CK Pohoda Island Zájezd č. RE/IS500-22

To Nejlepší Z Islandu

Island

Zájezd na Island, to je kombinace dokonalých přírodních úkazů ostrova těsně pod polárním…

9Počet dnů:

10.09.2022Termíny od:

43 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Zájezd na Island, to je kombinace dokonalých přírodních úkazů ostrova těsně pod polárním kruhem. Vydáme se do země "ohně a ledu", která ve své divokosti nemá na světě obdoby. Do země, kde vládnou elfové a která nás přenese do doby Vikingů. Do oblíbeného programu jsme nově zařadili i koupání v nové "nebeské" laguně tzv. Sky lagoon, termální řeku v oblasti Reykjadalur Hot Spring a pokud budeme mít štěstí, v září již můžeme pozorovat polární záři. V důsledku zvýšené sluneční aktivity mají být letos podmínky pro pozorování nejideálnější za posledních 11 let. V průběhu zájezdu máme pro vaše pohodlí zajištěno ubytování vč. snídaně a pokoje disponují vlastním příslušenstvím. Navíc máte v ceně i možnost využití geotermální sauny.

G arance malé skupiny max. 8-12 osob.

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
V zimě -1 hodina, v létě -2 hodiny oproti ČR.

POČASÍ
Island se nachází v subpolárním podnebném pásmu. Střídá se tu polární den a noc a v létě to znamená, že ani v noci není nikdy úplná tma. V nejvyšším bodě islandského léta vydrží slunce za obzorem dřímat dlouhé dvě hodiny (zhruba od půlnoci do dvou). Od poloviny listopadu do konce ledna se vyšplhá nad horizont na slabé tři čtyři hodinky denně a vytvoří skomíravé šero. Počasí je ovlivněné Golfským proudem, což má za následek chladné léto kdy teploty přes den vyšplhají na max 15°C. Průměrná roční teplota: 4,3°C (v červenci 10,6°C a v lednu 0,5°C). Počasí je velmi proměnlivé s převahou větru, deště a mlh. Přizpůsobte tomu prosím svůj šatník, doporučujeme vzít si pohodlné turistické oblečení a obuv odolné proti větru i vodě, pláštenky, ale i ochranný krém na obličej s UV faktorem.

Ubytování: ano

1x ubytování v pensionu u letiště, 6x ubytování typu guesthouse, vždy s bohatou snídaní, vždy 2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím, WIFI, 4x zdarma možnost využití geotermální sauny, na ubytování možnost přípravy instantních jídel.

turistický hotel / guesthouse

UBYTOVÁNÍ
1x ubytování v pensionu u letiště, 6x ubytování typu guesthouse, vždy s bohatou snídaní, vždy 2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím, WIFI, 4x zdarma možnost využití geotermální sauny, na ubytování možnost přípravy instantních jídel

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 10.09. - 18.09. Odjezd L1

letecky na trase Praha – Keflavík – Praha, po destinaci se budeme pohybovat minivanem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy na Island. Po příletu vyzvednutí mikrobusu a odjezd na ubytování.
2. den:Dnes nenáročný program po příletu, poznávání POLOOSTROVA REYKJANES , bahenní výpary, sirná jezírka, stovky kráterů. Navštívíme srdce geotermální oblasti Islandu GUNNUHVER , fumaroly a bahenní kotle. Nejstarší maják na Islandu Reykjanesviti a poslední výskyt Alky velké, krásný ptačí útes Reykjanesbaer. Odpoledne prohlídka nejsevernější metropole světa REYKJAVIKU , katedrála Halmgrímskirkja , islandský parlament, přístav se svými původními dřevěnými domky a starými uličkami. V závěru dne je pro zájemce připraven výlet k tzv. NEBESKÉ LAGUNĚ – SKY LAGOON , koupání. Nová geotermální laguna s rozlehlým venkovním jezírkem, které opticky přechází v oceán díky "neviditelnému" 75 m dlouhému okraji bazénu – výhledy na Atlantik. Laguna je navíc citlivě zasazena do krajiny, lemují ji skaliska a vodopády. Odjezd na ubytování, kde strávíme následující 4 noci.
3. den:Lodní výlet k nejmladšímu souostroví Evropy VESTMANNAEYJAR (Vestmanské ostrovy) , nacházející se 3/4 hod. plavby trajektem z jižní části Islandu. Ostrovy západních mužů , tvořící 16 ostrůvků, mezi nimi i nejmladší Surtsey , který vznikl při podmořské erupci v roce 1963. Mikrobusem budeme poznávat největší a jediný obydlený ostrov HEIMAEY , možnost výstupu ke kráteru stále aktivní sopky Eldfell a prohlídky muzea Eldheimar, datující výbuch sopky r. 1973, kdy část města byla zavalena lávou, procházka ostrovem.
4. den:Jeden z nejznámějších vodopádů Islandu SELJALANDSFOSS , přesun do vesničky SKÓGAR , nejznámější islandské folklórní muzeum island. venkovských staveb a procházka k vodopádu SKÓGAFOSS , legenda o vikingském pokladu. Sopka EYJAFJALLAJÖKULL se stejnojmenným ledovcem a nejstarší štítová sopka Islandu KATLA , ukrytá pod mohutným ledovcem MÝRDALSJÖKULL . Nejjižnější bod Islandu mys DYRHÓLAEY , jedinečná krajina ledovcových a čedičových věží, pozůstatky vulkanických ostrovů, výhledy na ptačí kolonie. REYNISDRANGAR , skalní jehly s ostrými hroty, procházka po černých písečných plážích, vzniklých vzájemným vlivem sopek a chladného podnebí. Odpoledne návrat na ubytování a pro zájemce možnost fakult. výletu k unikátní termální řece REYKJADALUR HOT SPRING .
5. den:NP VATNAJÖKULL , vzniklý spojením NP Skaftafell a NP Jökulsárgljúfur , chránící největší ledovec v Evropě. Mecca islandské přírody, velkolepá ledovcová laguna JÖKULSÁRLÓN , jezero plné obrovských ledových ker odlamujících se od ledovce a místo proslavené několika známými hollywoodskými filmy. Fakult. projížďka po jezeře obojživelným vozem (cca 40 min.), Pokračuje k BREIDAMERKURSANDUR tzv. Diamantové pláži, místu uvíznutí a hromadění některých ledových ker z laguny. Večer návrat na ubytování.
6. den:Navštívíme nejvýznamnější místo islandské historie NP THINGVELLIR , místo, kde se od sebe oddělují euroasijské a severoamerické tektonické desky. Největší přírodní jezero ostrova Thingvellir , mohutný "Zlatý" vodopád GULLFOSS , odkud z 32 m padá voda do 2 km dlouhé rokle řeky Hvítá. Oblast Haukadalur (Jestřábí údolí), kde se nachází slavný GEYSIR vytvořený ve 13. stol. a v současnosti aktivnější STROKKUR (15-30 m). Na závěr historická osada SKÁLHOLT , sídlo islandského biskupa s luteránským chrámem, významné duchovní centrum Islandu. Přejezd na ubytování, kde strávíme následující 2 noci.
7. den:
8. den:Poznávání úchvatných přírodních scenérií vnitrozemí ostrova, nenáročná vycházka na 170 m vysokou spící sopku GRÁBROK, vodopády HRAUNFOSS a dětský vodpád BARNAFOSS vytékající z lávového pole zpod ledovce Langjökull do řeky Hvítá. největší vývěr horké vody v Evropě DEILDARTUNGA vyhřívající okolní skleníky k pěstování ovoce a zeleniny. Druhou část dne strávíme odpočinkem a relaxací v MODRÉ LAGUNĚ – vyhlášené termální lázně, vytvořené uprostřed lávového pole , proslulé mléčně bílou barvou vody a vysokou koncentrací solí. Odjezd na letiště a odlet v pozdních nočních hodinách.
9. den:Přílet do Prahy.
Island Island Island - geysir Strokkur Island - Hveravellir Island - Modrá Laguna Island - polární záře nad horou Kirkjufell Island - Skogar Island - termální řeka Reykjadalur Island - Vatnajokull ledovec Island - vulkán Grabrok Island Gullfoss Polární záře na Islandu Poznávací zájezd Island - hora Kirkjufell Poznávací zájezd Island - Modrá Laguna Poznávací zájezd Island - Reykjavík Poznávací zájezd Island - Seljalandsfoss Poznávací zájezd Island - Skogafoss

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • transfery z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • MĚNA A KURZ

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,76 Kč
euro 25,28 Kč

Počasí