CK Pohoda Maďarsko Zájezd č. RE/HU668-21

Maďarsko - Dunajské Toulky, Ostřihom

Maďarsko

Mohutná řeka Dunaj se majestátně vina po maďarsko-slovenské hranici, aby tu ještě…

4Počet dnů:

20.05.2021Termíny od:

4 738 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Mohutná řeka Dunaj se majestátně vina po maďarsko-slovenské hranici, aby tu ještě zesílila o slovenské řeky Váh, Hron a Ipeľ. Jsou tu meandry, slepá ramena, nespočet ostrovů, především však oblíbené termální lázně, které sem lákají návštěvníky z celého světa. Kdysi se tu však psala historie celé Evropy a naší kultury vůbec. Scházeli se tu středověcí monarchové k prvním "mezinárodním" setkáním a právě zde se rozhodovalo, uhájí-li si Evropa svou identitu. Všechny tyto osudové okamžiky nám tu dnes přiblíží poutaví svědkové dávných událostí.

Trnava – Komárno – Visegrád – Ostřihom – Pilišské vrchy - Dobogókö – Szentendre – Szentendre skanzen - Györ

Ubytování: ano

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v tradičním stylovém hotelu*** u břehů Dunaje - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 20.05. - 23.05. Odjezd F + Ostrava (+500)
16.09. - 19.09. Odjezd F + Ostrava (+500)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v ranních hodinách (Brno 7:30 hod) na Slovensko. Navštívíme město TRNAVA , nejstarší svobodné slovenské královské město (r.1238) a v minulosti (od 16. stol., kdy Ostřihom obsadili Turci)) se stala po téměř 300 let hlavním církevním centrem Uherska, sídlem arcibiskupa ostřihomského a centrem vzdělanosti. Množstvím velkolepých kostelů a synagog se městu přezdívá "Řím severu" – historické centrum, městská věž, mohutné městské opevnění se strážními věžemi, bazilika sv. Mikuláše. Odpoledne říční přístav KOMÁRNO , prohlídka historického centra, Zichyho palác, radnice, unikátní nádvoří Evropy a především však mohutná barokní Komárňanská pevnost na soutoku Dunaje a Váhu, bývalé největší bastiónové opevnění střední Evropy, které odolalo osmanským vojskům v 17. stol. Přes maďarský přístav Komárom přijedeme večer na ubytování nedaleko Ostřihomi.
2. den:Dopoledne PLAVBA PO DUNAJI podél ústí slovenských řek Hron a Ipeľ do města VISEGRÁD . Mohutná pevnost na skále nad městem a pozůstatky renesančního královského paláce Matyáše Korvína daly vzniknout první "mezinárodní" smlouvě během setkání 3. králů v r. 1335. Odpoledne město a přístav OSTŘIHOM (Esztergom). Město a zdejší hrad byli vůbec prvním sídlem uherských králů a i pak nadále zůstali centrem katolické víry Uherska. Prohlídka monumentální katedrály Panny Marie a sv. Adalberta , největší církevní stavby v Maďarsku. Úchvatný výhled se nabízí z vyhlídkového ochozu na kopuli baziliky. Koupání a relaxace v termálních zážitkových lázních Aquasziget . Supermoderní lázeňský komplex disponujeme kromě relaxačních bazénů s teplotou vody až 36 0 C i rozsáhlým saunovým světem a nespočtem zážitkových atrakcí. Večer návrat na ubytování.
3. den:Po snídani půldenní výlet do příhraničních PILIŠSKÝCH VRCHŮ . Horské středisko DOBOGÓKÖ (756 m) je jedním z prvních turistických středisek Maďarska 19. stol., krásné výhledy na okolní kopce a zákruty Dunaje. SZENTENDRE , bývalé centrum srbských uprchlíků před Turky a centrum pravoslavné církve v Maďarsku, kouzelné bludiště barokních domků kostelů a synagog. Díky nespočtu galerií, malířských obchůdků a ateliérů je město přezdíváno "Montmartrem Dunaje". Nedaleký SKANZEN představujeme největší soubor venkovské architektury z různých koutů Maďarska. K vidění jsou i ukázky lidových tanců a tradičních řemesel. Odpoledne OSTŘIHOM , dokončení prohlídky města nebo variantně návštěva termál. lázní Aquasziget . Večer návrat na ubytování.
4. den:Starobylé město GYÖR , na soutoku tří řek. Zdejší hrad udatně odolával turecké expanzi do Horních Uher. Procházka historickým centrem města v okolí Széchenyiho náměstí s nespočtem pozoruhodností – Biskupský hrad, Napoleonův dům, gotická bazilika, velká synagoga, barokní měšťanské domy. Budeme mít možnost i koupání v termálních lázních Rába Quelle . Zdejší léčivá voda, s vyšším obsahem jodidu, blahodárně působí na záněty kloubů, svalů a gynekologická onemocnění. V pozdních odpoledních hod. odjezd do ČR, Brno do 21:00 hod, dále cesta dle nástupních míst.
Poznávací zájezd Maďarsko - basilika Ostřihom Poznávací zájezd Maďarsko - hrad Visegrád Poznávací zájezd Maďarsko - město Szentendre Poznávací zájezd Maďarsko - Ostřihom Poznávací zájezd Maďarsko - Ostřihom bazilika - most Štúrovo Poznávací zájezd Maďarsko - Pilišské vrchy Poznávací zájezd Maďarsko - termální lázně Poznávací zájezd Maďarsko Slovensko - Komárno - náměstí Evropy Poznávací zájezd Slovensko - Trnava Poznávcí zájezd Maďarsko - Pilišské vrchy

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 3x snídani formou bufetu,
  • 3x ubytování v tradičním stylovém hotelu*** u břehů Dunaje - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůž. pokoj 900 Kč,
  • 3x večeře - 3chodové menu 1000 Kč (národní maďarská kuchyně),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 160 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné a plavby v průběhu zájezdu,

Slevy

  • Sleva 55+ ze základní ceny - 3%

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí