CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 228

Jihozápadní Anglie, Cornwall a jižní Wales - krajem krále Artuše až na Land´s End

Velká Británie
Londýn, Canterbury, Stonehenge, Wales, Anglie, Cardiff
Tato prazvláštní oblast má i svoji mýtickou historii v podání legend o králi Artušovi…

8Počet dnů:

11.08.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tato prazvláštní oblast má i svoji mýtickou historii v podání legend o králi Artušovi. Je to magický kout Velké Británie, který charakterizuje rozmanité pobřeží (skalnaté pobřeží na jedné straně i Anglická malebná riviéra na druhé), divoký terén ve vnitrozemí s rozsáhlými vřesovišti i malebná městečka a přístavy s bohatou historií a památkami. Je to i oblast, která svou krásou oslovila mnohé umělce. Svá díla sem zasadili spisovatelky romantických příběhů Daphne du Maurier a Rosamunde Pilcherová. Pokud jste sledovali ztvárnění milostných příběhů Rosamundy Pilcherové v televizi, jistě se Vám krajina, kde se děj odehrává velmi líbila.

Ubytování: privát

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách, přejezd přes Německo a Francii, nocleh v oblasti Calais.
2. den:Ranní trajekt na Britské ostrovy do Anglie . Jedinečné CANTERBURY (UNESCO) - důležité město již v římské době, které se po příchodu sv. Augustina v r. 597 Canterbury stalo centrem křesťanské církve v Anglii. Monumentální skvostná katedrála patří k památkám, které je nutné vidět. Unikátní mystické STONEHENGE (UNESCO), kruhový chrámový areál, který vznikal v letech 3000 - 1500 př. n. l. Přejezd na ubytování v oblasti Exeteru.
3. den:Ráno prohlídka katedrálního okrsku města EXETER, které si i přes pumové nálety druhé světové války zachovalo svébytný kolorit. Zdejší katedrála se řadí k nejskvostněji zdobeným ve Velké Británii. Zastávka v přímořském letovisku TORQUAY, které si společně s okolními letovisky vysloužilo přezdívku ANGLICKÁ RIVIÉRA pro své mírné podnebí, subtropické zahrady a vyšňořené stavby ve viktoriánském slohu. PLYMOUTH - původně malý přístav, odkud vyplouvali na objevitelské plavby Drake, Raleigh, Cook a Darwin. Královská citadela Karla II., slavný trávník Hoe Francise Drakea. NP DARTMOOR – zdejší divoká mlhou zavalená vřesoviště vytvořila kulisu pro román Pes baskervilský. Návštěva vesničky POSTBRIDGE, která leží uprostřed tohoto zajímavého národního parku.
4. den:Výprava na „konec světa“ do nezápadnější části Anglie. Cestou chráněné vřesoviště BODMIN MOOR, zastávka v proslulé hospůdce Jamaica Inn, kterou proslavila Daphne du Maurier ve svém milostném románu o pašerácích. Prohlídka městečka PENZANCE. Normanský klášter ST. MICHAEL´S MOUNT - ostrovní klášter, britská obdoba slavného francouzského kláštera. LAND´S END – nejzápadnější výběžek Velké Británie s pozoruhodnou nespoutanou krajinou. Na závěr zastávka v romantickém středisku ST´IVES – přímořské letovisko obklopené obloukem zlatavě žlutého písku. Návrat na ubytování.
5. den:ZAHRADA STOURHEAD - nejkrásnější ukázky zahradní architektury 18. stol. v Británii. Z této zahrady čerpali inspiraci i umělci Claude a Poussin. U nás je však spíše známá z filmové verze románu Jane Austin – Pýcha a předsudek. WELLS - okouzlující město pojmenované podle posvátného pramene sv. Ondřeje. Město proslavila jedinečná majestátní katedrála z konce 12. stol., která má západní průčelí nádherně strukturálně vyzdobené. BATH (UNESCO) - prohlídka centra, kde kromě klášterního kostela Bath Abbey zaujmou pozůstatky římských lázní a řada budov georgiánské architektury z místního medově zbarveného vápence. Dojezd na nocleh.
6. den:Wales - průjezd údolím řeky Wye k TINTERN ABBEY - majestátní opatství. Zastávka v CHEPSTOW - tržní město s mohutným hradem. Zastávka u RAGLAN CASTLE - hrad, dobytý vojskem Olivera Cromwella po 10 týdnech obléhání. CARDIFF - město se dvěma centry, jedním s viktoriánskými a edvardovskými ulicemi a zahradami, a druhým v oblasti přístavní čtvrti. Nocleh.
7. den:Přejezd do LONDÝNA , devítihodinová prohlídka metropole, možnost navštívit mnohá atraktivní místa, jakými jsou budovy Parlamentu s legendárním Big Benem, Westminsterské opatství (UNESCO), Hyde Park s proslulým řečnickým koutkem, centrum City s katedrálou sv. Pavla, Tower (UNESCO)... Večerní přejezd kanálu La Manche.
8. den:V podvečer návrat do ČR.
058 076 Anglie_Bath_1 Anglie_Stonehenge_1 Anglie-Londyn Anglie-Londyn 2006_II Land´s End 1 Land´s End 2 Londýn, radnice, the Shard (2) Penzance 1 Tintagel 1 Velka Britanie Londyn 02 Velka Britanie Londyn 03 Velka Britanie Londyn 04 Velka Britanie Londyn 05 Velka Britanie Londyn 06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
11.08.2024 18.08.2024 8 16 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • trajekt
  • průvodce
  • 6x ubytování
  • 5x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Canterbury

Město v hrabství Kent s proslulou katedrálou dokončenou v 15. století. Již po staletí sem přicházejí poutníci, aby se poklonili památce canterburského arcibiskupa Thomase Becketa, který odmítl podřízení duchovenstva králi Jindřichu II.,a byl za to ve své katedrále zavražděn. Dodnes se dochoval středověký charakter města včetně úzkých uliček, velké části hradeb a různorodých městských domů.

Stonehenge

Poblíž Amesbury v angl. hrabství Wiltshire najdeme známý prehistorický kamenný monument. Je tvořen asi 150 balvany, z nichž největší měří 6.7 m a váží asi 45 tun. Kameny stojí ve dvou kruzích, byly nalezeny stopy i po dalších kruzích. Objekt byl postaven pravděpodobně jako náboženské obřadní místo asi 2 tisíce let př.n.l. V jeho okolí bylo objeveno velké pohřebiště.

Wales

Wales je země bohatá na historii i přírodní krásy a kulturou se odlišuje od ostatních zemí Spojeného království. Leží na západním poloostrově ostrova Velká Británie a sousedí na východě s Anglií. Hlavním městem Walesu je Cardiff.

Anglie

Zájezdy do Anglie se již léta nachází v trvalé nabídce cestovních kanceláří. Poznávací zájezdy do Anglie směřují hlavně do metropole Anglie Londýna, dále do jižní Anglie až na výběžek Cornwallu Landś End i do střední Anglie, kde se nachází významná univerzitní města Oxford a Cambridge.

Cardiff

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí