CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 305

Hory a termální lázně Rakouska

Rakousko
Salzburg, Bad Gastein, Gosau, Dachstein West, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Werfenweng, Wagrain, Salzach, Zauchensee - Flachauwinkl
Alpy pro aktivní seniory (a nejen pro ně) Tento zájezd Vás zavede do nejznámějšího…

7Počet dnů:

25.08.2024Termíny od:

13 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Alpy pro aktivní seniory (a nejen pro ně)

Tento zájezd Vás zavede do nejznámějšího národního parku Rakouska Vysoké Taury. NP Vysoké Taury je překrásná oblast kolem nejvyššího rakouského štítu Grossglockner. Vysoké Taury mají více než 300 vrcholů přesahujících 3 000 m a několik ledovců. Mezi turistické magnety patří i upravená lázeňská městečka (Bad Gastein aj.). Ubytování je zajištěno v pěkném hotelu****, kde klienti mohou využít bazén a saunu.

Ubytování: hotel ****

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Pěkný výlet pod severní stěnou Dachsteinu kolem jezer VORDERER a HINTERER GOSAUSEE , kde z vod jezera vyrůstá ohromný, ledovcem pokrytý Dachstein. Cestou na ubytování procházka v soutěsce LAMMERKLAMM.
2. den:Procházka jedinečnou hlubokou soutěskou LICHTENSTEIN KLAMM po dřevěných mostíkách nad dravou bystřinou sevřenou strmými skalními stěnami. Poté výjezd lanovkou z městečka DORFGASTEIN na vyhlídkový vrchol FULSECK. Lehká procházka po hřebeni, která skýtá pěkné výhledy na okolní hory vysoké přes 2500 m a také dolů do Gasteinského údolí. Návštěva proslulých lázní BAD GASTEIN, kde přímo v centru městečka se nachází romantické vodopády. Koupání a relaxace v termálních lázních FELSENBAD.
3. den:Výjezd lanovkou Ikarus do úchvatného světa hor nad městečko WERFENWENG , odkud se naskýtá nádherný kruhový výhled na okolní alpské velikány skupiny TENNENGEBIRGE. Odpoledne návštěva impozantního středověkého hradu HOHENWERFEN, který se majestátně tyčí nad celým údolím.
4. den:Výjezd k malebnému jezeru ZAUCHENSEE , dále lanovkou k GAMSKOGELHÜTTE. Odtud pěší výlet s nádhernými výhledy panoramatickou cestou mezi růžovými azalkami. Nejzdatnější mohou vyjít na vrcholy TAGWEIDEGG a SCHWARZKOPF. Odpoledne koupání a relaxace v lázních Amadé Altenmarkt.
5. den:Pobyt v hotelu, pro zájemce fakultativně: Výlet do malebného termálního údolí GASTEINER TAL. Přejezd autobusem do městečka BAD HOFGASTEIN. Výjezd lanovkou SCHLOSSALMBAHN do výšky přes 2050 m - okolí horní stanice lanovky nabízí několik nenáročných tras s úchvatnými výhledy na celé údolí Gasteinertal až po ledovce Ankogel Gruppe. Krátký výstup na vyhlídkový bod Hirschkarspitze. Odpoledne koupání a odpočinek v moderních termálních lázních BAD HOFGASTEIN.
6. den:Výlet z romantického městečka WAGRAIN , které je přezdíváno“ městečko květin“. Výjezd lanovkou „Flying Mozart“ nad městečko na KOGLALM. Pěkná pěší túra po hřebeni s překrásnými výhledy na RADSTTÄTSKÉ ALPY k vrcholkům GRIESSENKARECK a SAUKARKOPF. Návrat cestou Bettlersteig a Blumenweg.
7. den:Ráno odjezd do SALZBURGU (UNESCO), kde Vám program otevírá dveře do mnoha památek a muzeí (např. Mozartův rodný dům, projížďka lodí po řece Salzach , hrad HOHENSALZBURG včetně výjezdu pozemní lanovkou aj.). Salzburg je nádherné město ležící v krásné krajině pod Alpami, dominuje mu mohutný Dóm a vysoko nad městem stojící bílá pevnost Hohensalzburg. Příjezd do Čech ve večerních hodinách.
alpy-01 Alpy-azalky Bad Gastein 01 Bad Gastein 02 Bad Gastein 03 Bad Gastein 04 Bad Gastein 05 dachstein-gosausee-03 dachstein-gosausee-04 dachstein-gosausee-06 dachstein-gosausee-11 Gosausee 01 Gosausee 02 Gosausee 03 Gosausee 04 Gosausee 05 Gosausee 06 Gosausee 07 Gosausee 08 Rakousko - Salzburg - hrad Stubnerkogel 01 Stubnerkogel 02 Stubnerkogel 03 Stubnerkogel 04

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.08.2024 31.08.2024 7 13 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu****
  • 6x polopenze

Cena nezahrnuje

  • cena nezahrnuje pobytovou taxu ve výši cca 2 € / os. / noc
  • Salcburská karta - nutno rezervovat předem v CK nejpozději do 25.7. a to písemně na email ckmayer@ckmayer.cz, karty jsou splatné u průvodce

Výlety

  • výlet 5. den (příplatek: 390 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 4600 Kč)
  • možnost objednání Salcburské karty 95 € dosp., 48 € děti ročník 2009-2018, platba na místě průvodci

Salzburg

Pro zachovalost mnoha historických památek je město nazýváno Římem severu. Proslulo i tím, že je rodištěm W. A. Mozarta, na jehož počest je tu každoročně pořádán hudební festival. Mozartův rodný dům ve staré části města se těší značnému zájmu turistů. Centrem města je Rezidenční náměstí (Residenplatz) obklopené historickými budovami. Na věži tu každý den vyhrává zvonkohra s 35 zvony Mozartovu melodii. Západní stranu náměstí zaujímá velký komplex kláštera sv. Petra. Další z klášterů - Nonnberg - je nejstarším ženským klášterem Evropy. Nad městem na kopci se tyčí pevnost Hohensalzburg, jedna z nejzachovalejších středověkých staveb.

Bad Gastein

Špičkové středisko pro odpočinek i aktivní dovolenou. V minulosti specializované pouze na nejsolventnější klientelu z řad světové elity je nyní k dispozici všem klientům Čedoku. Toto světoznámé lázeňské město nabízí ve své Zdravotní galerii a jejích štolách s horkým vzduchem relaxaci a masáže, ale i radonové a bahenní zábaly, které byly speciálně vyvinuty pro léčení všech forem revmatismu, páteře a pohybového ústrojí. Lázně nabízejí i klasické termální bazény s vodou teplou až 33°C. Nedotčená příroda, lehce dosažitelná za několik minut lanovkou z tohoto horského střediska, láká k procházkám a k poznání svojí exotickou flórou i faunou po celé této ojedinělé přírodní rezervaci. Přilehlá rozeklaná údolí a stráně nabízejí nepřeberné množství hub, dobře upravené horské a cyklistické trasy umožňují poznat nedotčené kouty národního parku Vysokých Taur.

Gosau

Horské středisko, situované v překrásné krajině, známé jako východisko túr v oblasti Dachsteinu.

Dachstein West

Ledovce a exponované svahy severního Dachsteinu který dosahuje nadmořské výšky 3000 metrů, patří mezi nejkrásnější lyžařské oblasti Solné komory. Jeho střediska jsou propojena jedním lyžařským skipasem, do něhož patří všechna nejlepší místa lyžování v Solné komoře: tj. Krippenstein, Gosau, Russbach, Lungötz, Annaberg, St. Martin a Abtenau. Terény: Výborné lyžování vhodné zejména pro středně pokročilé lyžaře a rodiny s dětmi obsluhuje přes 30 lanovek a vleků na bezmála 90 kilometrech sjezdových a 100 km běžeckých tratí. Výraznou výhodou tohoto areálu je snadná dostupnost z našeho území, které je vzdáleno asi jen 180 km. Jde většinou o severní svahy, proto jsou zde výborné sněhové podmínky až do dubna, které vylepšuje rozsáhlé zasněžování.

Bad Hofgastein

Hory, lyžování a termální lázně jsou typické pro středisko Bad Hofgastein. Jedná se o obchodní město s historickým středem. Centrum je obklopeno pěší zónou a je plné nejrůznějších obchůdků, hotelů a restaurací. A právě přítomnost lázní a okolních hor dodávají městu jedinečnou atmosféru! Můžete zde vyzkoušet čtyři lyžařské areály, které nabízejí přes 200 km sjezdovek. Zábavu zde najde každý – od rodin s dětmi, přes příležitostné lyžaře až po zdatné profesionály. Pokud preferujete běžkování, jistě i vy oceníte nádhernou krajinu, zasněžené pláně a klid, které zdejší hory nabízejí. 15 vleků, 14 sedaček.

Dorfgastein

Werfenweng

Wagrain

Milá, středně velká vesnice (3200 obyvatel) s veškerým vybavením. V blízkosti se nachází Flachau a St Johann im Pongau. Restaurace, půjčovny lyžařského vybavení, muzea, pošty, obchody, benzínové pumpy, noční kluby.

Salzach

Zauchensee - Flachauwinkl

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí