CK Pohoda Španělsko Zájezd č. QEV-b

Barcelona s pobytem u moře - bus

Španělsko
Barcelona, Katalánsko
Barcelona modernistická - Barcelona gotická - večerní barcelonské fontány

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Barcelona modernistická - Barcelona gotická - večerní barcelonské fontány

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno na pobřeží Costa Brava/Maresme v hotelu *** nedaleko pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Dítě do 12 let na přistýlce sleva 2500 Kč.

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou švédských stolů.

Doprava: autokarem

nástupní a svozová místa zdarma Praha, Beroun, Hořovice (Žebrák), Rokycany, Plzeň, Brno, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Jihlava (Pávov), Humpolec.

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v dopoledních hodinách .
2. den:Příjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme, nedaleko Barcelony, v odpoledních hodinách ubytování, volný program, možnost koupání, večeře.
3. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. V rámci volných dnů je možno zajistit výlety do horského kláštera Montserrat, do Andorry, Girony a Figueras s jedinečným muzeem Salvadora Dalího
4. den:Snídaně, odjezd do Barcelony, kde si prohlédneme ty nejvýznamnější ukázky modernistické architektury představitelů tohoto směru, stavitelů Antoni Gaudího, Josepa Puig i Cadafalcha, Lluise Domenech i Montanera. Budeme obdivovat jedinečnost architektury třídy Passeig i Grácia s výstavními paláci Casa Batlló (Gaudí), Casa Amatller (Puig), Casa Lleó Morera (Montaner) a Casa Milá – La Pedrera (Gaudí). Budeme mít i možnost se podívat na skvostný Palau de la Música Catalana - Palác katalánské hudby (Montaner) a další stavby jedinečným způsobem visionářsky ve 2. polovině 19. století vyprojektované čtvrti l´Eixample (Ildefons Cerdá). Nádherným příkladem městské zahradní architektury je Gaudího Parc Güell, vytvořený na svahu hory Turó del Carmel přímo nad městem obrácený směrem k moři. Zde budeme mít možnost ocenit sepětí svébytné modernistické architektury zahradních staveb (terasa, vstupní brána, kamenná stromořadí, lavičky s typickými mozaikami z glazovaných střepů) s krásnou parkovou úpravou a úchvatnými výhledy na město Barcelonu ubíhající ke Středozemnímu moři. Individuální volno, návrat do hotelu, večeře.
5. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
6. den:Snídaně, odjezd do Barcelony - volný den k návštěvě muzeí. Barcelona nejsou jen monumentální památky gotické, úchvatné stavby ikon modernistické architektury, tržnice a restaurace lákající k navštívení. Tato světová metropole nám nabízí i pestrou paletu muzeí s cennými exponáty nedozírných hodnot historických či uměleckých. Milovníci výtvarných umění jistě ocení možnost návštěvy muzeí Pabla Picassa, Joana Miró či Národní muzeum Katalánského umění. Sbírkami lodí a námořních map je zcela unikátní Námořní muzeum (Museu Marítim). V poslední době je velmi populární Cosmocaixa, muzeum vědy otevřené v roce 2005, které se od svých konkurentů liší tím, že podstatná část jeho stálé expozice je interaktivní a exponátů se doporučuje dotýkat. Spolu s prostory přesahujícími 30.000 m2 jde o vůbec největší muzeum v Barceloně, ale také ve Španělsku. Abyste se dostali ke stálé expozici popisující vznik světa a základní fyzikální jevy, musíte sestoupat 5 pater po točité rampě. Na nejnižším podlaží je toho k vidění nejvíce. Nepřehlédnutelnou dominantou stálé expozice je amazonský deštný prales, zaujímající více než 1 km2. Za prosklenou plochou můžete sledovat, jak se vám před očima prohánějí nejrůznější druhy ryb, jak se po stromech plazí hadi a v jejich korunách poletují ptáci. To vše za vydatného deště tak, jak je to v Amazonii běžné. Další významnou částí expozice je ukázka sedmi kamenných masívů poskládaných za sebou do tzv. "geologické zdi", která ukazuje, jakým způsobem vznikají horniny. Úžasně se pobavíte a poučíte interaktivními exponáty, kterých je v přízemních prostorách muzea několik desítek. Pomocí nich se můžete přitažlivou formou dozvědět více o principu základních fyzikálních jevů - např. jak funguje gravitace či odstředivá síla, jak se šíří zvuk či světlo v různých prostředích, dozvíte se, proč letadla mohou létat, a spoustu dalších zajímavých věcí. Další zajímavostí v Barceloně je jistě i návštěva osvěžujícího parku La Ciutadella, který vznikl postupně v 19. století a byl obohacen v průběhu barcelonské světové výstavy jezírky, sochami a pavilóny i za účasti ještě mladého Gaudího (v parku na jezírku je možno si vypůjčit loďky a projet se). V parku jsou zastoupena i muzea přírodních věd. Za muzeum můžeme snad i považovat Poble Espanyol - španělskou vesnici, pozoruhodný skanzen na úpatí vrchu Montjuic, kde jsou představeny jednotlivé regiony Španělska od bílých a něžných andaluských uliček po vznosnou gotiku bohaté Kastilie, to vše s bodegami, kde se připravují tradiční pokrmy té které lokality či je představena typická řemeslná výroba daného regionu. Kdo by si chtěl město užít jinak, než návštěvou některých z muzeí, tak bude moci volný čas věnovat dalším procházkám po tomto krásném městě u Středozemního moře či třeba zajímavé projížďce lodí přístavem, atp. Návrat do hotelu, večeře.
7. den:Snídaně, po poledni odjezd do Barcelony – Barcelona modernistická - zastávka u nejznámější stavby geniálního katalánského architekta A.Gaudího - Sagrada Família. Panoramatická cesta městem – býčí aréna, Arc de Triomf, Placa Catalunya, Passeig de Grácia (Gaudího domy: Casa Batlló, Casa Milá - La Pedrera), nejvýznamnější modernistické památky města, Camp Nou - stadion FC Barcelona (fakultativně prohlídka „Camp Nou Experience Tour“ - hlavní tribuna, VIP zóna, mix zóna, tiskové středisko, šatna hostů, hrací plocha - trávník, komentátorská stanoviště, muzeum s trofejemi - poháry, zlaté míče, zlaté kopačky…)! Panoramatická cesta městem – Placa d´Espanya, Palau Nacional, olympijský stadion, vrch Montjuic - krátká zastávka na vyhlídce (panorama města, přístav). Královské loděnice, památník Kryštofa Kolumba, přístav. Individuální volno k prohlídce středu města - např.: moderní přístav sportovních lodí, nejznámější ulice La Rambla – s pouličními umělci a živými sochami, Placa Reial, tržnice la Boquería. Shlédnutí jedinečné večerní podívané pod širým nebem: „Barcelonské fontány“ (Font Mágica - technický unikát z roku 1929) - hra hudby, barevných světel a vody. Nádherný pohled na noční Barcelonu. V nočních hodinách návrat na ubytování.
8. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
9. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.
10. den:Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.
Andorra Andorra Antoni_Gaudi Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona nam Barcelona_01 Barcelona_02 Barcelona_03 Barcelona_04 Barcelona_05 Barcelona_06 Barcelona_08 Barcelona_09 Barcelona_guel_01 Barcelona_rambla_01 Barcelona02 Barcelona03 Barcelona04 Barcelona05 Barcelona08 Barcelona10 Barcelona11 Barcelona12 Barcelona13 Barcelona14 Barcelona15 Barcelona16 Barcelona17 Barcelona18 Figueres Museu Dalí Figueres Museu Dalí Figueres Museu Dalí Figueres Museu Dalí Foto - Katalánsko a Barcelona . Girona Girona Montserrat Montserrat Montserrat Montserrat Pedrera04 Rambla Sagrada Sagrada Familia

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 7 ubytování
  • 7 polopenzí
  • dopravu luxusním autokarem z/do ČR
  • dopravu klimatizovaným vlakem či autokarem během programu
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • vstupy, místní dopravu, pobytovou taxu, fakultativní služby cca 90 EUR

Příplatky

  • cestovní pojištění a proti stornu max.plnění 12500 Kč (příplatek: 350 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 3600 Kč)
  • svoz Svitavy, Polička,Opava, Ostrava, Frýdek Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Prostějov, Olomouc (příplatek: 600 Kč)
  • svoz Chrudim, Pardubice, Hradec Králové (příplatek: 500 Kč)
  • svoz Chlumec nad Cidlinou, Poděbrady (příplatek: 400 Kč)

Slevy

  • stálý klient (sleva: -280 Kč)
  • dítě na přistýlce do 12 let (sleva: -2500 Kč)

Barcelona

Přístavní město Barcelona, hlavní město Katalánska, je s téměř 1 800 000 obyvatel druhé největší město Španělska (po Madridu). Město bylo založeno iberskými kmeny, ovládnuto později Féničany a Kartáginci. Za Kartáginců bylo známo jako Barcino a později za Římanů, jejichž panství připomínají mnohé pozůstatky chrámových i veřejných staveb, bylo označováno Faventia Iulia Augusta Pia. Plnilo úlohu význačného přístavu i v době islámské invaze. Ve středověku, v souvislosti se sjednocením Katalánského hrabství s Aragonským královstvím se Barcelona stává nejvýznamnějším přístavem země i celého Středomoří. Koncem 19. století je střediskem katalánského nacionalistického hnutí. Důležitou roli sehrála Barcelona v době španělské občanské války, kdy do r. 1939 byla v rukou lidové fronty. Od r. 1977 je hlavním městem autonomního Katalánska. Na známém korzu La Ramblas je i nejzajímavější ze 40 barcelonských tržnic – secesní „La Boquería“, a také pověstná barcelonská opera „Gran Teatre del Liceu“. Pozornost si zaslouží také bývalá královská loděnice, jejích areál slouží v současnosti jako Námořní muzeum. Zato tu stále ještě kotví „Las Golondrinas“ (Vlaštovky) – dvouposchoďové výletní lodě, které od roku 1988 lákají k okružním plavbám po přístavu. Na přímořské promenádě se tyčí 60 m vysoký sloup s osmimetrovou bronzovou sochou Kryštofa Kolumba. Zvláštní půvab má stará gotická čtvrť Barrio Gótico, kde snad každý dům má svou uměleckou a historickou hodnotu. Vytváří vzácně ucelený soubor staveb s dominující a nepřehlédnutelnou katedrálou sv. Eulálie, která byla postavena ve 13. – 15. století na místě románské baziliky a je jedním z nejkrásnějších příkladů katalánské gotiky. jedno z nejmalebnějších míst Gotické čtvrti je Plaça del Rei (Náměstí krále) s Královským palácem, v němž kdysi dávno sídlila barcelonská hrabata, která přivedla Katalánsko k samostatnosti. Zachoval se z něj jen Velký královský palác s trůnním sálem a kaplí sv. Agáty, do nichž se nedostanete po polokruhovém schodišti, jak by člověk předpokládal, ale z přilehlého gotického paláce, který sem byl přenesen doslova kámen po kameni z úplně jiné ulice a v němž je dnes Muzeum historie města. Nad tím vším se tyčí šestipatrová strážní věž – Rozhledna krále Martina z 16. století, která je ovšem nepřístupná. Aby si člověk udělal představu o katalánské secesi, postačí procházka po nejelegantnější barcelonské třídě Passeig de Gracia, která začíná na náměstí Plaça Catalunya. Mezi jejími honosnými domy a paláci si nelze nevšimnout tří secesních skvostů z počátku 20. století, které tu stojí téměř vedle sebe a jsou ukázkou díla tří nejvýznamnějších představitelé tohoto slohu. Je to dům Batlló (č. 43) od Antoni Gaudího, dům Amatller (č. 41) od Josepa Puige i Cadafalcha a dům Lleó Morera (č. 35) od Lluíse Domenecha i Montanera. Kousek výše na protější straně ulice vzbuzuje pozornost další stavba Antoni Gaudího – dům Mila (lidově zvaný La piedra = kámen). V pohádkovém Guellově parku, který měl být původně jakýmsi zahradním městem a jehož návštěvu by turista neměl v žádném případě vynechat, je souznění Gaudího s přírodou snad ještě zřetelnější. Barcelona je dnes moderní velkoměsto, které je nejen nejvýznamnějším španělským přístavem a největším obchodním a průmyslovým centrem země (průmysl textilní, strojírenský a chemický), ale i město s nesmírnou tvůrčí energií a kulturním zázemím, které nabízí nespočet možností pro milovníky všech druhů umění.

Katalánsko

Katalánsko je jedním ze 17 autonomních společenstvích Španělska. Tvoří ho čtyři provincie (Barcelona, Girona, Lleida a Tarragona) a jeho hlavním městem je Barcelona. Rozkládá se na ploše 32 114 km2 a žije v něm přes 7 535 000 obyvatel. Katalánsko sousedí s Francií a Andorou, Aragonií, Valencií a Středozemním mořem.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí