CK Pohoda Francie Zájezd č. 64137

Francie / Bretaň s výlety

Francie
Bretaň, Carnac, Paříž, Mont Saint Michel
Nejsvéráznější oblast Francie vás okouzlí spanilostí svého pobřeží s divokými útesy…

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Nejsvéráznější oblast Francie vás okouzlí spanilostí svého pobřeží s divokými útesy a zářivými písčitými plážemi, burácivým příbojem, majáky, pozoruhodnými ostrůvky i hebkou krajinou vnitrozemí s tajuplnými stopami dávných civilizací.

Také nemáte rádi poznávací zájezdy ve formě "koňských dostihů", kdy trávíte dny v poklusu a památky se vám míhají před očima jak krajina za okny rychlíku? Zde jste tedy na správném místě..........

Ubytování: privát

francouzský venkovský dům v Chateauneuf Du Faou, dvojlůžkové ložnice

Stravování: snídaně

kontinentální snídaně, večeře si připravujeme individuelně ve vybavené kuchyni domu, nebo společně grilujeme při posezení na zahradě.

Doprava: autokarem

doprava pohodlným klimatizovaným mikrobusem, odjezd z Prahy, Berouna, Rokycan a Plzně. Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7.

Program zájezdu

1. den:odjezd z Prahy přes Plzeň a Rozvadov
2. den:příjezd do Francie , ubytování, osobní volno
3. den:snídaně, odjezd na prohlídku kláštera Mont St.Michel , odpoledne velmi zachovalé městečko St.Malo - starobylé pirátské město, návrat na ubytování, nocleh.
4. den:snídaně, Brest a pobřeží Atlantiku, nocleh.
5. den:snídaně, Quimper, po pobřeží Atlantiku - poloostrov Penmarch, večer návrat na ubytování, nocleh.
6. den:snídaně, odjezd na prohlídku Rennes - hlavního města Bretaně
7. den:snídaně, výlet bretaňským vnitrozemím – kalvárie v Pleybenu, tajemný les Huelgoat a jeskyně krále Artuše , nocleh
8. den:poloostrov Quiberon, Carnac - menhiry a dolmeny, možnost lodního výletu na Belle - Ile, návrat na ubytování, nocleh
9. den:po snídani odjezd do Paříže, individuální program do večerních hodin, večer odjezd do ČR, se zastávkou u katedrály v Remeši.
10. den:příjezd do ČR v odpoledních hodinách
bre01 bre02 bre03 bre04 bre05 bre06 bre07 Bretaň - Morbihan Bretaň - Quiberon Bretaň - Quimper Bretaň - St.Malo Bretaň - ubytování01 Bretaň - ubytování02 Bretaň - ubytování03 Bteraň - Brest Foto - Francie - Bretaň s výlety

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Bretaň

Je to nejzápadnější oblast celé Francie a největší francouzský poloostrov. Krajina je převážně rovinatá, působí celkem normálním dojmem, místy skoro jako u nás. Ovšem přírodním skvostem Bretagne je její pobřeží Atlantického oceánu. Je nesmírně členité a jeho délka včetně ostrovů je 3,500 km. Na většině míst je vysoké, skalnaté a rozervané příbojem, jeho nejzajímavější části lze nalézt v okolí mysů, jako např. Pointe du Raz, Pointe de Penhir, Pointe de Penmarc´h nebo Cap Fréhel. Moře na mnoha místech vniká hluboko do vnitrozemí v podobě úzkých slepých ramen, po kterých lze na lodích připlout z oceánu až do měst od pobřeží mnohdy velmi vzdálených. Bretagne je hlavním zásobovatelem vepřového masa, drůbeže a přirozeně ryb a ovoce moře. Dodnes zde přetrvávají některé lidové tradice spojené s nošením tradičních krojů a jiné projevy folklóru.

Carnac

Přímo detektivní záhadou je Carnac. Tisíce kamenů (megalitů) různých velikostí se tu tyčí k nebi v osm kilometrů dlouhém pásu v několika řadách vedle sebe. Kdysi jich prý bylo kolem 15 000, dnes zbývá asi 10 000 kamenů. Byly vztyčeny asi před 6000 lety, jsou tedy ještě starší než pyramidy v Gíze, které pocházejí z období 2650 až 2550 před naším letopočtem. Nejdůležitější je Ménec, což je 1 km dlouhý a 100 metrů široký pás menhirů, pak jsou to Kerlescan a Kermario. Tyto řadové seskupení jsou pravděpodobně zbytky kultovních památek orientovaných buď severojižním směrem, nebo obráceným k západům a východům slunce ve dnech rovnodennosti, protože lid mladší doby kamenné, který tyto menhiry v letech 5000 - 2000 př. n. l. postavil, pěstoval kult slunce a měsíce. V okolí je také několik dolmenů, které jsou stejného stáří. O dolmenech se traduje, že to byly pohřební komory. Na mnoha místech evropského kontinentu lze také najít kilometry dlouhé přímé pruhy, často vedoucí k posvátným místům. Kdo je postavil? Za jakým účelem? Jaký měly význam? Opravdu mnoho otázek bez odpovědí.

Paříž

Paříž je hlavním městem a srdcem země, jejíž jazyk a kultura ovlivnily celý svět. Katedrála Notre Dame, Louvre - jedno z nejznámějších světových muzeí, pařížské kavárny i životem překypující bulváry charakterizují toto úžasné město. Dominantou a turistickou lahůdkou je zcela jistě 300 m vysoká Eiffelova věž i Vítězný oblouk na bulváru Champs Elysées. Přítomnost arabských, židovských, afrických a indočínských čtvrtí přispívá k pestrosti města, v němž žije celá třetina ze všech cizinců ve Francii.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel je malý žulový ostrov uprostřed mořské zátoky se stejným jménem, kousek od hranic Bretagne s Normandií. Bretagne a Normandii v těchto místech rozděluje řeka Couesnon a Mont Saint Michel leží už na normandské straně. Ostrov je od pevniny vzdálený 2 km a je s pevninou spojený uměle vytvořeným násypem se silnicí, kterou při přílivech nikdy nezalije voda. Na ostrově je postaveno město, nad nímž se ve výšce 80 m tyčí slavný klášter. Celé město i s klášterem je monumentální stavba, představuje historicky nejpamátnější místo Francie a celé západní Evropy, ve středověku to bylo slavné poutní místo.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí