CK Pohoda Itálie Zájezd č. 107

Smaragdová Sardinie - moře i památky

Itálie
Sardinie, Porto Cervo, Olbia
Zájezd zaměřený na přírodní krásy ostrova Vás zavede na krásné pláže, skalní útvary,…

10Počet dnů:

06.09.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Zájezd zaměřený na přírodní krásy ostrova Vás zavede na krásné pláže, skalní útvary, rozeklané pobřeží ale i do zajímavých městeček a letovisek a též k prehistorickým památkám.

Ubytování: apartmán

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy, tranzit na trajekt. Večer trajekt na Sardinii (cca 8,5-9 hod.).
2. den:Ráno připlutí na Sardinii, příjezd do městečka ISOLA ROSSA - barevné skály, krásná příroda a pláže.
3. den:Odpočinek u moře.
4. den:CAPO D'ORSO - krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA - pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. Návštěva městečka SANTA TERESA DI GALLURA - příjemné letovisko s velmi krásným romantickým středem i okolím.
5. den:Odpočinek u moře.
6. den:Výlet na severozápadní část ostrova. Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITA DI SACCARGIA - překrásný románský kostelík z poč. 12. stol. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO. Městečko s hradem leží na mohutném skalisku. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Podél pobřeží ke skále ve tvaru sloního těla ROCCIA D'ELEFANTE.
7. den:ALGHERO - malebný přístav mezi piniemi a olivami s katalánskou tradicí. PALMAVERA - prehistorická památka. Mys CAPO CACCIA s Neptunovou jeskyní.
8. den:Odpočinek u moře.
9. den:Cesta za dávnou historií Sardinie - prehistorické hrobky CODDU VECHIU a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. Příjezd na pobřeží COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), které je považováno za nejkrásnější část pobřeží Sardinie se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Návštěva městečka PORTO CERVO, které je skutečným centrem Costy Smeraldy s krásným přístavem, kde kotví množství jachet, obchůdky, restauracemi a záplavou květin, které zdobí různá zákoutí. OLBIA - přístavní město založené již v 5. století př.n.l. Kartaginci. Historické centrum s bazilikou San Simplicio postavené ze žuly. Trajekt do Itálie (cca 8,5-9 hod.).
10. den:Vylodění v Itálii. Příjezd do Prahy v noci.
Italie_sardinie_castel sardo_10 Italie_Sardinie_Porto-Cervo_10 Roccia del Orso 1 Roccia del Orso 2 Roccia del Orso 3 Roccia del Orso 4 Roccia del Orso 5 Roccia del Orso 6

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
14.06.2024 23.06.2024 10 16 990 Kč momentálně není k dispozici
06.09.2024 15.09.2024 10 16 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • trajekty (trajekt na cestě tam je většinou přes den v délce cca 8 hodin, zpět trajekt je většinou noční v délce opět cca 8 hodin)
  • průvodce
  • 7x ubytování v apartmánech (dvoulůžkové ložnice)
  • 6x česká polopenze (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou)

Cena nezahrnuje

  • Zájem o dokoupení kajut nahlašte při přihlášení nejpozději do 28.2. 2024. Zájemce budeme poté kontaktovat (ne každá loď garantuje kajuty).

Slevy

  • na nečerpání jednoduché české polopenze (cena je uvedena na osobu) (sleva: -1400 Kč)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • výběr ložnice v apartmánu (příplatek: 350 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet, na vyžádání v CK) (příplatek: 3000 Kč)
  • lůžko ve 4 lůžkové kajutě na obě cesty (cca 8,5-9 hodinový noční trajekt) (příplatek: 1600 Kč)

Sardinie

Sardinie, druhý největší italský ostrov, který se nachází západně od Apeninského poloostrova a jižně od francouzské Korsiky. Ostrov je rozdělen do čtyř správních oblastí: Sassari, Nuoro, Oristano a Cagliari, které je zároveň hlavním městem. Ostrov, jako stvořený pro celoroční dovolenou, láká svou panensky nedotčenou přírodou, bohatstvím podmořského života, jedinečnými plážemi, ale i atmosférou, kterou vytváří tradice sardského lidu, které sahají hluboko do historie a směs nádherných vůní a barev zdejší flóry. Sardinie nabízí nespočet nádherných pláží, z nichž určitě nejznámější je Costa Smeralda (Smaragdové pobřeží) na severovýchodě ostrova táhnoucí se od zálivu Arzachena k zálivu Cugnana. Tipy na výlet: sardinské nuraghy –megalitické stavby, kterých najdete na ostrově přibližně 7.000. Na severu Sardinie doporučujeme navštívit souostroví La Maddalena, pohádkové údolí Valle della Nuraca, archeologické naleziště u Porto Torres nebo přírodní rezervaci Asinara. K nejznámějším a nejnavštěvovanějším městům na ostrově patří Nuoro, město s jedinečnou sbírkou etnických předmětů, šperků a oděvů sardského lidu, Sassari se zachovalými historickými památkami, Alghero v jehož okolí se nachází přírodní jeskyně Grotta di Nettuno a Grotta Verde a nebo třeba Cagliari s památkami z rozličných historických období, jako jsou starořímský amfiteátr nebo byzantský kostel San Saturnino.

Porto Cervo

Olbia

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí