CK Pohoda Maďarsko Zájezd č. 161

Zámky a zahrady Rakouska a Maďarska + termální lázně Bük

Maďarsko
Baden, Balaton, Hévíz, Bükfürdő, Sopron, Keszthely, Kőszeg, Tulln an der Donau, Sümeg, Rosenburg
Tento zájezd do Rakouska a do Maďarska je sestaven pro milovníky romantických zámků…

6Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Tento zájezd do Rakouska a do Maďarska je sestaven pro milovníky romantických zámků a jejich zahrad. Navštívíte zámky a zahrady na rakouské i maďarské straně, odpočinete si v termálních lázních Bük i Hevíz.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v časných ranních hodinách.První zastávkou je renesanční zámek ROSENBURG – úchvatný zámecký komplex okouzlí návštěvníky svými historickými sály a komnatami, vzácnými obrazy a starožitnostmi. Vrcholnou podívanou jsou každodenní přehlídky letů orlů, sokolů, výrů, supů a dalších dravců. TULLNSKÉ ZAHRADY – na ploše 50 ha se rozprostírá přes 40 vzorových zahrad vytvořených umnou rukou zahradníků. Na 30 metrů vysoké stezce korunami stromů, kam návštěvníci vyjedou výtahem, se otevře pohled na celý rozlehlý areál. Dojezd na ubytování do maďarských termálních lázní Bük.
2. den:Polodenní výlet do městečka KÖSZEG s velmi pěkně dochovaným centrem města, historickým náměstím a hradem. Odpoledne volno, relaxace v areálu termálních lázní BÜKFÜRDO .
3. den:Návštěva rakouského města EISENSTADT, které je metropolí Burgenlandska a nachází se zde dům J. Haydna a ZÁMEK ESTERHÁZY – jeden z nejkrásnějších barokních zámků v Rakousku (Zrcadlová síň, Malý čínský salón, koncertní Haydnův sál aj.). Odpoledne zastávka v ŠOPRONI - nejkrásnějším středověkém maďarském městě, připomínajícím svoji gotickou a barokní architekturou Český Krumlov.
4. den:Celodenní výlet k jezeru BALATON . Postupně navštívíme hrad SÜMEG , město a zámek KESZTHELY na jihozápadním konci Balatonu a na závěr dne i termální lázně HEVÍZ s koupáním v romantickém termálním jezeře.
5. den:Polodenní výlet na zámek FÖRTOD (UNESCO) – zámek rodiny Esterháziů, tzv. maďarské Versailles. Odpoledne volno, relaxace v areálu termálních lázní.
6. den:Odjezd do Čech. Cestou zastávka na zámku LAXENBURG – kdysi velmi oblíbená rezidence Habsburků se dnes řadí mezi nejpůsobivější zámecké areály v Evropě. V rozlehlém zámeckém parku můžeme obdivovat Starý zámek, Modrý dvůr a další vzácné stavby. Za zvláštní zmínku stojí romantický „Františkův hrad“, který se vypíná na ostrůvku uprostřed rybníka. Dále rakouské lázeňské městečko BADEN , kde se nachází „Růžová zahrada“ v zámeckém parku, jejíž sbírka s dvousetletou tradicí zahrnuje 800 druhů růží. Pozdě večer návrat zpět do ČR.
Madarsko-Buk_2_10 Madarsko-BUK1 Rakousko Laxenburg Rosenburg 004 Rosenburg 009 Rosenburg 015 Rosenburg 029 Rosenburg 030 Tulln  018 Tulln  025 Tulln  027 Tulln  028 Tulln  032 Tulln  033 Tulln  038 Tulln  042

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 5x nocleh v hotelu (2-3 lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídaně
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

Baden

Nejvýznamnější rakouské sirné lázně 25 km jihozápadně od Vídně. Tamní horké prameny byly využívány k léčebným účelům už za dob starého Říma. V 19. stol. zde žil hudební skladatel Ludwig van Beethoven, jehož dílu a životu je zasvěceno místní muzeum. Na Hlavním náměstí stojí např. barokní sloup Nejsvětější trojice z r.1714, radnice a tzv. císařský dům, v němž po mnoho letních měsíců pobýval císař František I.

Balaton

V délce 77 km leží uprostřed Transdanubie „maďarské moře“, má sametově měkkou vodu se žlutozeleným leskem. Balaton je nejen proslulým přírodním bohatstvím, ale i častým místem rekreace. s plochou 600 km2 je největším jezerem ve střední Evropě, pobřeží má délku 195 km, v nejširším místě jsou oba břehy od sebe vzdáleny 14 km, maximální hloubka se nachází 12,4 m pod hladinou. Mělký jižní břeh je ideální pro rodiny s dětmi, ale i příkřejší sever nabízí mnoho pláží. Teplota vody se v létě pohybuje mezi 20°C až 26°C, zrána a navečer překračuje teplotu vzduchu. Lázně a bahenní zábaly uklidňují podrážděné nervy, pomáhají při chudokrevnosti a únavě.

Hévíz

Nedaleko Balatonu se nachází největší termální jezero Evropy (druhé na světě). Na ploše 49 000 m2, pokryté lekníny, vyvěrá denně 60 milionů litrů léčivé vody o teplotě 36°C. V Hévíz je jedno z největších a nejznámějších lázeňských středisek v Maďarsku a lázně zde existují již od roku 1795.

Bükfürdő

Lázně Bükfürdő ležící u města Bük v západní části země, patří k nejvýznamnějším lázním Maďarska. Termální voda s vysokým obsahem vápníku, hořčíku a fluoru o teplotě 55°C vyvěrá z hloubky 1282m. Kvůli vysokému obsahu hydrouhličitanů je vhodná pro léčení poruch pohybového ústrojí, páteře a poúrazových stavů, jako pitná kúra se doporučuje při zažívacích potížích a překyselení žaludku. Na ploše 13ha tu najdete celkem 19 bazénů (6 krytých, 1 polokrytý, 12 venkovních) s teplotou vody 28 až 39°C. Vícenásobný zážitek poskytuje tzv. rekreační park, který svými vodními atrakcemi, saunou a krásným prostředím naplní představu každého návštěvníka. Ti aktivnější ocení možnost využití minigolfu, tenisových kurtů, bowlingu a v neposlední řadě i golfu na blízkém golfovém 18 jamkovém hřišti. Většina ubytovacích kapacit je soustředěna v městečku Bük, které je vzdáleno cca 1 km od termálních lázní.

Sopron

Keszthely

Kőszeg

Tulln an der Donau

Sümeg

Rosenburg

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí