CK Pohoda Rakousko Zájezd č. RE/A666-21

Údolí Wachau

Rakousko

Kouzelné údolí Wachau je jeden z pojmů, který se ihned vybaví zkušenému cestovali…

3Počet dnů:

17.09.2021Termíny od:

5 100 Kč Cena od:

3 - denní zájezd

Kouzelné údolí Wachau je jeden z pojmů, který se ihned vybaví zkušenému cestovali v souvislosti s Rakouskem. Dokonalá symbióza prastarých duchovních hodnot, lidské činnosti, a především pak unikátního přírodního prostředí podél toku Dunaje zařadila tuto oblast na seznam kulturního dědictví UNESCO. Program nás zavede do zajímavých míst i mimo hlavní turistické trasy a poskytne nám prostor vnímat tuto oblast i svými chuťovými smysli v podobě zdejších meruňkových likérů, lehkých vín kategorie Steinfeder a dalších místních specialit.

Altenburg – Rosenburg – Krems – Artstetten – město Melk – plavba lodí údolím Wachau – Dürstein – klášter Melk – Aggstein - Göttweig – Kittenberské zahrad

Ubytování: ano

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 17. 09. - 19. 09. Odjezd F + Ostrava (+500)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v ranních hodinách do Dolního Rakouska. Dlouhá linie bílých budov benediktinského kláštera ALTENBURG se majestátně tyčí na vysokém kopci. Svým návštěvníkům klášter představí unikátní barokní fresky, rozsáhlou knihovnu, rozhlehlé podzemní prostory nebo kouzelné klášterní zahrady. Především produkty vlastní výroby pak nabízí klášterní restaurace a prodejna. Na strmé skále nad řekou Kamp najdeme renesanční zámek ROSENBURG . Zámek proslul především pro své rytířské kolbiště s arkádami pro diváky. Nesmírně zajímavá je prohlídka nejstaršího křídla zámku, která autenticky přiblíží strasti života na středověkých hradech, způsob stravování a pohnuté osudy šlechtického rodu Hoyos. Vstupní branou do údolí WACHAU je město a přístav KREMS . Jeho historické centrum, místy ještě skryto za vysokými hradbami, je tvořeno úzkými křivolakými uličkami, starobylými měšťanskými domy a monumentálními kostely. Snad každý pak zná kremžskou hořčici, která je zde původem. Večer ubytování v hotelu s možností večeří.
2. den:Lovecký zámeček ARTSTETTEN je nesmírně zajímavým muzeem a hrobkou habsburské větve d´ Este/Hohenberg. Přiblíží nám osudy a místo posledního odpočinku hlavních aktérů Sarajevského atentátu. Jižní vstupní branou do údolí Wachau je přístav MELK . Prohlídka kouzelného historického centra města, choulícího se pod monumentálním komplexem klášterních budov. Plavba lodí po Dunaji nejkrásnějším úsekem údolí WACHAU nám zprostředkuje okolní starobylé vesnice s kamennými kostelíky, terasovité vinice v okolí vesnice SPITZ (UNESCO) a zříceniny starých hradů. Nejmalebnějším místem v údolí je město DÜRSTEIN se svými kláštery, křivolakými středověkými uličkami, vinnými sklepy se znamenitým vínem a meruňkovými produkty všeho druhu. Zdatnější vystoupí na zříceninu hradu, kde proti své vůli pobýval i anglický král. Večer návrat do hotelu.
3. den:Ne nadarmo je benediktýnský klášter MELK zapsán na seznam UNESCO. Poutává prohlídka nám přiblíží císařský trakt, rozsáhlou knihovnu a velkolepý kostel. Úchvatný výhled na údolí Wachau z ptačí perspektivy skýtají hradby zříceniny hradu AGGSTEIN , občerstvení ve středověké hradní restaurací, názorné poznání staré legendy o Nibelunzích. Rozloučení s údolím Wachau z vyhlídkové terasy kláštera GÖTTWEIG . Rozlehlé KITTENBERSKÉ ZAHRADY na závěr, to je především věčná inspirace, relaxace a odpočinek v kouzelných přírodních zákoutích. Návrat do ČR ve večerních hodinách (Brno cca 20:00 hod)
Poznávací zájezd  Rakousko - údolí Wachau - hrad Aggstein Poznávací zájezd Rakousko - hrad Rosenburg Poznávací zájezd Rakousko - klášter Melk Poznávací zájezd Rakousko - klášter Melk Poznávací zájezd Rakousko - Krems Poznávací zájezd Rakousko - zámek Artstetten Rakousko poznávací zájezd

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 2x bufetovou snídani,
  • 2x ubytování v hotelu *** – 2lůžk.pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • plavba lodí po Dunaji,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč,
  • 2x večeře o 3 chodech 750 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 120 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí