CK Pohoda Maroko Zájezd č. 245

Velký okruh Marokem - letecky

Maroko
Marrakeš, Casablanca, Fás, Rabat, Vysoký Atlas, Saharské Maroko
Zájezd do Maroka nás zavede do exotikou vonících míst na území severozápadní Afriky…

10Počet dnů:

23.09.2024Termíny od:

33 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Zájezd do Maroka nás zavede do exotikou vonících míst na území severozápadní Afriky. V Maroku se vydáme za poznáním světa pro nás tak odlišného svojí kulturou, náboženstvím, architekturou i uměním. V Maroku poznáme skvosty arabské kultury - královská města Fés, Marrakesch i přírodně velmi atraktivní oblasti - kaňony v pohoří Atlas, pouštní oblasti, berberské osady..

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Přílet do Maroka, nocleh.
2. den:CASABLANCA - prohlídka monumentální mešity Hasana II. postavené s využitím nejmodernějších technologií a bohatě vyzdobené v tradičním stylu. Náměstí Mohameda V. s výstavnými budovami z počátku 20. st. Hlavní město RABAT – zastávka před královským palácem, romantický Chellah s římskými vykopávkami a středověkou svatyní, královské mauzoleum a Hasanova věž, kasba Ouidaias aj. Přejezd do Meknés.
3. den:Vykopávky města VOLUBILIS s nádhernými římskými mozaikami. Poutní město MOULAY IDRISS, Mekka chudých, mauzoleum Moulaye Idrisse. Královské město MEKNÉS - památky na rozporuplného sultána 17.st. Moulaye Ismaila, jednoho z prvních panovníků současné královské dynastie (UNESCO), majestátní brána Bab Mansour, náměstí El Hedime s tržnicí, medina.
4. den:Královské město FÉS , duchovní a umělecké centrum Maroka – bronzová brána královského paláce. Bab Jeloud - nejkrásnější brána do mediny, medresa, mešita Karaouine s jednou z nejstarších univerzit na světě, mauzoleum zakladatele města Moulaye Idrisse II. Súky, činírny a barvírny kůží, tkalci, cizeléři, keramika.
5. den:Průsmyky Středního a Vysokého Atlasu . NP IFRANE - vycházka mezi cedrovými velikány, pozorování makaků. WÁDÍ ZIZ – soutěska u tunelu Legionářů, PŘEHRADA U ER-RACHIDIE, oázy s palmovými háji.
6. den:Fakultativně výlet terénními auty na Saharu k největší písečné duně ERG CHEBBI - východ slunce na poušti, oáza MERZOUGA. Odjezd z Erfoudu podél vádí Rheris, oáza TINERHIR. Odpoledne příjezd do kaňonu TODRA, soutěsky s 300 metrů vysokými vápencovými stěnami - nocleh.
7. den:Soutěska DADÉS - pestrá krajina s neobvyklými skalními útvary, horské vesnice, kaňony. Údolím řeky Dadés do města růží Kelaa M´Gouna, kasby, výhledy na Vysoký Atlas a saharské horské hřebeny, zastávka u oázy Skoura, příjezd do Ouarzazate, nocleh.
8. den:Marocký „Hollywood“ město OUARZAZATE - prohlídka filmových ateliérů Atlas. KSAR AIT BENHADOU (UNESCO) - opevněná hliněná vesnice, která přitahuje filmaře i fotografy, přejezd přes SEDLO TIZI-N-TICHKA 2 260 m do Marrakéše.
9. den:MARRÁKEŠ – středověká mešita Koutoubia, palác La Bahia v andaluském stylu, hrobka sultána Ahmeda al Mansúra z dynastie Saadienů, súky v medině, nezapomenutelný večerní mumraj na náměstí Jemaa El Fna.
10. den:Přílet do Prahy.
ait-benhadou-02 ait-benhadou-03 ait-benhadou-08 ait-benhadou-10 ait-benhadou-15 ait-benhadou-17 casablanca-02 casablanca-03 casablanca-14 erg-chebbi-01 erg-chebbi-08 erg-chebbi-12 erg-chebbi-13 fes-02 fes-04 kanon-dades-04 kanon-dades-09 Maroko Marrakéch 01 Maroko Marrakéch 02 Maroko_Kasba Ait Benhadou_2_10 Maroko_Moulay Idriss_10 Marrakes-05 Marrakes-08 Marrakes-11 meknes-01 meknes-07 rabat-09 volubilis-11

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
23.09.2024 02.10.2024 10 33 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenku do Maroka a zpět
  • dopravu autobusem nebo minibusem po Maroku
  • průvodce
  • 9x ubytování v hotelích (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 9x snídani

Cena nezahrnuje

  • bakšišné / spropitné, vstupy
  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 770 Kč)
  • 8x večeře (příplatek: 1990 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 7000 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Marrakeš

Říká se, že jediným místem na světě, v němž atmosféra pravého Orientu z Pohádek tisíce a jedné noci zůstala zachována až do dnešních dnů, je marocký Marrákeš. Město které bývalo výchozím místem karavan napříč Saharou do černé Afriky se pyšní řadou přízvisek. Z architektonických památek nade všemi ční (obrazně i doslova) 70m vysoká věž mešity Koutoubia z 12.století, která je symbolem a dominantou města. To hlavní, co činí Marrákeš tak jedinečným, se však odehrává na náměstí Djemaa el-Fna v srdci města. Zde můžete spatřit zaklínače hadů, potulné kejklíře, akrobaty, fakíry, kouzelníky, potulné bardy jakož třeba i mobilní zubaře. A až vám z toho všeho hukotu půjde hlava kolem, běžte si příjemně odpočinout do zahrad Ménara a kochejte se panoramatem čtyřtisícovek Vysokého Altasu v pozadí.

Casablanca

Casablanca, arabsky Dár al-Bajdá – největší město a přístav v Maroku u Atlantského oceánu; 2,9 mil. obyvatel (1990). Je největším hospodářským střediskem státu s významným průmyslem hutnickým, strojírenským, automobilovým, loďařským, chemickým, textilním, polygrafickým, stavebních hmot, potravinářským a energetickým (dvě tepelné elektrárny). Jsou zde dvě mezinárodní letiště a přístav, vyvážející fosfáty, patří k největším v Africe. Casablanca byla vybudována ve 2. pol. 18. stol. (na místě města Anfa ze 7. stol., rozbořeného 1468 Portugalci). V roce 1907 byla okupována francouzskou armádou a v roce 1942 obsazena vojsky USA. V roce 1943 se stala místem konání konference F. D. Roosevelta a W. Churchilla a v roce 1961 konference hlav afrických států o neokolonialismu. Nejvýznamnější pamětihodností města je mešita Hassana II. Ta byla vybudována v letech 1980 až 1993 na počest šedesátin krále Hassana II. Je druhou největší mešitou světa po mešitě v Mekce. Zabírá 2 hektary půdy, částečně získané vybudováním umělého poloostrova v moři (symbolika Alláhova trůnu, který podle koránu stojí na vodě). Do modlitebního sálu se vejde 25 000 lidí a na přilehlé nádvoří dalších 80 000. Čtvercový minaret je vysoký 210 metrů a v noci z něj svítí paprsek ukazující směr k Mekce. Mešita byla postavena z celonárodní sbírky, do které přispěli prakticky všichni obyvatelé Maroka, často i nedobrovolně (dokonce byla nařízena zvláštní daň), ale nyní jsou na mešitu všichni patřičně hrdí. Costa: 1615 Marrakeš – fakultativní výlet s průvodcem, cca 13 hod. za 112 EUR – včetně oběda Costa: 1616 Casablanca & mešita Hassana II. – fakultativní prohlídka města s průvodcem, cca 4 hod. za 50 EUR

Fás

Rabat

Vysoký Atlas

Region zahrnuje pohoří Vysoký Atlas a okolní oblasti, včetně města Marrakech. Jedná se o oblíbenou destinaci milovníků vysokohorské turistiky, lyžování a turistů, zajímajících se o původní berberskou kulturu.

Saharské Maroko

Saharské Maroko charakterizují rozlehlé pouštní oblasti podél hranic s Alžírskem. Narazíte tu na velbloudí karavany a písečné duny.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí