CK Pohoda Itálie Zájezd č. 14772A

To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra

Itálie

Stylové podniky, vyhlášená káva i zmrzlina, čerstvá pizza, malebná zákoutí, výprava…

5Počet dnů:

01.09.2021Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Stylové podniky, vyhlášená káva i zmrzlina, čerstvá pizza, malebná zákoutí, výprava do historie… V Koloseu pocítíte závan dávných her. Projdete se státem ve státě a objevíte skvosty umění v Galerii Borghese. Odhalíte, co skrývá po staletí pohřbená Ostia Antica. Novou energii načerpáte v zahradách, ve stínu piníí i s italskými dobrotami. Dopřejte si zážitky v každém věku – Řím na pohodu a bez starostí!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koloseum + Forum Romanum

Dospělý 1350.00 Kč
Dítě 1.00 Kč

Galleria Borghese

Dospělý 530.00 Kč
Dítě 250.00 Kč
Student 350.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

3* hotel v blízkosti centra Říma
hotel je dostupný autobusem nebo jinou MHD do centra města

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou bufetu
během dne při prohlídce Říma bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Po příletu do Říma se ubytujeme. Dle časových možností se projdeme po okolí a poprvé si tak vychutnáme italskou pohodu. Přílet do Říma. Po ubytování bude následovat organizační schůzka s průvodcem. Poté se dle času příletu můžeme vydat na první procházku věčným městem.
2. den:Dnes objevíme nejpůsobivější památky i skryté poklady Říma. Závan dávné historie pocítíme v Koloseu i Foru Romanu. Hodíme si minci do Fontány di Trevi a projdeme se po Španělských schodech, které postavili Francouzi. Uděláme si čas na posezení v kavárničkách i na výbornou italskou zmrzlinu. Zážitky čekají… Ráno si vychutnáme snídani a plni energie vyrazíme do víru italské metropole. Naším prvním cílem bude jeden ze symbolů Říma –  Koloseum. Koloseum se proslavilo zejména díky gladiátorským hrám. Bylo postaveno za osm let a inaugurační hry trvaly nepřetržitých 100 dní. Při pohledu na velkolepou arénu i my pocítíme zvláštní kouzlo a vzrušení, které z tohoto místa sála dodnes. Odtud nás už naše kroky povedou k Foru Romanu, které bylo hlavním místem všeho dění v Římě. Právě tady stály nepostradatelné veřejné budovy , baziliky , senát , zde se řečnilo a uzavíraly se významné dohody. Necháme se doslova vtáhnout atmosférou této jedinečné památky. Poté se projdeme ke   Kapitolu, ve kterém už po staletí sídlí římská samospráva , a pak vyrazíme k nejzachovalejšího antického chrámu   Pantheonu. V okolí se nachází mnoho krásných kavárniček či stánků se zmrzlinou, kde se osvěžíme. Pomalou procházkou dojdeme až k nejslavnější fontáně světa –   Fontáně di Trevi. Podle pověsti se musí hodit mince do fontány , abychom se ještě jednou do Říma vrátili. Tuto tradici samozřejmě nemůžeme porušit.  Nesmíme samozřejmě vynechat ani proslulé Španělské schody, které byly postaveny na popud někdejšího papeže. I když jejich název možná napovídá, kdo byl jejich tvůrcem, tak ve skutečnosti schody postavili Francouzi , nikoliv Španělé či Italové. Dnes jsou oblíbeným zákoutím místních i turistů. Uděláme si dostatek času na odpočinek a prozkoumání okolí.
3. den:Navštívíme stát ve státě… Vatikán. Prohlédneme si náměstí sv. Petra s obeliskem, kdysi dovezeným od řeky Nil. Našim zrakům neunikne ani vatikánská stráž v uniformách slavného Michelangela. Odhalíme skvostná díla v Galerii Borghese, odpočineme si a načerpáme novou sílu v krásných zahradách. Dopoledne si prohlédneme nejmenší stát světa, Vatikán. Vatikán má rozlohu pouhých 44 hektarů a je suverénním vnitrozemským městským státem. Zároveň je také sídlem římskokatolické církve. Ve Vatikánu slouží tzv. švýcarská garda . Jejich uniforma byla navržena samotným Michelangelem . Svatopetrské náměstí je hlavním vatikánským náměstím. V jeho se tyčí obelisk o výšce 25,5 metru , který byl původně byl dovezen od řeky Nil císařem Augustem.  Ovšem hlavní dominantou celého náměstí je bazilika Sv. Petra, která je jednou z největších na světě. Samotná bazilika pojme přes 20 tisíc lidí, uvnitř je přibližně 800 sloupů, 390 soch v nadživotní velikosti a 45 oltářů . Podle pověsti zde byl ukřižován a pohřben apoštol Petr , proto také nese tento název. Po cestě z Vatikánu si najdeme příjemnou kavárničku či zmrzlinový stánek. Vychutnáme si pravou italskou kávu, která nás nabije energií na zbytek úžasného dne. Prozkoumáme uličky Říma a najednou se ocitneme u   Galerii Borghese. Součástí areálu je nádherná zahrada s kašnami a fontánami . Úžasné místo pro odpočinek a kochání se okolím. Galerie ukrývá nespočet vynikajících děl známých umělců, například od Berniniho, Caravaggia, Raffaela, Botticelliho, Tiziana … K večeru se můžeme společně vydat na ochutnání italských specialit. 
4. den:Opustíme velkolepost věčného města a vydáme se do „římských Pompejí“. Nahlédneme pod roušku tajemství Ostie. Prozkoumáme archeologické naleziště pohřbené pod nánosy bahna.  A na závěr si užijeme poklidné městečko s příjemnými podniky. Dopoledne vyrazíme na průzkum okolí Říma. Nasedneme na vlak a pojedeme do Ostie, kde si v pomalém tempu prohlédneme úžasné místa, která byla dlouho skrytá lidskému oku. Ostie byla důležitým přístavním městem Itálie, díky němuž se zboží jednoduše dopravovalo do Říma. Město úžasně vzkvétalo, ovšem za působení císaře Konstantina město začalo upadat. Zároveň Ostii zasáhla ničivá epidemie malárie, která město zcela vylidnila. Proto začalo být pohřbíváno pod nánosy bahna a písku .  Nyní toto překrásné archeologické naleziště  Ostia Antica láká na nerušené hodinové procházky bez davů turistů . Hlavní dlážděná ulice nás provede okolo zrekonstruovaného divadla , které pojalo až 4 000 diváků . V době své největší slávy zde stálo až 13 různých lázní , chrámů i mnoho  činžovních domů . Jedinečnou součástí komplexu je i muzeum . Jsou zde uloženy dochované archeologické nálezy – sochy, mozaiky, reliéfy, sarkofágy, bronzové předměty, antické užité umění . Ne nadarmo se Antické Ostii říká  „římské Pompeje“ . Další zvláštností je, že ačkoliv budete stát na místě, kde byl kdysi přístav, na žádné moře ani řeku nenarazíte. V průběhu staletí se tok řeky odklonil a moře ustoupilo o celé čtyři kilometry.  Piniové stromy , kterými je celá Ostie doslova posetá, jsou její nemalou výhodou. Zajišťují totiž příjemný chládek v letních měsících a vzduch je osvěžován lehkým vánkem od moře.  V průběhu dne si uděláme i procházku po okolí, kde se nachází klidné menší město se stánky a kavárnami .
5. den:Přesun na letiště a odlet zpět do Prahy. Po snídani dle možností letového řádu procházka s průvodcem Římem nebo odjezd transferem na letiště, odlet do Prahy. 
Foto - Řím pro rodiče a děti (letecky z Ostravy – Krakova) Foto - To nejlepší z Florencie (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Říma (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Říma (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Říma + ANTICKÁ OSTIE (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Říma nejen pro 55+ a TAJEMNÉ DĚDICTVÍ ANTICKÉ OSTIE (letecky z Pra

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Řím – Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek letecké společnosti
  • letištní taxy
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování ve 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodce po celý zájezd (mimo volný program)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlet do Antické Ostie
  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • jízdné po Římě
  • vstupenky na místě
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 500 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí