CK Pohoda Rusko Zájezd č. RE/RUS520-22

Rusko - Petrohrad, Klenot Na Něvě

Rusko

Jedinečný a oblíbený poznávací zájezd do Petrohradu, v jehož průběhu navštívíte světoznámé…

6Počet dnů:

21.06.2022Termíny od:

23 590 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Jedinečný a oblíbený poznávací zájezd do Petrohradu, v jehož průběhu navštívíte světoznámé památky, přepychové paláce, poplujete lodí v Něvě a shlédnete slavné otevírání mostů na Něvě. Prohlédnete si sbírky šperků, cenností a uměleckých předmětů nevyčíslitelné hodnoty v Ermitáži a její Briliantové klenotnici, to vše podpořeno jedinečným přírodním úkazem bílých nocí a v doprovodu znamenitého průvodce. Navštivte s námi Petrohrad, velkolepé město odrážející majestátnost ruského impéria.


Poznávací zájezd do Petrohradu provází PhDr. Tomáš Jeřábek , kvalifikovaný historik umění.


Doporučujeme včasnou rezervaci, zájezdy bývají velmi brzo vyprodány.

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Petrohrad je v časovém pásmu GTM +3, v době letního času je zde proto o hodinu více než v České republice. V době zimního času má Petrohrad o 2 hodiny více než ČR.

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
5x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 21.06. - 26.06. Odjezd L2
12.07. - 17.07. Odjezd L2
16.08. - 21.08. Odjezd L2

letecky na trase Praha - Petrohrad - Praha, po destinaci se budeme pohybovat autobusem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:V doprovodu průvodce dopolední odlet z Prahy do PETROHRADU . Transfer do hotelu. Večer fakultativní výlet na noční otevírání mostů na Něvě . Autobusem na náměstí Děkabristů, projížďka nočním nasvíceným městem, chrám sv. Mikuláše a romantická místa na břehu kanálů – Petrohradské Benátky. Návrat do hotelu okolo 02:00 hod.
2. den:Celodenní prohlídka PETROHRADU (UNESCO), města založeného r. 1703 Petrem Velikým. Navštívíme Zaječí ostrov – historicky první osídlený ostrov Petrohradu s impozantní Petropavlovskou pevností a katedrálou sv. Petra a Pavla – hrobkou P. Velikého a dalších ruských carů, vězení Trubeckého bastionu. Světoznámá ERMITÁŽ v Zimním paláci , jednoho z nejslavnějších světových muzeí na honosném Palácovém nábřeží – bezkonkurenční sbírka uměleckých pokladů, včetně Briliantové klenotnice s její zlatou expozicí a protilehlé budovy Generálního štábu. Fakultativní lodní projížďka po Něvě – úchvatné pohledy na mosty a vodní cesty.
3. den:Půldenní výlet do městečka PUŠKIN (Carskoje selo), jehož parky a paláce byly budovány v době vrcholu carské moci. Navštívíme monumentální Kateřinský palác carevny Kateřinský II. Veliké , nevynecháme legendární Jantarovou komnatu . Krátká zastávka u carského sídla v GATČINĚ . Vesnici darovala r. 1765 Kateřina svému milenci knížeti Grigoriji Orlovovi. Po návratu do Petrohradu Jusupovský palác, jeden z nejkrásnějších paláců Petrohradu, kde údajně přišel o svůj život zhýralý G. Rasputin.
4. den:Dopoledne křižník Aurora , který spustil jednu z nejzásadnějších událostí světových dějin, Ruské muzeum ve velkoknížecím Michajlovském paláci , jedna nejkrásnějších ukázek klasicistních paláců ve městě – unikátní sbírka ikon, slavné obrazy I. Repina, jako Burlaci na Volze a další, skvělá sbírka umění ruské avantgardy. Večer volný program, možnost návštěvy některého ze slavných petrohradských divadel (Alexandrovské, Michajlovské, Mariinské, Ermitážní).
5. den:Výlet do palácového a parkového komplexu PETRODVORCE , letní rezidence Petra Velikého na břehu Finského zálivu. Srdcem rozlehlých zahrad je Velká kaskádová fontána , nejimpozantnější soustava vodotrysků na světě, 37 zlacených soch, 64 fontán a 142 vodotrysků. Návrat do Petrohradu, odpoledne náměstí sv. Izáka s jezdeckou sochou Petra Velikého a monumentální katedrálou sv. Izáka – z její kopule se skýtá fantastický výhled na město, sousední Admiralitu a Ermitáž. Něvský prospekt , nejslavnější ulice Petrohradu i Ruska, individuální volno. Skuteční fajnšmekři si mohou přijít na své v největším světovém muzeu antropologie a etnografie Kunstkamera, naproti Zimnímu paláci.
6. den:Snídaně, transfer na letiště a po poledni odlet do Prahy.
Poznávací zájezd  - Petrohrad - interiér katedrály Spasitele Poznávací zájezd  - Petrohrad - Kazaňská katedrála Poznávací zájezd  - Petrohrad - Palácový most a katedrála Petra a Pavla Poznávací zájezd  - Petrohrad, Ermitáž Poznávací zájezd  - Petrohrad, katedrála Spasitele Poznávací zájezd  - Petrohrad, katedrála Spasitele Poznávací zájezd  - Petrohrad, katedrala sv. Izaka Poznávací zájezd  - Petrohrad, katedrála sv. Izáka Poznávací zájezd  - Petrohrad, Petrodvorce Poznávací zájezd  - Petrohrad, Petropavlovská pevnost Poznávací zájezd  - Petrohrad, Zimní palác Poznávací zájezd Petrohrad Poznávací zájezd Petrohrad - Petrodvorce Poznávací zájezd Petrohrad - Zimní palác - Ermitáž

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 5x snídani formou bufetu,
  • 5x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • leteckou dopravu Praha – Petrohrad – Praha,
  • letištní taxy,
  • průvodce CK
  • transfer z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžkový pokoj 4900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 5x večeře o 3 chodech 1850 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Balíček vstupů Ermitáž 1300 Kč, cena zahrnuje vstup do Zimního paláce (rezidence ruských carů), Ermitáže a budov Generálního štábu, Briliantové a Zlaté klenotnice, vč. povinného průvodce a sluchátek
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • Jantarová komnata 890 Kč, cena zahrnuje vstup do Kateřinského paláce v Puškinu, zámeckého parku i návštěvu Jantar. komnaty, vč. povinného místního průvodce a sluchátek
  • Jantarová komnata 890 Kč, cena zahrnuje vstup do Kateřinského paláce v Puškinu, zámeckého parku i návštěvu Jantar. komnaty, vč. povinného místního průvodce a sluchátek
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 240 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • připojištění vyššího storna zájezdu +250 Kč,
  • vstupné vč. rezervačních poplatků,
  • Všechny výše uvedené vstupy je možno objednat nejpozději měsíc před odjezdem
  • Všechny výše uvedené vstupy je možno objednat nejpozději měsíc před odjezdem

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí