k moderním zařízením (telegraf, telefon, parolodě, nákladová nádraží), kapitál mohli získat prostřednictvím čínských bank, které byly fundována evropskými bankami. Po vítězství komunistů se bohatství této oblasti rychle vytratilo, zahraniční kapitál se přelil jinam. Konec dvacátého století přinesl opět významný vzestup regionu. Mezinárodní obchod prudce roste a s ním i bohatství. S ním se do města vrátily křiklavé rozdíly, kdy pohádkově bohatí Číňané žijí v přepychu a město se současně začíná zaplňovat žebrajícími dětmi, prostitutkami a ekonomickými běženci z venkova.

Guilin

Guilin je známý díky své fantastické krajině, sytě zeleným homolovitým kopcům vypínajícím se nad řekou Li. Ve městě a v okolí se nachází spousta zajímavých skalních útvarů, např. Skála sloního chobotu či Skála zřaseného brokátu. Za návštěvu stojí i Park sedmi hvězd, Jeskyně rákosové flétny či Jeskyně Zengpiyan. Hodně útvarů se nachází přímo ve městě nebo v bezprostřední vzdálenosti, kterou lze snadno zvládnout na kole.

Terracotta - hliněná armáda

Císař Čchin Š' chuang-ti vytvořil jednotný centralizovaný správní aparát mocensky i hospodářsky silné říše, kterou stále rozšiřoval a upevňoval. Zavedl reformu písma, upravil systém měr a vah, vytvořil jednotnou peněžní soustavu, budoval cesty. S podobnou velkorysostí, s jakou vybudoval svojí říši, začal se v souladu s taoistickou filozofií starat i o vlastní nesmrtelnost. Měl celých 14 let na stavbu záhrobního sídla, než ve svých 50 letech zemřel, přes veškerou snahu mágů a alchymistů o přípravu elixíru nesmrtelnosti. Jeho sídlo chránilo 8 tisíc soch válečníků a 600 koní z terakoty a 125 vozů ze dřeva. Každá postava je zachycena ve své póze a gesty zcela přirozeně a realisticky.

Tiananmen - nám. nebes. klidu

Náměstí Tiananmen (nebeského klidu) je považováno za centrum Pekingu. Bylo vytvořeno Mao Ce-tungem jako vhodná plocha pro mohutné lidové manifestace. Během Kulturní revoluce zde Mao sledoval demonstrace milionů lidí. V roce 1976 mu zde jiné miliony lidí vzdávali poslední hold během smuteční tryzny. Naposledy se náměstí významně dostalo do médií v roce 1989, kdy zde tanky rozdrtily pro-demokraticky naladěné demonstranty.

Velká čínská zeď

Velká čínská zeď patří bezesporu mezi nejznámější kulturní památky, přímo symboly této země. Za tvůrce bývá nejčastěji jmenován První svrchovaný císař Čchin Š'chuang-ti, sjednotitel Číny žijící v 3. století př. n.l. Nebyl ovšem nucen budovat toto dílo na zelené louce, jednalo se spíše jen o důsledné propojení obranných zdí z dusané hlíny, postavených ještě v dobách Válčících států (5. stol. př. n.l.). Nynější podobu ovšem Zeď dostala až za dynastie Ming v 15. a 16. století, kdy došlo k přestavbě za pomocí cihel a kamenných desek.

Zakázané město

Název Zakázané město ovšem lépe vypovídá o skutečnosti, že po dobu 500 let byla tato část města opravdu zakázaná pro drtivou většinu smrtelníků. Město bylo domovem 24 císařů dvou dynastií - Ming a Qing, které je opouštěli jen v nejnutnějších záležitostech. Základy města byly vystavěny v letech 1406 až 1420 císařem Yong Le, který na staveniště povolal milion dělníků. Palác se dělí na vnější část, kde probíhaly veřejné audience a část vnitřní, která sloužila výhradně císařově rodině. Budovy, které jsou nyní k vidění pocházejí převážně z období po 18. století.

Peking

Málokde na světě člověk takřka hmatatelně cítí dynamiku doby jako právě v čínské metropoli. Bouřlivá a velkorysá výstavba je odrazem ekonomického rozmachu nejlidnatější země světa i příprav na olympijské hry v r.2008. Navzdory obdivu, který člověk pociťuje při pohledu na některé moderně a směle architektonické pojaté stavby (jako třeba budova Jižního nádraží), to hlavní, co člověk očekává, jsou připomínky dlouhé a slavné historie Říše středu. Ponechme stranou nedalekou Velkou čínskou zeď i hroby císařů dynastie Ming. I samotný Peking nabízí nespočet jedinečných míst. Prvořadou atrakcí je Zakázané město s císařským palácem. Do něj byl jak za vlády císařů tak i komunistů přístup skutečně zakázán. Teprve před několika lety v době liberalizace byl zpřístupněn turistům. Protilehlé obří náměstí Tiananmen s Maovým mauzoleem uprostřed jsou však mementem, že Čína je stále komunistická (i když mnohdy by tomu člověk ani nevěřil). Nebeský, Lamaistický či Konfuciův chrám patří mezi další vyhledávaná místa. Snad nejkrásnější dojem si však návštěvník odnese z Letního paláce. Symbióza parku, jezera a umělých říček s honosnými a bohatě zdobenými stavbami císařské rezidence je dokonalá. A když ještě večer zajdete na představení věhlasné pekingské opery a po něm zkonzumujete neméně proslulou pekingskou kachnu (která je opravdu skvělá a obvykle není ani přehnaně drahá), z patnáctimilionového Pekingu si s sebou domů odvezete nezapomenutelné zážitky.

Yu Garden

Yu Garden - zajímavá čínská zahradní architektura, je zde mnoho altánků, jezírek, chodníčků, skalek

Letní palác

Vybudovaný pro odpočinek císařské rodiny na břehu jezera Kunming s krásnými zahradami mezi kopci, byl těžce poškozen během druhé opiové války v roce 1860. Jeho rekonstrukce se ujala císařova vdova Cixi z dynastie Qing. Na rekonstrukci bylo vyplýtváno mnoho peněz, aby byla nakonec přerušena boxerským povstáním a rozpadem dynastie. Podél jezera vede koridor, plný mýtických obrazů a scén, z nichž bylo mnoho zničeno za kulturní revoluce.

Chrám nebes

Nedaleko odtud je impozantní Chrám nebes, leží v obrovském zeleném parku. Mnohokrát již opravovaný chrám byl postaven roku 1420. Je to kruhová stavba ,korunovaná zlatou kopulí, se sálem vysokým 38 metrů; skvost tradiční staré čínské architektury. Je také místem konání nejvýznamějších náboženských slavností. Sloužil, což vyplývá už ze jména, k uctívání nebes.

Xi´an

Kdysi nejdůležitější křižovatka na obchodních stezkách mezi střední Asií a východní Čínou soutěžila s Římem a pozdějším Istanbulem o titul největšího města světa. Dnes je toto malebné místo známé zejména objevem armády tzv. terakotových bojovníků. Dosud bylo vytříděno na 10 000 hliněných figur vojáků a lukostřelců či dokonce bojových vozů. Mezi další navštěvovaná místa patří velké městské zdi, muslimská čtvrť a neolitická vesnice Banpo z doby kamenné. Historické město dříve nazývané Chang´an je dnes hlavním městem provincie Shaanxi. Pro krásnou okolní přírodu se zelenou horou Qinling, pohořím Beishan a osmi řekami je nazýváno zlatým městem. Úrodná půda, mírné klima, přiměřené srážky a přírodní bohatství byly hlavním důvodem pro to, že si toto místo zvolilo jako svoje sídlo 12 dynastií čínských panovníků (Zhou, Qin, Han, Sui). Xi´an bylo kulturním centrem hedvábné stezky. Více jak 270 paláců a chrámů zde vybudovala dynastie Qin, dynastii Han vděčí město za paláce Changle, Weiyang a Jianzhang, Na severu je velká, zakázaná zahrada dynastie Tang. Mnoho císařů má postavená skvostná mauzolea a hrobky v okolních horách. Před každým mauzoleem stojí obří kamenná socha, uvnitř jsou pohřební předměty a nástěnné malby. Ve městě je dále mnoho pagod (Da Yan, Ci´en, Xiao Yan) a chrám Jianfu. Oblast byla také nazývána místem bronzového zboží a předměty z bronzu jsou důkazem vysoké vyspělosti dávné otrokářské společnosti. Mnoho míst se může pochlubit překrásným kaligrafickým písmem vytesaným do kamene. Dnes je město vedle turistického centra průmyslovým a výrobním centrem oblasti, stojí zde jedna z nejlepších universit v zemi a studenti mohou hýřit po nocích v místních diskotékách a barech.

Suzhou

Na spodním toku řeky Yangtze a březích jezera Taihu leží 2500 let staré město, kolébka kultury Wu. Spolu s Hangzhou je nazýváno zemským rájem, a to pro překrásné hory v okolí, malebná políčka a velké vodní plochy. Město je protkáno sítí kanálů a uchvátí každého návštěvníka svými zahradami. Původně obchodní město, opěvované i Marco Polem se dnes rozrostlo o blízkou otevřenou ekonomickou zónu, ve které vyrostl průmyslový komplex zejména západních investorů.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí