CK Pohoda Španělsko Zájezd č. RE/E629-23

Španělsko - Madrid A Památky Unesco

Španělsko

Vydejte se s námi do Madridu, pulzující španělské metropole, v níž se elegantní architektura…

5Počet dnů:

26.10.2023Termíny od:

18 590 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Vydejte se s námi do Madridu, pulzující španělské metropole, v níž se elegantní architektura snoubí se španělským temperamentem, do města věhlasných muzeí a galerií i širokých, rušných bulvárů, kde se moderní výškové budovy střídají s impozantními stavbami období belle époque. Zavítáme také do Toleda, živoucího muzea tří odlišných kultur a náboženství, které učinil nesmrtelným malíř El Greco či román "Židovka z Toleda",na závěr královský palác a klášter El Escorial, jehož majestátnost bere dech.

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování v hotelu ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
4x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 26.10. - 30.10. Odjezd L2

letecky na trase Praha - Madrid – Praha, v destinaci městskou dopravou (není zahrnuta v ceně).

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Dle let. řádu odlet s průvodcem do MADRIDU . Transfer na ubytování.
2. den:Celodenní prohlídka Madridu. Náměstí Puerta del Sol (Brána slunce) v samém srdci města, kde najdeme nejslavnější symbol Madridu "El Oso y Madroño". Odtud dojdeme po pěší zóně a po nejslavnějším madridském bulváru Gran Vía na náměstí Plaza España s dominantními výškovými budovami. V jeho středu stojí slavný Cervantesův památník s bronzovými jezdeckými sochami dona Quijota a Sancha Panzy. Nevynecháme ani Královské divadlo na náměstí Plaza de Oriente s množstvím záhonů a soch, které byly původně určeny pro nedaleký královský palác. Zavítáme do novodobé madridské katedrály Panny Marie Almudenské , jež je pestrou směsicí architektonických stylů. Možnost návštěvy Královského paláce postaveného na místě někdejší maurské pevnosti (alcázar), který se řadí mezi nejrozsáhlejší stavby svého druhu v Evropě. Vrcholem prohlídky celé řady luxusních komnat a sálů je trůnní sál (Salon del Trono). Společně pak budeme pokračovat uličkami nejstarší části města, známé jako Madrid de los Austrias neboli habsburský Madrid, kde na návštěvníky dodnes dýchá duch starých časů. Centrum tvoří úchvatné obdélníkové náměstí Plaza Mayor s tradiční habsburskou architekturou, které bylo v minulosti svědkem rytířských soubojů, poprav i inkvizičních procesů (autodafé). Na náměstí i v okolních uličkách množství kaváren, barů a obchůdků se suvenýry. V závěru dne osobitá čtvrť v okolí náměstí Plaza de Santa Ana , známá jako Barrio de las Letras, možnost večeře, návrat na hotel.
3. den:Ráno po snídani fakult. výlet rychlovlakem do TOLEDA (UNESCO). Tento středověký klenot vypínající se na skále obklopené téměř ze všech stran řekou Tajo býval hlavním městem Kastilie, kde vedle sebe pokojně žili křesťané, muslimové a Židé. Všechny tyto kultury zde zanechaly nesmazatelné stopy. Středověké opevnění, úzké kamenné uličky, poklidná náměstí, paláce i nesčetné svatostánky doslova dýchají historií a uchvacují návštěvníky ze všech koutů světa svojí neopakovatelnou atmosférou. Z náměstí Zocodover , původně dobytčího trhu, se společně vydáme k dominantě města, Alcázaru , v němž dnes sídlí vojenské muzeum. Pokračovat budeme k monumentální katedrále , perle španělské gotiky a kolem radnice dojdeme ke kostelu Santo Tomé , v němž je vystaveno jedno z nejznámějších děl slavného malíře El Greca , Pohřeb hraběte Orgaze. Možnost návštěvy Domu-muzea El Greca, kde je vystavena jedinečná sbírka děl tohoto slavného umělce, který ve městě prožil řadu plodných let. Pokračovat budeme židovskou čtvrtí Judería, kde si prohlédneme jednu z místních synagog a společnou procházku zakončíme u kláštera San Juan de los Reyes , který nechala postavit Jejich Katolická Veličenstva, Isabela Kastilská a Ferdinand Aragonský. Po návratu do MADRIDU můžeme ještě zamířit na Plaza Cibeles s proslulou fontánou zdobenou sochou bohyně Kybelé a odtud do jednoho z největších městských parků Parque del Retiro .
4. den:Dnes se vydáme příměstským vlakem na úpatí nedalekého pohoří Sierra de Guadarrama, kde se majestátně tyčí královský palác-klášter Filipa II. EL ESCORIAL (UNESCO) jako symbol moci a slávy habsburské monarchie. Tato monumentální stavba je ztělesněním královy oddanosti katolické víře a byla postavena jako místo důstojného odpočinku Filipova otce, španělského krále a německého císaře Karla V. Habsburského. Součástí prohlídky paláce je královská knihovna s jedinečnými freskami, bazilika, královské komnaty Filipa II. a jeho nástupců, a slovutný královský pantheon, nejnádhernější a nejpyšnější evropské mauzoleum, kde odpočívají téměř všichni španělští monarchové a jejich manželky od Karla V. až po Alfonsa XIII. Po návratu do MADRIDU se vydáme na Paseo del Prado , třídu umění světového významu postavenou za vlády Karla III. jako zóna odpočinku a vzdělanosti. Na pár stech metrech zde stojí trojice věhlasných muzeí, jimž dominuje skvělé Museo del Prado s největší kolekcí španělských mistrů na světě (obrazy Velázqueze, Goyi, El Greca, Zurbarána, Ribery či Murilla). Na své si přijdou i milovníci starších děl italských, francouzských či vlámských malířů. Především 20. stol. je zastoupeno v Museo de Arte Reina Sofía včetně Picassovy Guernicy, snad vůbec nejslavnějšího obrazu 20.století. Pozadu nezůstává ani Museo Thyssen-Bornemisza s jednou z nejlepších sbírek výtvarného umění na světě.
5. den:Dle let. řádu transfer na letiště, odlet do Prahy.
Poznávací zájezd Španělsko - Madrid Poznávací zájezd Španělsko - Madrid Poznávací zájezd Španělsko - Madrid - Cibeles Poznávací zájezd Španělsko - Madrid - El Escorial Poznávací zájezd Španělsko - Madrid - most Segovia Poznávací zájezd Španělsko - Madrid, Plaza Mayor

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže
  • : Zájezd je v termínu od 26.5.2023 na zpětné ověření letenek - doobsazení pro muže
  • : Zájezd je v termínu od 26.5.2023 na zpětné ověření letenek - Doobsazení pro ženu
  • : Zájezd je v termínu od 26.5.2023 na zpětné ověření letenek - Dvoulůžkový pokoj
  • : Zájezd je v termínu od 26.5.2023 na zpětné ověření letenek - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : Zájezd je v termínu od 26.5.2023 na zpětné ověření letenek - Jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 4x snídani,
  • 4x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • kabinové zavazadlo dle podmínek let. společnosti,
  • leteckou přepravu Praha - Madrid – Praha vč. letištních tax,
  • průvodce CK
  • transfer z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4600 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 200 Kč
  • MĚNA A KURZ
  • UPOZORNĚNÍ

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí