CK Pohoda Itálie Zájezd č. 198590

BENÁTKY VE VÍRU KARNEVALU 2024

Itálie
Benátky
Výlet do Benátek doporučujeme jako vhodný dárek ke svatému Valentýnovi!! Každoročně…

4Počet dnů:

27.02.2014Termíny od:

3 590 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Výlet do Benátek doporučujeme jako vhodný dárek ke svatému Valentýnovi!!

Každoročně ve dnech, které předcházejí Popeleční středě, se katolický svět změní v masopustní rej. Maškarními průvody a karnevaly se baví lidé po celé zeměkouli od Rio de Janeira až po jihočeské Milevsko. Nejznámější karneval v Evropě patří k Benátkám. Tam na pozadí melancholické atmosféry, stísněných uliček, temných kanálů, černých gondol a bílého krajkoví gotické architektury obzvláště vyniká tanec, hudba a nebývalá zábava. Pestrobarevné, mnohdy originální masky vracejí každého návštěvníka zpět do doby, kdy v jejich skrytu městská elita i chudina odhodily společenské zábrany a rozpustile se bavily.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Plzeň, Rokycany, Beroun, Praha (cca 18.00 hod.), Písek, České Budějovice

Program zájezdu

1. den:Odjezd v podvečer po trase Plzeň – Rokycany – Beroun – Praha (cca 18.00 hod.) – Písek - České Budějovice. (Možnost přistoupit po trase po dohodě s CK.) Přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den:Do Benátek se vydáme vyhlídkovou plavbou z přístavu Fusina na západě laguny. Proplujeme kolem historického centra a ostrovů Giudecca nebo San Servolo. Zastavíme se na ostrově MURANO, kde se už od středověku vyrábí proslulé benátské sklo, lustry a zrcadla. Potom se vydáme kolem malých ostrůvků na TORCELLO, ostrov, který má nejstarší památky v benátské laguně. Prohlédneme si ho pohledem spisovatele Ernsta Hemingwaye, užijeme si atmosféru benátského venkova a můžeme zajít na vyhlášené cappuccino. Později zavítáme na ostrov BURANO s barevnými domky, krajkami a šikmou věží kostela svatého Martina. Odpoledne si užijeme karnevalové prostředí s maskami a hudbou v centru BENÁTEK, v oblasti náměstí Svatého Marka. Kromě zábavy se nám nabízí prohlídka Dóžecího paláce, kde sídlila vládní moc benátské republiky. Můžeme se na město podívat z kampanily nebo si prohlédnout jedinečné mozaiky v bazilice svatého Marka. Večer se vrátíme na pevninu a zamíříme na večeři a nocleh v oblasti Brentské riviéry.
3. den:Snídaně. Ráno se vydáme podél vil na BRENTSKÉ RIVIÉŘE do přístavu Fusina a lodí pak do centra Benátek. Tady budete mít na vybranou, zdali se zapojíte do karnevalového veselí, nebo se vydáte s průvodcem na celodenní okruh po městě. Při procházce ochutnáte benátské speciality a budete na každém rohu potkávat historické i moderní masky. Projdeme čtvrtě Castello, Cannareggio, San Polo, Dorsoduro i San Marco. Zastavíme se u největší loděnice středověku – Arsenalu, narazíme na zkamenělé antické lvy, na dva největší benátské kostely, umělecky nejcennější jezdeckou sochu na světě, cenné kostelíky, operní budovu La Fenice, gotické a renesanční paláce. Ukážeme si hlavní dopravní tepnu Benátek – Kanál Grande i místo, kde se uzavírají svatby v Benátkách. Užijeme si atmosféru turisty opomíjených benátských náměstí, zvaných „campo“, navštívíme karnevalový i plovoucí trh. Zavítáme i na místa, kde se točil Indian Jones. Poznáme Benátky a nepřijdeme o atmosféru karnevalu. Večer se vydáme na cestu zpět.
4. den:Návrat zpět do ČR v časných ranních hodinách.
Benátky Benátky1 Benátky2 č.1 č.2 č.3 karneval1 obálka č.3

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem
  • průvodce
  • 1x ubytování v hotelu*** s polopenzí
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy a lodě

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí