CK Pohoda Norsko Zájezd č. RE/N504-22

Norsko - Legendární Fjordy A Vyhlídky

Norsko

Podrobný a atraktivní poznávací zájezd do nejkrásnějších částí Norska. Navštívíme…

10Počet dnů:

13.07.2022Termíny od:

26 090 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Podrobný a atraktivní poznávací zájezd do nejkrásnějších částí Norska. Navštívíme oblast bílých městeček jižního pobřeží, Stavanger - vstupní bránu do oblasti jihozápadních fjordů, norskou ikonu krásný Lysefjord s atraktivní vyhlídkou Preikestolen . Vyjdeme k největšímu ledovci v Evropě Jostedalsbreen, shlédneme nádherné přírodní scenérie největšího norského fjordu Sognefjord. Prohlédneme si Bergen s unikátními hanzovními domy, čtvrť Bryggen, vyjedeme na vyhlídku Fløyen. V druhé části zájezdu nás čekají monumentální soutěsky, městečka, fjordy, vodopády a legendární "Zlatá cesta severu" vč. vyhlášeného Geirangerfjordu, Dalsnibby, Orlí stezky nebo cesty Trollů.

Poznávací zájezd do Norska - legendární fjordy a vyhlídky provází Ing. Milena Škorpilová .

Hirtshals – Grimstad – maják Lindesnes – Flekkefjord – Egersund – Stavanger – Lysefjord – vyhlídka Preikestolen – Bergen – Voss – Tvindefoss – Sognefjord – Jostedalsbreen – Brigsdalsbreen – Dalsnibba – Geirangerfjord – Orlí stezka – cesta Trollů – stěna Trollů – soutěska Romsdalen - údolí Gudbrandsdalen – Lillehammer – Oslo

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Je celoročně čas stejný jako v ČR; letní čas je zaváděn od poslední neděle v březnu do poslední neděle v říjnu.

POČASÍ V NORSKU
Ačkoliv má Norsko pověst poměrně deštivé země, může tu být i dost horko, a to i vysoko na severu.
Léto se v Norsku vyznačuje teplotami v průměru o několik stupňů nižšími než u nás, na západním pobřeží a na návětrných svazích hor prší více a častěji.
V jižních oblastech počítejte i s teplotami kolem 25°C v letních měsících. Počasí může být velmi proměnlivé. I v létě mohou být chladné večery.

Ubytování: ano

Hotely/hostely/turistické norské hotely - 2 a 4lůžk. pokoje vč. snídaní a ložního prádla.

hostely/turistické norské hotely

UBYTOVÁNÍ
8x ubytování - 4x dvoulůžkové pokoje v hotelu, 4x 4lůžkové pokoje nebo chatky
Pozn.: Nutné mít s sebou vlastní ručníky, povlečení je v ceně!

STRAVOVÁNÍ
8x bohatá snídaně převážně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: kombinovaná

Nástupní místa: 13.07. - 22.07. Odjezd A, B / L2

Doprava tam je zajištěna dálkovým klim. autobusem a trajektem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení. Doprava zpět je letecky Oslo - Praha.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v pozdních večerních hodinách (cca 23:00 hod. překročení hranic z ČR) přes Německo do Dánska.
2. den:Cesta Jutským poloostrovem , kolem poledne příjezd do HIRTSHALS , před naloděním na trajekt do Norska krátká prohlídka městečka, ev. návštěva jedinečného Akvária Severního moře. V podvečerních hod. přejezd trajektem do Skandinávie, vylodění v Norsku, ubytování v okolí Kristiansand, případná večeře.
3. den:Poznávání jižního pobřeží Norska s nespočtem bílých přístavních městeček s barevnými rybářskými čluny, usazených ve skalnatých zátokách a zálivech – město GRIMSTAD , historické centrum plné úzkých uliček, muzeum Henrika Ibsena Ibsenhuset. Maják LINDESNES najdeme na nejjižnějším cípu Norska. Od r. 1915 signalizuje lodím vjezd do průlivu SKAGERRAK , spojujícího Severní a Baltské moře. Správní centrum kraje Agder, město FLEKKEFJORD se známým flekkefjordským kostelem. Jednou z nejkrásnějších cest jižního Norska s nespočtem příkrých skal a vodopádů příjezd do Stavangeru. Ubytování 2 noci v hotelu.
4. den:Poznávání krásy LYSEFJORDU . Supermoderním podmořským tunelem RYFAST odjezd ze Stavangeru na středně náročný výšlap k legendární skalní vyhlídkové plošině PREIKESTOLEN – Pulpit rock (Kazatelna). Strmé stěny tohoto jedinečného žulového skalního útvaru spadají 604 m do fjordu ležícího pod ním. Odpoledne prohlídka historického centra města STAVANGER s pitoreskními bílými dřevěnými domy, gotickým kostelem a strážní věží nad městem. Večer návrat do hotelu.
5. den:Stavanger , ranní nalodění na trajekt podél členitého západního pobřeží Norska. Po poledni vylodění ve městě a přístavu BERGEN . Ubytování v hostelu na okraji města. Odpoledne pěší výstupu na horu ULRIKEN (643 m). Odměnou je fantastický výhled na Bergen a okolní fjordy.
6. den:BERGEN , historické centrum (UNESCO), neopakovatelná atmosféra trhu, unikátní hanzovní domy Bryggen (UNESCO) - středověké kostely, stará čtvrť dřevěných domů Gamle Bergen, možnost výjezdu lanovkou na vyhlídku Floyen , ze které je vidět centrum města jako na dlani. Dle časových možností návštěva známého akvária. Večer ubytování v hostelu v okolí Vossu.
7. den:Zastávka u kaskádovitého vodopádu TVINDEFOSS . Přejedeme nádhernými scenériemi k rameni největšího norského fjordu SOGNEFJORDU (délka 200 km), toto legendární údolí plné jezer a vodopádů je často přirovnáváno k americkému Grand Canyonu. Vycházka horským údolím k největšímu ledovci v Evropě JOSTEDALSBREEN resp. k jeho nádhernému ledovcovému splazu BRIGSDALSBREEN . Večer ubytování v hotelu.
8. den:ZLATÁ CESTA SEVERU . Vyjedeme na horské sedlo s vyhlášenou vyhlídkou DALSNIBBA (1440 m) s úchvatnými pohledy na fjord Geiranger, jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami vodopádů, z nichž nejznámější jsou vodopády Sedm sester, Nápadník a Naděje. Městečko GEIRANGER , ležící v romantických scenériích GEIRANGERFJORDU (UNESCO). Jeho krásy nejlépe vychutnáte při vyhlídkové plavbě. Pokračujeme ORLÍ STEZKOU , překonáme Nordalsfjord a vyjedeme věhlasnou CESTOU TROLLŮ – Trollstigveien, která 11 serpentinami překonává výškový rozdíl 800 m a prochází překrásnými horskými scenériemi. Příjezd na ubytování do kempu v oblasti Andalsnes.
9. den:Zastávka u pověstné převislé STĚNY TROLLŮ – Trollveggen. Pokračujeme podél divoké řeky Rauma do monumentální soutěsky Romsdalen a dále mohutným údolím Gudbrandsdale n. Navštívíme olympijský LILLEHAMMER , ležící u největšího norského jezera Mjösa. K večeru příjezd do OSLA , večerní prohlídka města, ubytování v hotelu, případná večeře.
10. den:Dokončení prohlídky OSLA - světoznámá budova radnice, budova Opery, Vigeland park. Transfer na letiště v Oslu a odlet do Prahy.
Norsko - Briksdalsbreen Norsko - Geiranger fjord Norsko - Risor Norsko - Sognefjord Norsko - Sognefjord Norsko Preikestolen a Lysefjord Poznávací zájezd Norsko - Geiranger fjord

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Čtyřlůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem,
  • ložní prádlo,
  • průvodce CK
  • trajekt do Skandinávie,
  • trajekt Stavanger - Bergen,
  • transfer na letiště,
  • vnitrostátní trajekty,

Cena nezahrnuje

  • 8x večeře 4650 Kč (min.10 osob),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 400 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • připojištění vyššího storna zájezdu +250 Kč,
  • vstupné, fakult. služby,
  • vyhlídkovou plavbu Geirangerfjord,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí