CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 246982

VELKÝ OKRUH SKOTSKEM + Londýn

Velká Británie
Londýn, Edinburgh, Skotsko, Orkneje
Skotská vysočina, výlety na tajemné Orkneje a ostrov Skye, La Manche přes den, tranzitní…

11Počet dnů:

09.08.2014Termíny od:

10 790 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Skotská vysočina, výlety na tajemné Orkneje a ostrov Skye, La Manche přes den, tranzitní ubytování.

CENA JE PLATNÁ PŘI KOUPI DO 28.2.2023!!!

Ubytování: apartmán

6x nocleh v kompletně vybavených 6-lůžkových chatách (s oddělenými dvou-lůžkovými ložnicemi). Apartmány jsou vytápěny, mají vlastní sociální zařízení a lze si v nich připravovat stravu.

Rekreační areál se nachází v jednom z nejkrásnějších skotských údolí - Glen Affric. Na mapě ho najdete v blízkosti jezera Loch Ness, asi 40 km od Inverness v severní části Skotska.

1x nocleh ve dvoulůžkových pokojích hotelu F1 u Calais (společné WC na patře).

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

odjezd z Českých Budějovic, Písku, Příbrami, Prahy a Plzně

Program zájezdu

1. den:V časných ranních hodinách odjezd z Českých Budějovic, Písku, Prahy a Plzně. Cesta přes Německo. Tranzitní ubytování v hotelu u Calais.
2. den:Ráno plavba přes průliv La Manche s výhledy na křídové útesy. Celodenní prohlídka LONDÝNA (Westminster, St.James Park, Hyde Park, Trafalgarské náměstí, Buckinghamský palác, muzea). Noční přejezd do Skotska.
3. den:Prohlídka skotské metropole EDINBURGHU (hrad, paláce Holyroodu, královská míle aj.). Odpoledne zastávka u Rosslynské kaple (známá ze Šifry mistra Leonarda). Večer příjezd do Glen Affric, ubytování.
4. den:Program u jezera LOCH NESS. (hrad Urquarth, městečko Drumnadrochid, muzeum lochnessky). Prohlídka INVERNESSU a zastávka na bitevním poli u CULLODENU.
5. den:Celodenní fakultativní výlet na ostrov SKYE (hrad Eileen Donan a skanzen, Portree, poloostrov Trotternish, Kilt Rock, skalní útvar Old man of Storr, zříceniny hradu Duntulm a jiné...). Cena 750 Kč (vybírá průvodce na místě)
6. den:Cesta na severozápad krajem fjordů, hor a jezer: vodopády RAVEN FALLS, zahrady INVEREWE, jezero Loch Marree.
7. den:Fakultativní výlet lodí na ORKNEJE: ostrov Mainland, megalitické památky, městečko Kirkwall, památky na Kelty i Vikingy, drsná příroda skotského severu. Cena 750 Kč (vybírá průvodce na místě) + cca 50 GBP.
8. den:Návštěva palírny skotské whisky, prohlídka prehistorické lokality Clava Cairns a prohlídka hradu CAWDOR.
9. den:Zastávka u vodních kaskád ve FORT AUGUSTUS, vyhlídková jízda údolím GLENCOE (nejpůsobivější scenérie Skotské vysočiny), zastávka u jezera Loch Lomond a v malebném městečku LUSS. Večer zastávka u opatství MELROSE. Noční přejezd do Londýna.
10. den:Celodenní prohlídka LONDÝNA (katedrála, Tower, London Eye, Piccadilly Circus a Soho aj.). Noční přejezd do ČR.
11. den:Odpoledne návrat domů.
CAWDOR EDINBURGH f jídelna kuchyň LONDÝN LONDÝN obývací pokoj ORKNEJE pokoj 1 pokoj 2 pokoj 3 RAVEN FALLS rosslynska kaple retus Skotsko SKYE ubytování Urquarth

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • D: Cena za osobu
  • PALANDY: Cena za osobu v pokoji s palandami

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování ve vybavených chatách (velmi pěkné ubytování)
  • 1x ubytování v hotelu F1
  • dopravu klimatizovaným busem
  • trajekty Calais - Dover a zpět
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní výlety
  • stravování - řešeno z vlastních zdrojů
  • lodní výlet
  • MHD v Londýně
  • vstupy
  • cestovní pojištění

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 4500 Kč)

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Edinburgh

Hlavní město Skotska, město s majestátním hradem a drsným větrným podnebím. Pro svůj bohatý kulturní život je nazýváno "Athénami severu". Sídlí tu řada kulturních a uměleckých institucí: národní galerie, Skotská královská akademie, Skotské královské muzeum nebo muzeum moderního umění. Středem starého města je "královská míle", prostranství na cestě od hradu kolem katedrály sv. Víta ze 14. až 15. stol. k Holyroodu. Tzv. Holyroodhouse byl sídlem skotských králů včetně královny Marie, popravené v r.1587.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Orkneje

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí