CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 227

Českosaské Švýcarsko s výletem do Drážďan **+

Česká republika

NOVÁ HUŤ • PANSKÁ SKÁLA (ČEDIČOVÉ VARHANY) • KAMENICKÝ ŠENOV • JETŘICHOVICE • JETŘICHOVICKÉ…

5Počet dnů:

03.07.2024Termíny od:

6 290 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

NOVÁ HUŤ • PANSKÁ SKÁLA (ČEDIČOVÉ VARHANY) • KAMENICKÝ ŠENOV • JETŘICHOVICE • JETŘICHOVICKÉ SKÁLY • PRAVČICKÁ BRÁNA • MEZNÍ LOUKA • ZÁMEK MORITZBURG • DRÁŽĎANY • PEVNOST KÖNIGSTEIN • LABSKÉ PÍSKOVCE • DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK • DĚČÍN

Ubytování: hotel **+

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Ráno odjezd z Brna, dále nástup v Praze, do severních Čech. Po poledni příjezd do Nové Huti , kde navštívíme sklárnu. Během exkurze budeme moci pozorovat ruční výrobu foukaného skla i zakoupit zdejší výrobky. Po prohlídce budeme pokračovat dále pěšky po turistické značce do lesoparku s pramenem Žába. Přejdeme do centra sklářského města Kamenický Šenov , které se proslavilo zejména výrobou skleněných lustrů. Přes náměstí s radnicí přejdeme k starému patricijskému domu z roku 1770, ve kterém je umístěno Sklářské muzeum s bohatou expozicí rytého a broušeného skla z období od 17. století do současnosti a expozice, věnovaná vývoji zdejšího ilustrářství. Odtud pak pěšky do Práchně, kde si prohlédneme nejnavštěvovanější geologický útvar v ČR, čedičové varhany na Panské skále známé z pohádky Pyšná princezna. Budeme moci obdivovat nejen tento unikátní výtvor přírody, ale i krásné výhledy do okolí. Dále již přejedeme do oblasti Českého Švýcarska a ubytujeme se v Jetřichovicích , jedné z nejpůvabnějších vesniček s mnoha typickými roubenými a hrázděnými domy.
2. den:Celodenní výlet do Německa. Dopoledne navštívíme jeden z nejznámějších saských zámků - zámek Moritzburg , proslavený natáčením filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku. Prohlídka zámku a možnost procházky v zámeckém parku nebo návštěvy Bažantího zámečku. Odpoledne návštěva hlavního města Saska, Drážďan – procházka po Brühlově terase nazývané "Balkón Evropy", která nám poskytne nezapomenutelné pohledy na Labe s parníkovou flotilou kotvící hned pod terasou i na monumentální stavby Albertina, umělecké akademie, katedrály i Semperovy opery. Procházka po terase a dále do centra k rozsáhlému objektu zámku, jehož jednu stranu zdobí největší porcelánový obraz na světě nazvaný Knížecí průvod, na centrální náměstí se známým kostelem Frauenkirche, zničeným za 2. světové války a opět otevřeným v roce 2005. Vrcholem procházky se pak stane komplex Zwinger, mistrovské dílo německého baroka se světoznámými sbírkami obrazů i porcelánu. Volno k individuálním procházkám či návštěvě některých muzeí a večer návrat na ubytování do ČR.
3. den:3. den Po snídani odjezd na Mezní Louku a pěší procházka do vesničky Mezná s nádhernými ukázkami typických lidových staveb Českého Švýcarska. Odsud sejdeme do soutěsky říčky Kamenice a projdeme si část Tiché soutěsky zpřístupněné turistům již od 19. století. Budeme moci obdivovat výtvory lidských rukou v podobě můstků, chodníčků i tunelů vytesaných podél říčky i úžasnou přírodu zvedající se nad námi po obou stranách vysoké soutěsky. Cestu si zpestříme plavbou na lodičkách jedním z nejhezčích úseků, a pak opět pěšky dojdeme do vstupní brány Českého Švýcarska, do Hřenska . Procházka malebným městečkem vystavěným okolo říčky Kamenice a uzavřeným vysokými skalními masívy, které tvoří neopakovatelnou kulisu. Volno na oběd. Odpoledne návrat do Jetřichovic a pěší procházka oblastí Jetřichovických skal s možností výstupu na Mariinu a Vilemininu vyhlídku.
4. den:Po snídani odjezd ke Třem pramenům a pěší výstup k symbolu Českého Švýcarska, největšímu evropskému pískovcovému skalnímu mostu, Pravčické bráně . Procházka kolem hotelu Sokolí hnízdo a výstup na vyhlídky s nádhernými pohledy nejen na bránu, ale i na další skalní útvary Českého Švýcarska. Poté budeme pokračovat v pěší procházce a po 6 km chůze lesem a okolo skalních masívů se vrátíme na Mezní Louku. Poté přejezd do Děčína a vyhlídková plavba lodí po Labi kouzelným údolím Labských pískovců (dle jízdního řádu plavební společnosti a vodního stavu) do Hřenska. Odpoledne odjezd údolím řeky Labe ke skalní pevnosti Königstein . Výtahem nebo i pěšky se přesuneme na plošinu mohutné stolové hory, na níž byl vystaven jeden z nejlépe chráněných hradů. Procházka areálem hradu s mnoha budovami, parkem i úžasnými vyhlídkami na údolí řeky Labe a Labské pískovce. Odsud návrat autobusem do hotelu.
5. den:Po snídani odjezd do Sněžníku a procházka na nejvyšší stolovou horu v ČR - Děčínský Sněžník . Cestou uvidíme zajímavé skalní útvary včetně Drážďanské vyhlídky a po asi 2 km vystoupáme nenáročnou cestou na vrchol s jednou z nejstarších českých rozhleden. Odsud se nám nabídnou nádherné výhledy na Českosaské Švýcarsko, Krušné hory, Lužické hory, České středohoří nebo horu Milešovku. Po návratu na parkoviště odjezd do Děčína a procházka městem, volno na oběd a odpoledne procházka až k zámku na skalním ostrohu nad řekou Labe. Možnost návštěvy zámku i krásné Růžové zahrady. Okolo 15 hod odjezd z Děčína zpět do Prahy a do Brna.
Českosaské Švýcarsko Českosaské Švýcarsko - Dolský mlýn Českosaské Švýcarsko - Hřensko Českosaské Švýcarsko - Pravčická brána Českosaské Švýcarsko - Pravčická brána Českosaské Švýcarsko - údolí řeky Kamenice Drážďany Drážďany - Zwinger Konigstein Konigstein Labe, Bad Schandau Panská skála - čedičové varhany Panská skála - čedičové varhany

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
03.07.2024 07.07.2024 5 6 290 Kč rezervovat
21.08.2024 25.08.2024 5 6 290 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování ve 3* hotelu se snídaní
  • výlet do Drážďan a na zámek Moritzburg
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • jednolůžkový pokoj 2400 Kč
  • 4x večeře v hotelu 960 Kč
  • předpokládaná částka na vstupy 700 Kč + 45 Eur
  • Slevy:
  • 3.osoba na přistýlce - 500 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí