CK Pohoda Itálie Zájezd č. 121

Liparské ostrovy - letecky

Itálie
Liparské ostrovy, Vulcano, Stromboli, Lipari
Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí…

8Počet dnů:

30.06.2024Termíny od:

40 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí muškáty, oleandry, kaktusy, palmy, fíkovníky. Pláže kamínkové, skalnaté i písečné (jemný černý písek), neskutečně čisté moře, romantická zákoutí a mnoho slunce.
Raritou ostrova je přírodní bahenní koupel, sirné bahno s bublinkami plynů. Přisuzují se mu téměř zázračné účinky, léčí revmatické problémy, různé alergie a ekzémy. Hned vedle, přímo v moři, vyvěrá termální perličková koupel. V této lokalitě jsou k dispozici obchodníci se suvenýry, restaurace, taverny, bary, minimarkety, směnárna, škola pro potápěče, lékárna, půjčovna skútrů a jízdních kol. Geotermální lázně se třemi vyhřívanými bazény a hydromasážemi nabízí příjemnou relaxaci po aktivním poznávání ostrovů. Jenom ten, kdo navštíví ostrov VULCANO, může poznat jeho světoznámou černou pláž, léčivé sopečné bahno, oddechnout si v minerálních pramenech nebo podniknout výstup až ke kráteru vyhaslé sopky. A komu by se zdál ostrov příliš malý nebo ten, kdo rád cestuje, má možnost toulat se po okolních ostrovech. Liparské souostroví nabízí mnohé. Určitě byste neměli vynechat největší atrakci ostrovů - výlet na činnou sopku STROMBOLI. V roce 2000 byly Liparské ostrovy zapsány do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Ubytování: apartmán

Ubytování je v residenci Vulcano Blu v klidné části Vulcanello, která je vybavena bazénem s mořskou vodou a vlastní malou plážičkou s lehátky a slunečníky.

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Let Praha - Catania s jedním přesedáním, transfer autobusem do MILAZZA (cca 2 hod.) a odtud lodí na ostrov VULCANO (plavba 45 min - 1,5 hod.), ubytování.
2. den:Dopoledne seznámení s městečkem Vulcano . Procházka po městečku, možnost koupelí v léčebném sirném jezírku. Odpoledne výstup k vyhaslému kráteru VULCANELLO (nižší sopka) se třemi malými krátery, odtud je výhled na celý ostrov i okolí. Poté sestoupíme do malebného ÚDOLĺ PŘĺŠER s řadou zajímavých lávových útvarů.
3. den:Ráno výstup na kouřící Velký kráter GRAN CRATERE (391 m n.m.), budete odměněni fantastickým panoramatickým výhledem na celé souostroví, pozorování sopečných fumarol s unikajícími párami, ráj pro geology. Odpoledne relaxace u moře, fakultativně okruh kolem ostrova Vulcano lodí s koupáním (cca 20 EUR).
4. den:Pro zájemce fakultativní velký lodní výlet na ostrovy PANAREA a STROMBOLI s možností pozorování sopečných erupcí z lodi nebo pěší výstup nad Cestu ohně či až na vrchol Stromboli (loď cca 40 EUR, výstup na vrchol s akreditovaným průvodcem + cca 25 EUR).
5. den:Volný den, koupání, relaxace u moře nebo v geotermálních lázních. Pro zájemce plavba na kajaku kolem pobřeží cca 50 EUR
6. den:Pobyt u moře, pro zájemce fakultativně lodní výlet na zelený ostrov SALINA (cca 35 EUR) - obeplujeme celý ostrov, vykoupeme se v zátoce propadlého kráteru POLLARA, a nakonec zastavíme v malebné vesničce LINGUA s majákem, kde si pochutnáme na vynikající granitě z čerstvého ovoce nebo se zasytíme místní specialitou „pane cunzato“ - obrovskou bruschettou obloženou sicilskými dobrotami.
7. den:pro zájemce lodní výlet do hlavního města souostroví - LIPARI - s prohlídkou katedrály a archeologického muzea, možnost nákupů (cca 20 EUR).
8. den:Ráno předání ubytovacích kapacit a odjezd z Vulcana do Catanie a odlet do Prahy.
Ostrov Vulcano-04 Ostrov Vulcano-07 Ostrov Vulcano-10 Ostrov Vulcano-14 Ostrov Vulcano-15 Ostrov Vulcano-17 Ostrov Vulcano-18 Ostrov Vulcano-21 Ostrov Vulcano-22 Ostrov Vulcano-28 Ostrov Vulcano-29 vulcano - 3

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
30.06.2024 07.07.2024 8 42 590 Kč rezervovat
08.09.2024 15.09.2024 8 40 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha-Catania-Praha vč. letištních tax a palivového příplatku
  • zpáteční trajekty na ostrov Vulcano
  • vedoucí zájezdu
  • kyvadlovou dopravu minibusy mezi apartmánovým komplexem, centrem městečka a hlavními plážemi
  • 7x ubytování ve 2lůžkovém studiu na ostrově Vulcano v apartmánech Vulcano Blu
  • 7x snídaně, 6x večeře

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje lodní dopravu na ostatní ostrovy v rámci fakult. výletů.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5800 Kč)

Liparské ostrovy

Vulcano

Stromboli

Sopka

Lipari

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí