CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 501

Zámky Moravy a Rakouska

Česká republika
Moravský kras, Macocha, Mikulov, Telč, Vranov nad Dyjí, Lednice, Lysice, Valtice, Milotice, Dolní Věstonice, Lednicko-valtický areál
Vychutnejte si atmosféru moravských hradů a zámků a přírodní jedinečnost Moravského…

5Počet dnů:

23.08.2024Termíny od:

7 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Vychutnejte si atmosféru moravských hradů a zámků a přírodní jedinečnost Moravského krasu. Zájezd si zpestříte výletem do Rakouska k zámkům z doby Habsburků.

Ubytování: hotel

dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím
hotel má vnitřní bazén

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. TŘEBÍČ (UNESCO) - procházka centrem města. JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU – působiště spisovatele Otokara Březiny, ve kterém se nachází barokní zámecký areál s působivým kostelem sv. Markéty. V zámku se nachází krásný taneční sál, tři hudební salonky, sala terrena a římské lázně, čínský kabinet aj.
2. den:Zámek LYSICE – barokní zámek s bohatě zařízenými interiéry a renesanční zahradou, která se vyznačuje jedinečnou zahradní architekturou. MORAVSKÝ KRAS – největší a nejvýznamnější krasové území v ČR s více jak 1100 jeskyní, z nichž pět je přístupno veřejnosti. PUNKEVNÍ JESKYNĚ – součást nejdelšího jeskynního systému v ČR, krápníkové prostory, které vedou na dno propasti Macochy, projížďka po podzemní říčce Punkvě. Propast MACOCHA (138 metrů) – největší propast tohoto typu ve střední Evropě přístupná ze dvou vyhlídkových můstků.
3. den:Zámek MILOTICE - unikátně zachovalý komplex barokních staveb a zahradní architektury nazývaný též "perla jihovýchodní Moravy". Zámecký areál zahrnuje francouzský park, oranžérii, bažantnici, jízdárnu aj. LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL (UNESCO) – „Zahrada Evropy“, majestátní zámky Lednice a Valtice , palmový skleník – nejstarší svého druhu v Evropě, francouzská zahrada, rozsáhlý anglický park s rybníky, minaret, který nabízí výhled na celý areál aj.
4. den:Výlet do Rakouska: Zámek LAXENBURG – jeden z nejpůsobivějších zámeckých areálů v Evropě - Starý zámek, Modrý dvůr, rybník, v jehož středu se nachází romantický „Františkův hrad“, ve kterém prožil své líbánky císařský pár František Josef I. a Alžběta zvaná Sissi. Zámek HOF – barokní zámek, který byl jako jedno z největších a nejpřepychovějších panských sídel v habsburské monarchii svědkem mnoha velkolepých slavností. Zámecká zahrada je mistrovským dílem barokní zahradní architektury - sedm teras s ornamentálními záhony, kašnami s vodotrysky a sochami. Mimořádnou pozornost zasluhuje zámecký hospodářský dvůr „Meierhof“ - největší barokní stavba tohoto typu ve střední Evropě.
5. den:VRANOV NAD DYJÍ – jedna z nejpozoruhodnějších světských staveb středoevropského baroka. Návštěvníky zaujmou především bohatě zařízené interiéry, zámecká kaple a středověké hradby. TELČ (UNESCO) - město s neopakovatelnou pohádkovou atmosférou, náměstí Zachariáše z Hradce je považováno za renesanční perlu na seznamu UNESCO, renesanční zámek je nádherným příkladem italského umění u nás. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.
Januv hrad4 Jaroměřice 1 Lednice 10 Lednice 16 Lednice 2 Lednice 2018  030 Lednice 2018  043 Lednice zamek sklenik2 Telč 2 Telč 3 Telč 7 Telč 8 Valtice 1 Valtice 2 Valtice 5 Vranov 2018  002 Vranov 2018  006 Vranov 2018  007 Vranov 2018  027 Vranov 2018  037

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
23.08.2024 27.08.2024 5 7 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vl. příslušenstvím)
  • 4x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 185 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

Moravský kras

Macocha

Mikulov

Telč

Vranov nad Dyjí

Lednice

Kdo hledá aktivní odpočinek, nalezne v Lednicko-valtickém areálu nejrůznější způsoby, kterak ho naplno využít. Od pěší turistiky nebo cykloturistiky po naučných a vinařských stezkách, plavby po řece Dyji, jízdy na koni, návštěvy historických objektů a hudebních festivalů, tradičních jarmarků až po rybaření. Mezi poměrně širokou škálu možností sportovního vyžití patří tenis, fotbal, bowling, kuželky. Hippoclub - možnost vidět Lednicko-valtický areál a blízké okolí z koňskéhohřbetu. Turistické trasy - vedou směrem Valtice, Podivín, Pálava. Naučná stezka Lednické rybníky - 15 km dlouhá stezka, jedna z nejvýznamnějších ornitologických lokalit v České republice. Naučná stezka Lužní les - 6 km dlouhá trasa přírodou lužního lesa Břeclav-Janohrad. Cykloturistika - oblíbená pro nenáročný terén Lednicko-valtického areálu. Lednické zámecké slavnosti, folklórní slavnosti v parku (červenec). Mezinárodní hudební festival Pontes. Hudba bez hranic - festival etnické a světové hudby ve Valticíh (červen).

Lysice

Valtice

Milotice

Dolní Věstonice

Lednicko-valtický areál

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí