CK Pohoda Maďarsko Zájezd č. 159

Eger, Tokaj

Maďarsko
Eger, Miskolc - Tapolca, Visegrád, Miskolc, Tapolca, Tokaj
- termály a víno Chcete poznat v Maďarsku kraj vínu a termální vodě zaslíbený a zažít…

5Počet dnů:

08.05.2024Termíny od:

9 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

- termály a víno

Chcete poznat v Maďarsku kraj vínu a termální vodě zaslíbený a zažít atmosféru slavnosti nejznámějšího maďarského vína aszú, Ludvíkem XVI. nazvané „vínem králů a králem vína“, opěvované Goethem, Voltairem, Beethovenem… Festival tokajského vína je určitě nejlepší příležitostí pro návštěvu nejslavnější vinařské oblasti Maďarska. A k tomu proslulé maďarské termální lázně a zase víno, tentokrát egerské. Zažijte slavnost vína i slast termálních lázní, pokud se vinařům nepodaří letos akci připravit nebo ji přesunou, dáte si o to delší koupel, ale ochutnávka nejslavnějšího maďarského vína v Tokaji vás nemine.

Slavnost v Tokaji je záležitost vinařů Tokaje. Při jarním festivalu vína se může stát, že nebude veřejná slavnost s trhem. Ochutnávka vína a možnost nákupu je ale zajištěna vždy.

CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu vzhledem k počasí a aktuálnímu stavu slavností. V případě zrušení termínu slavností, což se někdy po uzávěrce katalogu stane, jsou změny programu vyhrazeny. V takové situaci bude především více času věnováno koupání v termálech, odpočinku a také ochutnávkám.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v 6h., přejezd přes Slovensko do Maďarska, BUDAPEŠŤ (UNESCO), projížďka městem a poznání čtvrti Pešť, stará tržnice Vásárcsarnok a gastronomický ráj, Váci útca, chrám sv. Štěpána a Parlament, ubytování v Budapešti, večeře.
2. den:Variantně fakultativní výlet s průvodcem za krásami Dunajského ohybu, cesta do městečka VISEGRAD (1h), významné historické místo pro Uhry, vysoko na skále ční citadela Visegrad , od dob Matyáše Korvína strážný hrad nad Dunajem a místo setkání 3 králů r. 1335 i místo setkání Visegrádské čtyřky, pohled na Šalamounovu věž či návštěva renesančního královského paláce. Dále SZENTENDRE, skanzen Szentendre, největší muzeum pod širým nebem, typické stavby přesunuté z vesnic či městeček z celého Maďarska, gastronomie, tradice a folklór, ukázky řemesel i lidových zvyků , cesta zpět do Budapešti . Variantně individuálně celodenní pobyt v BUDAPEŠTI a individuální program, pobyt a koupání v původně největších termálních lázních Széchenyi fürdö nebo návštěva galerie či a procházka v parku Városliget, památník Milénia na Náměstí hrdinů, návrat na ubytování, večeře, večerní vyhlídková plavba lodí po Dunaji pro zájemce
3. den:EGER , „barokní perla Maďarska“, náměstí s barokním chrámem, hrad, turecký minaret, odpočinek a relaxace v termálních lázních. Návštěva oblasti vinných sklepů tzv. údolí krásné paní, posezení ve vinném sklepě s ochutnávkou egerského vína Bikaver, Leányka, malé občerstvení, cesta do MISCOLC , ubytování u termálních lázní v MISKOLC-TAPOLCA
4. den:Barlangfürdö, koupání a relaxace v jeskynních termálních lázních Tapolca , návštěva pověstné vinařské oblasti TOKAJ (UNESCO), na jaře účast na „festivalu Tokajského vína“, na podzim zahájení vinobraní, průvod v krojích, přehlídka místních vín spojená s ochutnávkou, možnost nákupu kvalitního tokajského vína, přehlídka vinařů, folklórní program (v případě zrušení slavností náhradní program s delší dobou na koupání nebo návštěvou MISKOLCE , hradu Diósgyör a cestou historickým vláčkem do Bukových hor a potom návštěva tokajského vinného sklepa, ochutnávka a pohoštění, pozdní návrat.
5. den:BUDAPEŠŤ (UNESCO), okružní jízda městem, hradní čtvrt Buda, Matyášův chrám, Rybářská bašta a výhledy na Pešť, secesní architektura, fakult. oběd v palačinkárně. Příjezd do ČR do 23 h. CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu vzhledem k počasí. Večeře a posezení ve sklípku je zajištěno vždy.
budapest-04 budapest-05 Budapest-21 Budapest-36 Budapest-40 Eger-02 Eger-04 Eger-07 Eger-08 Miskolc-Tapolca-01 Miskolc-Tapolca-07 Miskolc-Tapolca-08

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
08.05.2024 12.05.2024 5 9 990 Kč rezervovat
25.09.2024 29.09.2024 5 9 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 4x ubytování v hotelu/penzionu (dvoulůžkové pokoje)
  • 4x polopenze
  • průvodce
  • ochutnávka tokajského vína

Cena nezahrnuje

  • cena nezahrnuje vstupné, ochutnávky jídla a pití při slavnostech v Tokaji (květnový termín) a termální lázně (celkem cca 40 000 HUF)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3600 Kč)
  • ochutnávka vína v Egeru (příplatek: 300 Kč)
  • doprava na fakult. výlet 2. den (min. 15 os.) (příplatek: 450 Kč)

Eger

Eger, kouzelné město s historickou atmosférou, ležící mezi pohořím Mátra a vrchovinou Bükku ve vzdálenosti 120 km od Budapešti, je dobře znamý jako lázeňské středisko a skutečné turistické centrum, turistický ráj. Díky svému geologickému bohatství, přírodním pokladům a své kultuře byl Eger po staletí řazen k lázeňským místům. První záznamy o jeho léčivých pramenech se datují do roku 1488. V tureckém období, v 16. století, turecký cestovatel Evlia Chelebi psal, že v místě se nacházejí tři veřejné lázně a ve dvou stovkách domů a zámečků již existovaly koupele užívající léčivou vodu. Eger je vhodný pro koupelové kúry jak v létě, tak i v zimě. Jeho hydrogenuhličitanová voda je bohatá na vápník a hořčík a v důsledku vysoké radiové emanace patří do skupiny radioaktivních termálních vod. Je zvláště doporučována pro léčení chronického pocení, poruch pohybového ústrojí a reumatismu a také pro pooperační terapii. Eger nabízí širokou paletu zajímavostí pro své návštěvníky: za návštěvu stojí středověký hrad, turecké památky, bazilika, barokní budovy a kostely. Gurmáni mohou objevovat chutě místních jídel v nekonečné řadě malých restaurací nebo hospůdek a hluboko pod kopcem, v několik kilometrů dlouhé řadě sklepů táhnoucích se pod městem, zraje slavné egerské víno (včetně Býčí krve). K zajímavostem oblasti jistě patří a za návštěvu stojí Szarvaskő, úzké údolí toku Egeru, a Szilásvárad, kde se nachází hřebčín maďarských lipicánů.

Miskolc - Tapolca

Termální prameny Miskolc-Tapolca se nacházejí při jihovýchodním úpatí pohoří Bükk, 200 km od Budapešti a pouze 6 km od třetího největšího maďarského města Miskolce. Jedinečná přítažlivost těchto lázní je dána tím, že v témž místě jsou termální koupele, jezero a koupele v jeskyni. Podzemní jezero Várhegy je zásobováno mírně teplými prameny, které jsou nasyceny plynem. Podle lékařského výzkumu má vzduch v jeskyni mimořádně příznivý vliv na katarové dýchací potíže. Jako koupelová kúra se doporučuje při chorobách vegetativního nervového systému, při neurotických potížích spojených s funkcí srdce, při vysokém krevním tlaku a při neurotických žaludečních potížích a vyčerpání. Voda je vápenito-hydrogenuhličitanového typu (zemito-vápenitá směs obsahující jód, bróm a vápník). Lázeňské středisko, chráněné před větry a s příjemným, vyváženým klimatem, je vynikající pro odpočinek. Miskolc-Tapolca je obklopeno 1150-hektarovým dubovým, březovým a borovým lesem a okolní lesy byly přebudovány také na krásné 5.7 hektarové parkově upravené lido (plážové koupaliště). Mezi pozoruhodnostmi oblasti stojí za návštěvu zámek Diósgyőr, ikonostas řeckokatolického chrámu v Miskolci, obdivuhodné jeskyně v Lillafüredu, malebné jezero Hámori a stará slévárna v Ómassa. Ať už se vydáme z Miskolce kterýmkoliv směrem, pohoří Bükk vždy odmění poutníka nebo turistu potěšením z krásné lesnaté scenérie.

Visegrád

Miskolc

Tapolca

Tokaj

Vinařská oblast na severovýchodě Maďarska.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí