CK Pohoda Itálie Zájezd č. 331

Srdce Dolomit III - Mt. Civetta, Pala di San Martino

Itálie
San Martino di Castrozza, Alleghe, Dolomity
Další zájezd doplňující sérii úspěšných zájezdů do oblasti Dolomit, do hor bizardních…

8Počet dnů:

22.06.2024Termíny od:

12 690 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Další zájezd doplňující sérii úspěšných zájezdů do oblasti Dolomit, do hor bizardních tvarů, malebných údolí a pastvin, nad kterými vyčnívají štíty těchto rozeklaných hor.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Příjezd do údolí VAL CANALE pod severní stěnu skupiny PALE DI SAN MARTINO. Výlet z údolí VALLE DI VALLES pod vrcholem M. PRADAZZO cestou „Alta via dei Pastori“ k chatě RIF. BOTTARI COSTAZZA a sestup do střediska Molino.
3. den:Sedlo SAN PELLEGRINO. Výjezd lanovkou do výšky 2 170 m n.m. k RIF. PARADISO. Výlet pod hradbu vrcholků, které se táhnou od nejvyšší hory Dolomit Marmolady. Sedlo PASSO LE SELLE, chata Vagabundehütte těsně pod vrcholky dosahující výše přes 2 700 m n.m. Pěkné výhledy přes údolí Valle di S.Pellegrino na protější horské masivy a přilehlé horské velikány.
4. den:Horské středisko SAN MARTINO DI CASTROZZA , které je malebně zasazeno pod ohromnou horskou skupinou Pale di San Martino. Výjezd lanovkou do výšky 2 572 m n.m. pod vrchol Rosetta 2 743 m n.m. Chata RIF. ROSETTA a dále přes sedlo Rosetta fascinující vysokohorskou krajinou a tzv. pohádkovou krajinou Altipiano odkud se otvírají úžasné výhledy na severní třítisícovky skupiny Pala. Tato cesta nabízí scenérie z nejkrásnějších skalních prostor tohoto masivu. Sedlo PRADIDALI 2 658 m n. m. Možnost sestupu k jezeru PRADIDALI 2 278 m n.m. a stejnojmenné chatě. Cesta zpět k chatě Rosetta a lanovce.
5. den:Horské městečko ALLEGHE ležící na břehu stejnojmenného jezera. Lanovkou na plošinu PIAN DI PEZZE. Výlet pod vrchol M. Civetta 3 220 m n.m. Cestou přes sedlo FORCELLA 1 816 m n.m. odkud se naskýtá fascinující pohled na mohutný skalní masiv M. Pelmo 3 168 m n.m. Dále k chatě RIF. COLDAI a sedlu Coldai. Za ním cesta pokračuje podél jezera LAGO COLDAI na malé sedlo NEGRO 2 248 m n.m. kde se již nacházíme pod stěnou velikánu Civetta. Cesta zpět lanovce, kde opět můžeme obdivovat masiv M. Pelmo po pravé straně a vrchol M. Coldai po levé.
6. den:Výlet do přírodního cirku pod vrcholy M. MULAZ a CIMA DI VAL GRANDE. Procházka nádherným „ukázkovým“ dolomitským údolím, kterým protéká zurčící potok a kde se nad zelenými pastvinami s kravičkami tyčí mohutné štíty hor. Cesta k chatě M. VENEGIOTA se dá prodloužit o výstup na FORCELLA DI VENEGIA.
7. den:Výlet do oblasti masivu M. PELMO 3 168 m n.m. M. Pelmo působí jako monumentální gigant tyčící se nad krajinou. Jeho šedobílé stěny působivě vyrůstají nad řídkými lesy a loukami. Naše cesta vede k chatě RIF. VENEZIA jižní cestou ze sedla Staulanza. Cestou se nám naskýtá úchvatný pohled do skalní štěrbiny, která se rozevírá mezi Pelmettem a Pelmem. Cestou je krátká odbočka do místa, kde byly objeveny otisky dinosauřích nohou. Odjezd do Čech.
8. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
Italie_Dolomity_Val-Venegia Italie_Dolomity_vyhled

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
22.06.2024 29.06.2024 8 12 690 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu nelze zajistit

San Martino di Castrozza

Alleghe

Dolomity

Nádherné pohoří Dolomit, pojmenované podle francouzského geologa Dieudonného Dolomieua (1750 - 1801), patří k nejpůvabnějším a nejvyhledávanějším oblastem. Území Dolomit rámují řeky Isarco, Adiže, Brenta, Piava a Rienz. Vrcholy Dolomit jsou tvořeny z dolomitické horniny, která spočívá na podloží z krystalických břidlic a křemencových porfyrů. Vlivem působení větru a počasí na horniny, které se usadily před 200 až 100 mil. let na dno třetihorního moře (tzv. Thetyské moře), vznikly kolmé stěny, strmé rozeklané vrcholy, krásné štíhlé jehly a věže, které jsou tak typické pro tuto jedinečnou horskou krajinu. Jako první upozornil na složení této horniny z uhličitanu vápenato-hořečnatého francouzský geolog Déodat de Dolomieu. Hornina byla později pojmenována podle svého objevitele. A během doby bylo podle něj pojmenováno celé toto horské území. Celá oblast Dolomit se vyznačuje mimořádně rozmanitou krajinou a patří k nejkrásnějším oblastem v Alpách. První osídlenci této alpské horské krajiny byli pravděpodobně Ligurové. Po nich obývali území Ilyrové a patrně také Etruskové. Římané přišli do této země okolo r. 15 př.n.l. pod vedením vojevůdce Drususe. V tomto období zde žili Rétové. V době stěhování národů táhli Gótové, Langobardi a Frankové tímto krajem a pobývali na některých lokalitách kratší či delší dobu. Obyvatelstvo údolí Cadore a jejich nezávislé údolní společenství, které bylo založeno v 11. st. a mělo sídlo v Piave, tíhlo více k Benátkám než k německému císařství. Tito obyvatelé se postavili na odpor pronikání vlivu knížecích biskupství z Brixenu a Trenta na území dnešní provincie Bolzano. Od této "Comunity" se oddělilo v r. 1509 území kolem Cortiny a zůstalo u něho až do první světové války, podobně jako lokality v údolí Buchenstein a v okolí sedla Santa Lucia. Ostatní území náležející k provincii Belluno přešlo k Itálii již v r. 1866. S ukončením první světové války a posunutím italských státních hranic na průsmyk Brenner přešlo celé území Dolomit s konečnou platností k Itálii. V době první světové války se v Dolomitech odehrávaly nesmírně tvrdé boje. Byly to boje především o Marmoladu, o vrcholy Col di Lana, Lagazuoi, Tofany a o Sextenské Dolomity. Na mnoha místech v horách můžeme ještě dnes vidět zbytky opevnění, vojenské chodby, tunely a baráky.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí