CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 506

Krásy Šumavy

Česká republika
Šumava, Kašperské Hory, Rabí, Srní, Sušice, Kvilda, Velhartice, Javorník
Malebná krása Šumavy s táhlými svahy a hlubokými lesy přitahuje milovníky neporušené…

7Počet dnů:

25.08.2024Termíny od:

10 490 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Malebná krása Šumavy s táhlými svahy a hlubokými lesy přitahuje milovníky neporušené přírody a je lákavým cílem pro ty, kteří hledají fyzické i psychické zotavení. Vydejte se s námi procházet mělkými údolími, slatěmi
a horskými úbočími tiché a poklidné Šumavy, stejně tak Bavorského lesa s okouzlující panenskou přírodou. Prožijte dovolenou v údolích ztracených na konci světa, v romantickém prostředí Národního parku Šumava
a Bavorského lesa.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v dopoledních hodinách, před příjezdem na ubytování v samém srdci Šumavy navštívíme hrad VELHARTICE s impozantními interiéry bývalého Rajského paláce a světově unikátním gotickým kamenným mostem.
2. den:Turistický výlet ze SLUNEČNÉ, údolím Jezerního potoka k tajemnému PRÁŠILSKÉMU JEZERU, rozlévajícího se na ploše 3,7 ha na svazích Poledníku - rozhledna POLEDNÍK nad Prášilským jezerem - nejhezčí kruhový rozhled na Šumavu ukončí dnešní den.
3. den:NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA - největší český NP s 680 km2. KVILDA - jedna z nejvýše položených a také nejchladnějších obcí v České republice leží na úpatí Antýglu (1.253 m), stylová šumavská stavení, roztroušená na horské louce po obou stranách Hamerského potoka. V bývalém Polaufově hostinci (dnes penzion Hones) začíná Klostermannův román V ráji Šumavském - prohlídka slatě, poté sjedeme do horské MODRAVY a pokračujeme do ANTÝGLU - bývalý Královácký dvorec na řece Vydře, Čeňkova pila. Cesta zpět nás povede přes SRNÍ , horskou obec založenou dřevaři r. 1720, její název vznikl podle hojného výskytu vysoké zvěře.
4. den:NÁRODNÍ PARK BAVORSKÝ LES na německé straně - 920 km2. VELKÉ JEZERO, nad nimiž vévodí nejvyšší hora celé Šumavy Velký Javor. Turistické procházky v této oblasti. Výjezd lanovkou na vrchol VELKÉHO JAVORU. Při zpáteční cestě zastávka a prohlídka BODENMAIS, nejznámější a nejnavštěvovanější lázeňské místo Bavorského lesa.
5. den:Ráno vyjedeme lanovkou na Špičák , rozhledna na vrcholu Špičáku nad Železnou Rudou nám nabídne krásné výhledy na západní část Šumavy s nejvyšší horou Velký Javor (1456 m) na německé straně. Za jasného počasí lze spatřit i vrcholky Alp v okolí Dachsteinu. Ze Špičáku pokračujeme k slavným jezerům - ČERNÉMU a ČERTOVU JEZERU - šumavská jezera jsou jediná jezera ledovcového původu na území České republiky - Národní přírodní rezervace od roku 1933.
6. den:Městečko KAŠPERSKÉ HORY - s muzeem motocyklů, hraček a pivovarnictví. Pokračujeme strašidelným lesem na hrad KAŠPERK - založený císařem Karlem IV. k ochraně šumavského pohraničí, zřícenina Pustý Hrádek, bývalý Ždánov, kaple sv. Jana, KRÁLOVSKÝ KÁMEN - překrásné a zároveň i tajemné místo Šumavy vystupující do nadmořské výšky 1058 metrů. Toto místo je opředeno řadou pověstí a podle jedné z nich zde v nitru hory spí královské vojsko. JAVORNÍK – Klostermannova rozhledna a park.
7. den:Po snídani navštívíme "bránu Šumavy " SUŠICE , bývalé královské město se rozprostírá po obou březích kdysi zlatonosné řeky Otavy, prohlídka města, betléma. Zastávka na hradě RABÍ , nejmohutnější zřícenina hradu v Čechách.
CR_Sumava_Kasperk_10 CR_Sumava_Povydri_10 Kašperk 2 Povydří 1 Povydri kameny 1 Prášily 1 Velký Javor-03 Velký Javor-12 Velký Javor-15 Velký Javor-23

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.08.2024 31.08.2024 7 10 490 Kč rezervovat
01.09.2024 07.09.2024 7 10 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • pojištění léčebných výloh při výletu do Německa (1 den)
  • průvodce
  • 6x ubytování v penzionu v Železné Rudě (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře jednotné menu)
  • dopravu autobusem

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu.

Výlety

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 245 Kč)
  • 1/1 pokoj povinný při nedoobsazení (omezený počet, na vyžádání v CK) (příplatek: 2700 Kč)

Šumava

Turistický region Šumava je rozlehlé, asi sto dvacet kilometrů dlouhé souvislé zalesněné horské pásmo. Rozkládá se podél jihozápadní hranice České republiky s Německem a Rakouskem. Roku 1993 byla jeho nejhodnotnější místa (rašeliniště, ledovcová jezera, zbytky pralesových porostů) vyhlášena Národním parkem Šumava. Hory a kopce Šumavy spolu se zdejší neporušenou přírodou vytvářejí ideální podmínky pro letní turistiku i zimní pobyty. V letní sezoně mohou turisté objevovat okouzlující přírodu, hluboké lesy, tichá údolí, horské louky, bystřiny i zadumaná jezera, slatě a luhy. Šumava je současně krajinou s četnými výhledy na horské hřbety s téměř nedotčeným ovzduším. Významným pomocníkem při túrách i delších procházkách krajinou jsou značené turistické stezky. V zimě Šumava nabízí střediska s výbornými podmínkami pro zimní sporty. V okolí středisek jako Železná Ruda, Špičák, Zadov, Churáňov, Nové Hutě nebo Kvilda se nachází řada dobře upravovaných sjezdovek a běžeckých tratí, které protkávají okouzlující horskou krajinu. Na území regionu se nacházejí také cenné historické památky, především lidové stavby charakteristické pro tuto horskou oblast, malebná městečka a romantické zříceniny bývalých strážních hradů.

Kašperské Hory

Rabí

Srní

Sušice

Kvilda

Velhartice

Javorník

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí