CK Pohoda Francie Zájezd č. 288

Burgundsko, Champagne, víno a katedrály

Francie
Remeš, Champagne-Ardenne
Poznávací zájezd spojený s turistikou, gastronomickými lahůdkami a vínem. Poznáte…

7Počet dnů:

08.07.2024Termíny od:

13 590 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznávací zájezd spojený s turistikou, gastronomickými lahůdkami a vínem. Poznáte kouzlo historického vinařského kraje, hradů a zámků, dávných keltských tradic, četných památek UNESCO, rozlehlých vinic, klášterů, katedrál a přírodních krás. Vychutnáte si dva druhy proslulých francouzských vín – burgundské, které chutnalo už Keltům a Římanům a šampaňské, šumivé víno, které vzniklo v benediktýnském klášteře.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Burgundsko : BELFORT s Vaubanovou citadelou a sochou lva od autora sochy Svobody Fréderika Bartholdiho. RONCHAMP, La Corbusierova kaple Notre Dame du Haut s krásnými výhledy na Vogézy (UNESCO), turistika, udírna, ochutnávka specialit. BESANCON (UNESCO) - centrum kraje Franche-Comté, kouzelné uličky a domy s burgundskými střechami, paláce, katedrála, orloj, Vaubanova citadela.
3. den:Kout nedotčené přírody Jury, VALLÉE-DE-LA-LOUE, turistika k prameni řeky, vyvěračky, vodopády, ARC-ET-SENANS, královský solivar (UNESCO), DIJON -palác burgundských vévodů, chrám sv. Michala, hrázděné domy a barevné burgundské střechy, dále gastronomické speciality, možnost večeře.
4. den:Vinařskou oblastí Côte-d´Or, BEAUNE - muzeum burgundského vína, individuálně možnost ochutnávky, středověký špitál (největší perla burgundské architektury). TOURNUS - benediktýnský klášter s opevněním, nejvýznamnější románský kostel Francie. Přírodní legenda Roche de Solutré - skalní útvar spjatý s nejstarší historií lidstva. CLUNY (UNESCO) - proslulé benediktinské opatství a nahlédnutí do kraje Beaujolais (dějiště humoristické knihy Zvonokosy) nebo variantně kouzelná horská obec BRANCION zapsaná na seznamu nejkrásnějších vesnic Francie.
5. den:AUTUN - římské opevnění a divadlo, románská bazilika. Turistika v přírodním parku Morvan, bohem zapomenutý kraj řek a lesů, keltské oppidum v tajemném lese. Opatství ve VÉZELAY (UNESCO), románská bazilika sv. Magdalény, začátek Svatojakubské cesty, ostatky Máří Magdalény, ochutnávka burgundských vín, ubytování. TROYES (večerní atmosféra), fakultativně večeře za příplatek.
6. den:Kraj CHAMPAGNE: TROYES - historické centrum kraje Champagne , hrázděné domy, katedrála. ÉPERNAY, exkurze a ochutnávka šampaňského (Moët et Chandon, Castellane nebo Mercier). REMEŠ (UNESCO) - korunovační katedrála králů a opatský kostel St-Rémy, možnost individuální ochutnávky pravého šampaňského vína, návštěva galerie, pozdě večer odjezd.
7. den:Návrat do ČR ráno.

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
08.07.2024 14.07.2024 7 13 590 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, ochutnávky vín a vstupy (cca 140 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 4x snídaně (příplatek: 960 Kč)
  • 1x večeře (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)

Remeš

Remeš je historickým městem a střediskem vinařství v kraji Champagne. Je proslulé mohutnou katedrálou, která je větší než katedrála Notre Dame v Paříži. Až do roku 1830 v ní byli korunováni francouzští králové. Za 1. svět. války byla velká část města znicena, samotná katedrála byla dlouze rekonstruována a dnes je opět přístupná veřejnosti.

Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne je francouzský region, rozkládající se na severovýchodě země. Sousedí s Belgií. Skládá se ze čtyř departmentů: Aube, Ardensko, Haute-Marne a Marne. Oblast je známá svým bílým šumivým vínem – šampaňským. Mezi hlavní zdejší řeky, z nichž většina teče na západ, patří Seina, Marne a Aisne. Meuse teče na sever.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí