CK Pohoda Indonésie Zájezd č. 618

Bali - ostrov bohů

Indonésie
Bali, Kuta, Sanur, Lombok, Lovina beach, Ubud, Legian, Tanah Lot , Banjarmasin
Malebná rýžová políčka, městečka s uměleckými dílnami, krásné tanečnice, chrámové…

15Počet dnů:

03.11.2024Termíny od:

54 990 Kč Cena od:

15 - denní zájezd

Malebná rýžová políčka, městečka s uměleckými dílnami, krásné tanečnice, chrámové slavnosti, desetitisíce hinduistických chrámů, azurové moře, světlé pláže, sopky, a milí lidé - to je Bali, nejznámější ostrov Indonésie plný legend, starobylých zvyků, které se uchovaly až do současnosti. Bali, nazývané „ostrov bohů“, je součástí indonéského souostroví s jeho pět tisíc kilometrů dlouhým řetězcem více než sedmdesáti tisíc ostrovů, které leží mezi Malajsií na západě a Austrálií na východě. Leží východně od ostrova Jávy v souostroví Malé Sundy, jen několik stupňů pod rovníkem. Patří mezi nejpopulárnější a nejnavštěvovanější destinace v Indonésii. Svojí rozlohou je ostrov malý, nedosahuje ani 150 km z jednoho konce na druhý, je sopečného původu a obdařen úrodnou půdou, z níž převážnou část tvoří terasovitá políčka. Vnitrozemí ostrova je hornaté, tvořené dvěma sopečnými krátery - posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem. Bali nabízí 400 km překrásných pláží, které jsou místy přerušované divoce rozeklanými pobřežními skalami, pobřeží je místy vystaveno obrovským příbojovým vlnám Indického oceánu. Jedním z nejvýznamnějších mořských chrámů na Bali je Tanah Lot. Jeho svatyně stojí na skále, která je kolem dokola obklopena vodou a hlídána před špatnými silami a vetřelci jedovatými mořskými hady. Také obdivovatelé netopýřích jeskyní si přijdou na své v Goa Lawah, asi 9 km od Klungkungu. Stropy jeskyní jsou posety tisíci netopýrů. Co se týče kultury, Bali zůstalo jedinou hinduistickou společností v jihovýchodní Asii a bohatý náboženský život zasahuje do všech oblastí současného života. V závěru našeho programu navštívíme nedaleké Lembongské souostroví, asi 12 km od ostrova Bali. Díky relativně malé návštěvnosti je přímo ideální pro relaxaci. Na krásné, opuštěné pláže s pískem a průzračným mořem budete jistě dlouho vzpomínat. Provází Marek Bejr.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet na BALI .
2. den:Přílet na BALI , ubytování poblíž světoznámé surfařské pláže a místního „městečka“ KUTA .
3. den:Celodenní relaxace v oblasti KUTA - LEGIAN , koupání, četné restaurace aj.
4. den:Návštěva jezerního chrámu ULUNDANU na BRATANSKÉM JEZEŘE, které zavlažuje svou vodou četná rýžová pole. BUAYNSKÉ JEZERO. Nádherný výhled na místní hory od jezera TAMBLINGAN. Z vesničky MUNDUK zažijeme takřka ptačí pohled na rýžová pole, plantáže kávy a hřebíčku. Termální prameny BANJAR s možností koupání a krátké relaxace v blízkosti buddhistického kláštera. Takřka věrné kopie chrámového komplexu BOROBUDUR na Jávě - BRAHMA ARAMA VIHARA. Odpoledne relaxace na pláži LOVINA s černým sopečným pískem. 35 m vysoký vodopád GIGIT. Podvečerní příjezd do podhorské umělecké vesničky UBUD .
5. den:Činná sopka MT. BATUR (1 717 m n. m.). Odpoledne návštěva pralesních chrámů GUNUNG KAWI s královskými hrobkami z 11. stol., ke kterému sejdeme po více než 200 schodech okolo rýžových polí a vodních chrámů TIRTA EMPUL (UNESCO). Příjezd do UBUDU . Pěší výlet do OPIČÍHO LESA, večer možnost návštěvy balijských tanců s překrásnými tanečnicemi. Fakultativně lze tento den absolvovat brzký ranní výstup na sopku Batur s pozorováním východu slunce, dopolední spojení s hlavní skupinou a pokračování v programu dne.
6. den:Celodenní výlet po nejznámějších balijských chrámech. Královský TAMAN AYUN z pol. 17. stol. (UNESCO), směrový BATUKARU (UNESCO) uprostřed lesů na úpatí hory Batukaru. Zemědělskou krajinou s četnými rýžovými poli a plantážemi kakaa, durianu, avokáda apod. dorazíme k moři, abychom navštívili jedinečný chrám z 16. stol TANAH LOT (UNESCO) postavený na skalnatém ostrohu v moři. Ubytování v oblasti SANUR .
7. den:Pobyt u moře. Pro zájemce odpolední nenáročná procházka k místnímu chrámu BELANGJONG, kde budete moci spatřit nejstarší artefakt na Bali – kamennou stélu oslavující vítěznou bitvu v 9. století.
8. den:Sídlo boha lásky SEPARAPURA s plovoucími pavilóny, netopýří jeskynní chrám GOA LAWAH, kaňon SUKAWATI (v případě příznivého počasí).
9. den:Relaxace a pobyt u moře.
10. den:Dopoledne přeplutí na LEMBONGSKÉ OSTROVY, které jsou malým rájem mezi ostrovem BALI a LOMBOK . Pobyt u moře, možnost pěších výletů (nebo na zapůjčeném motocyklu) po ostrovech.
11. den:Pobyt u moře, možnost pěších výletů (nebo na zapůjčeném motocyklu) po ostrovech.
12. den:Odpolední přesun z ostrova zpět na BALI do SANURU , ubytování v hotelu, po zbytek dne volno.
13. den:Po poledni odjezd do jižní části Bali . Koupání na jedné z pláží jižního poloostrova s nádherným pískem a útesy. Podvečerní návštěva chrámu ULUWATU (UNESCO), který je postavený na stometrových útesech nad Indickým oceánem.
14. den:Relaxace, pobyt u moře, poslední nákupy. Společná večeře v balijsko-indonéském stylu. Odjezd na letiště a odlet z Indonésie zpět do ČR.
15. den:Přílet do ČR.
bali-01 bali-02 bali-03 bali-04 bali-05 bali-06 bali-07 bali-09 bali-15 bali-16 bali-21 bali-26 bali-30 bali-32 bali-34 bali-37

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
03.11.2024 17.11.2024 15 54 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenku vč. letištních tax a poplatků
  • místní dopravu v rámci programu (minibusy, taxi, bema)
  • lodní transfer
  • 12x ubytování v hotelech se snídaní
  • 1x společnou večeři
  • místní průvodce
  • vedoucí zájezdu

Cena nezahrnuje

  • další stravu
  • fakultativní programy
  • vstupné
  • bakšišné

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 65.000 Kč (příplatek: 1800 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 8300 Kč)

Bali

Ostrov Bali je nejpopulárnější destinací v Indonésii vůbec. Je oddělen od sousední Jávy pouze 2 kilometry širokou úžinou a již z dálky září krásou a starobylostí. Vnitrozemí ostrova je hornaté, se dvěma sopečnými krátery – posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem. Bali nabízí 400 km překrásných pláží, neuvěřitelně bohatou tropickou vegetaci, staré chrámy, zajímavé obětní obřady, rýžové terasy, vesničky plné lidového umění, nefalšovanou velmi přátelskou pohostinnost a v neposlední řadě tajuplnou přítomnost zdejších bohů.

Kuta

Kuta je největším plážovým resortem na Bali, který se rozkládá podél téměř desetikilometrové písčité pláže. Se svými četnými bary, diskotékami a obchůdky je tento resort vhodný především pro milovníky živých středisek, kteří vyhledávají noční život plný vzrušení a zábavy.

Sanur

Lombok

Lovina beach

Pláž LOVINA - pro ty, kteří hledají klid a pohodu. Na severní straně ostrova, krásné pláže, málo turistů a přitom řada možností, jak se zabavit – od potápění v korálovém moři, po večerní představení populárního tance Kecak.

Ubud

městečko Ubud je srdcem Bali, nacházejí se tu prastaré královské chrámy, monumentální paláce a vesnička řemesel. Za návštěvu stojí musea Puri Lukisana Neka se sbírkou děl místních umělců. Významným místem je také komplex dvou desítek chrámů Besakih, které se nacházejí na svazích sopky Agung a některé z nich jsou dva tisíce let staré.

Legian

Tanah Lot

Banjarmasin

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí