CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 2240

Dachstein, Hallstatt a Gosau nejen pro cyklisty

Rakousko
Hallstatt
Jedinečnost této lokality spočívá v nádherné krajině tvořené horami, loukami a jezery…

2Počet dnů:

03.10.2020Termíny od:

960 Kč Cena od:

2 - denní zájezd

Jedinečnost této lokality spočívá v nádherné krajině tvořené horami, loukami a jezery. Pokud hledáte aktivní odpočinek uprostřed přírody, vydejte se s námi poznávat okolí severních vápencových Alp.

Zájezd je určen pro všechny turistické a cyklistické nadšence do krásné horské přírody a turistky. Odpočiňte si od ruchu velkoměsta a navštivte s námi Alpy v Rakousku. Konkrétně Dachstein, malebnou hornickou vesničku Hallstatt ze Seznamu světového dědictví UNESCO, stejnojmenné jezero a horskou vesničku Gosau s dalším jezerem. Těšit se můžete na všudypřítomnou horskou přírodu, pěší či cyklistické túry a soustavu ledovcových jeskyní.

Na zájezd budeme vypravovat s autobusem cyklistický přívěs, kde bude o vaše jednostopé miláčky postaráno s maximální péčí.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Po příjezdu na místo výjezd lanovkou z Obertraunu k zastávce Schönbergalm, kde budete mít možnost prohlédnout si Velkou ledovou jeskyni. Poté následuje jízda na vrchol Krippensteinu, kde se nacházejí vyhlídky Welterbespirale ("Spirála světového dědictví") a "Pět prstů" s fantastickým pohledem na Dachstein a oba jeho ledovce. Vyhlídka "Pět prstů" dostala svůj název podle pěti vyhlídkových můstků připomínajících tvar ruky. Nachází se nad více než 400 m hlubokou propastí v oblasti Hallstatt-Dachstein. Cestou zpět si budete moci prohlédnout Mamutí jeskyni.
Cyklisté se zatím mohou vydat přes nedaleké lázeňské městečko Bad Ausse k jezeru Grundlsee a Toplitzsee a zpět. V podvečer bude odjezd na ubytování.

2. den: Po snídani odjezd do Hallstattu. Nejdříve společně sjedeme do podzemního světa, kde se nachází nejstarší solné doly na světě. Součástí prohlídky je i speciální hornická skluzavka, hra světel nad podzemním jezerem a poslechnete si nejen odborný výklad o těžbě, ale také pověst o "muži v soli". Po skončení návštěvy se projdete po městečku a dojdete až k překrásnému jezeru, které je opravdovým skvostem. Pro zájemce možnost hodinové okružní plavby přes Obertraun. Odpoledne hodinová zastávka v romantickém městečku Gosau.
Cyklisté si mohou vyšlápnout okolo Hallstattského jezera nebo se mohou vydat do mírného stoupání cyklostezkou až k jezeru Gossausee pod stěnou Dachsteinu. Zde vás po dohodě náš autobus naloží. Poté odjezd do ČR.

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:30 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ

BENEŠOV – 2:15 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU

TÁBOR – 3:00 ČERPACÍ STANICE ÖMW, ULICE SOBĚSLAVSKÁ

ČESKÉ BUDĚJOVICE – 4:00 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení minimálně 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přesunuta na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČASU ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

AT_Hallstadt_Gossau_chodci AT_Hallstadt_Gossau_cyklisti AT_Hallstadt_Gossau_cyklisti_zena AT_Hallstadt_Gossau_Grundelsee AT_Hallstadt_Gossausee_lavicka AT_Hallstadt_Gossausee_letecka dachstein-2967796_1920 dachstein-3567770_1920 dachstein-3567777_1920 dachstein-3570263_1920 dachstein-3570295_1920 hallstatt-2374936_1920 hallstatt-3609863_1920 lake-3582833_1920

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • ? 1 ubytování ve dvoulůžkovém pokoji pro 1 osobu
  • ? 1 snídani
  • ? 1 místo v autobuse
  • ? Průvodce znalého destinace
  • ? Přepravu 1 kola v cyklo přívěsu
  • ? 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • ? Vstupy do objektů
  • ? Lanovka all inclusive Dachstein 45 €
  • ? Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den
  • ? Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • ? Ubytovací taxa - 3 €

Hallstatt

Romantické město na stejnojmenném jezeře se známým solným dolem. Návštěvníky upoutá především podoba města, rozloženého na terasách na příkrém svahu jezera. Ulice, v mnoha případech schodové, jsou lemovány mnoha starými domy. Zdejší hřbitovní katolický kostel je gotická stavba s cenným oltářem. Hallstattské jezero je jedním z nejkrásnějších v Alpách, dlouhé 8 km, široké 1-2 km a 125 m hluboké.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí