CK Pohoda Slovensko Zájezd č. 340

NP Malá Fatra a Západní Tatry ze slovenské i polské strany

Slovensko
Nízké Tatry, Malá Fatra, Západní Tatry, Roháče, Terchová, Oravice, Zverovka, Štefanová
Slovensko je sice malá země na východ od našich hranic, ale nabízí kromě krásných…

7Počet dnů:

04.08.2024Termíny od:

10 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Slovensko je sice malá země na východ od našich hranic, ale nabízí kromě krásných historických měst také nepřeberné množství přírodních krás. Nabízíme Vám možnost na našem týdenním zájezdu během jednodenních výletů s lehkou pěší turistikou prozkoumat méně navštěvované části oblasti Západních Tater, ale také dvě z nejznámějších tras v Národním parku Malá Fatra.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Přejezd na Slovensko. Cca 4 hodinová turistika v NP MALÁ FATRA : z obce TERCHOVÁ průchod přes dvě nejkrásnější soutěsky Malé Fatry DOLNÉ DIERY a NOVÉ DIERY do obce ŠTEFANOVÁ . Dojezd na ubytování.
2. den:Pěší turistika z Brezovice na nejvyšší vrchol SKORUŠINSKÝCH VRCHŮ na SKORUŠINU (1 314 m n.m.) s rozhlednou, ze které jsou krásné výhledy na panorama Západních Tater . Pěšky dále do ORAVICE – koupání v termálním koupališti.
3. den:Autobusem na chatu Zverovka a odtud pěšky průchod malebnou ROHÁČSKOU DOLINOU a kolem ROHÁČSKÝCH PLES, pod nejvyššími vrcholy Roháčů a kolem ROHÁČSKÉHO VODOPÁDU a zpět Roháčskou dolinou.
4. den:Autobusem na chatu Zverovka a odtud pěšky přechod po hřebeni přes SEDLO POD OSOBITOU na vrchol LÚČNA (1 652 m n.m.) a LÁTANOU DOLINOU sestup k autobusu. Pro zdatnější výstup Roháčskou dolinou přes vrchol RÁKOŇ (1 876 m n.m.) (příp. odtud již možnost sestupu) až na vrchol VOLOVEC (2 063 m n.m.) a sestup LÁTANOU DOLINOU. Z obou vrcholů se naskýtají krásné a daleké výhledy jak na slovenskou, tak polskou stranu Západních Tater .
5. den:Tento den jsme zvolili jako odpočinkový jen s kratší polodenní pěší trasou. Přejezd autobusem do obce ORAVICE . Odtud průchod malebnou romantickou tiesňavou JURÁŇOVA DOLINA a zpět do Oravice . Odpoledne možnost koupání v termálním koupališti.
6. den:Přejezd na polskou stanu Západních Tater . Průchod zajímavou krasovou dolinou (tato dolina patří k oblíbeným výletním místům mezi polskými turisty) pohodovou cestou DOLINOU KOSCIELISKA, návrat stejnou cestou, z doliny je více možností odboček k vyhlídkovým místům a nebo k zajímavým jeskyním.
7. den:Přejezd do NP MALÁ FATRA : výjezd lanovkou na SNILOVSKÉ SEDLO pod vrcholem Chleb a odtud výstup na hlavní hřeben a také na nejvyšší vrchol Malé Fatry VELKÝ KRIVÁŇ (1 709 m n.m.) – široké panoramatické kruhové výhledy, při dobré viditelnosti lze odtud přehlédnout nejen celou Malou Fatru ale také i Nízké Tatry . Přejezd zpět do Prahy, příjezd v pozdních večerních (nebo brzkých ranních 8.den) hodinách.
Janosikove diery 01 Polsko tatry koscieliska1 Polsko Tatry koscieliska2 Sllovensko roh.plesa1 Slovensko osob lucna1 Slovensko osob lucna2 Slovensko osobita Slovensko roh.plesa2 Slovensko roh.plesa3 Slovensko roh.plesa4 Slovensko roh.plesa5 Slovensko rozsutec Slovensko salatin1 Slovensko salatin2 Slovensko salatin3 Slovensko salatin4 Slovensko skorusinske Slovensko snilov2 Vratna Krivan 01 Vratna Krivan 02

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
04.08.2024 10.08.2024 7 10 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v penzionu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu nelze zajistit

Nízké Tatry

Rozlohou je to největší národní park Slovenska, 3 zpřístupněné jeskyně (Demänovská jeskyně svobody, Demänovská ledová jeskyně, Bystrianská jeskyně - speleoterapie), rarita = jeskyně mrtvých netopýrů. Nejvyhledávanějšími středisky jsou Jasná a Tále, které poskytují návštěvníkům všechny možnosti strávení zajímavé letní dovolené. Mimo turistiky, horolezectví, cykloturistiky, raftingu a sportovních letů si přijdou na své i milovníci golfu (18-jamkové golfové hřiště Grey Bear na Táloch připravilo na letní sezónu 2004 nabídku zajímavých pobytů pro nejmenší)

Malá Fatra

Západní Tatry

Roháče

Jsou nejmalebnější částí Západních Tater jimž dominuje vrchol Ostrého Roháče. Turistické trasy na Sivý vrch, Bobrovec, do Smutné doliny, k Roháčským plesům, nebo Spálenou dolinou k Roháčskému vodopádu, cyklotrasy Zverovka, Roháčská dolina, Oravice, folklorní památky, typické dřevěnice, některé upraveny jako vinárny.

Terchová

Oravice

Zverovka

Štefanová

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí