CK Pohoda Maroko Zájezd č. RE/MA302-22

Maroko – Okruh Královská Města

Maroko

Vydejte se s námi na zájezd do Maroka. Vtáhneme vás do kulis arabských pohádek v…

10Počet dnů:

13.10.2022Termíny od:

27 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Vydejte se s námi na zájezd do Maroka. Vtáhneme vás do kulis arabských pohádek v královských městech. V druhé půli zájezdu se ubytujeme na 5 nocí v tradičním hotelu s patiem přímo uprostřed jednoho z nejatraktivnějších měst celé Afriky v Marrákeši. Město dalo jméno celé zemi a po staletí představuje jednu z jejích metropolí a kulturních center. S naším průvodcem budeme denně vyrážet za atmosférou bazarů, do labyrintu starobylých uliček, do zahrad sultánských a vezírových paláců, čajoven nebo arabských lázní. Navíc se společně zúčastníme výletů, které nás zavedou na místa, z nichž čiší exotika – pohoří Atlasu a výhledy na zasněžené čtyřtisícovky, písečné duny Sahary, nocování v beduínském stanu na poušti, hliněné vesnice Berberů, břehy Atlantského oceánu, starobylá Essauira. Postupně se seznámíme s chutěmi kuchyně i přívětivostí obyvatel Maroka.

Zájezd provází Mgr. Petra Pavlíková , garance skupiny max 20 osob

Casablanka – Rabat –Meknés – Volubilis – Muláj Idris - Fés – Beni Mellal - vodopády Ouzoud – Vysoký Atlas - Marrákeš - Sahara - Tizi-n-Tichka - Ait Benhaddou - údolí Draa – Zagora - Ourzazate – Essauira

Orientační ceny vstupného: ORIENTAČNÍ CENY VSTUPŮ V EUR

Casablanca - mešita Hassana II 13 Volubilis - ruins 10 Meknes – Medressa Bou Inania 6 Fés - Medressa 4 Ouzoud – vodopády 9,50 Marrakech Gardens Majorelle 12 Bahia Palace Marrakech 7 Berberské muzeum 15 Saadian Tombs 7 Badii Palace 7
Hamman – Marrakech 35-50/os.

Orientační částka na vstupy je cca 80 - 100 € , dle individuálního zájmu o návštěvu památek + fakultativní výlety
V muslimských zemích je zvykem věnovat za veškeré poskytnuté služby - nosiči v hotelu, řidič v autobusu, místní průvodci, recepční apod.) spropitné - bakšišné!

Vstupní vízum: bezvízový styk do Maroka pro občany ČR

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
+1 hod v době letního času
-1 hod v době zimního času
Pozn.: v měsíci ramadánu je posun -2 hodiny

PODNEBÍ
Maroko patří do mírného subtropického pásma, jižní část má klima pouštní. Rozmanitosti krajiny od středomořských pláží přes čtyřtisícové hory až po saharské náhorní plošiny odpovídá i velká různorodost podnebí. Při severním pobřeží je mírné středomořské, s relativně malými rozdíly mezi teplotami ve dne a v noci, v létě a v zimě. Pro horské oblasti (Rif, Střední a Velký Atlas, Antiatlas) je typické podnebí kontinentální: léto je velmi horké a zima velmi studená, ve dne se zpotíte a za letní noci se budete oblékat. Ve vnitrozemí a na jihu převládá sucho a horko. Průměrné letní teploty v Casablance či Agadiru jsou 26 – 28°C, v Marrakeši 37°C. Nejvíce srážek spadne v období listopad – březen, ale jsou rozloženy nerovnoměrně. Zatímco ve vysokých horách vydatně sněží, na jihu neprší i po několik let. Optimální doba k návštěvě země je časné jaro a podzim.

Ubytování: ano

Hotely 3*- 4* v oblastech: Casablanka, Fés, Rabat, Beni Mellal a Marrákeš.

UBYTOVÁNÍ
9x ubytování v hotelu****/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 5x tradiční marocký hotel s patiem v Marrákeši)

STRAVOVÁNÍ
9x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 13.10. - 22.10. Odjezd L2

Letecky na trase Praha/Vídeň – Casablanca/Marrákeš – Praha/Vídeň, transfery z/na letiště (v případě letu z/do Vídně CK zajistí transfery do ČR), po destinaci se budeme pohybovat klim. mikrobusem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet dle let. řádu s průvodcem do Maroka, transfer na ubytování v CASABLANCE , první seznámení s městem.
2. den:Po snídani prohlídka slavné mešity Hassana II. v CASABLANCE a odjezd do bílého sultánského města RABAT (UNESCO). Zastávka před Královským palácem, Chellah s římskými vykopávkami, mauzoleum Mohaneda V. s Hasanovou věží, kasba Ouidaias. Ubytování Rabatu.
3. den:Další jedinečné královské město MEKNÉS (UNESCO) nazývané "Marocké Versailles", hradby, monumentální brány. Odpoledne římské město VOLUBILIS (UNESCO), největší antická památka Maroka, vyhlídka na MULÁJ IDRIS, nejposvátnější místo Maroka. Ubytování v Fésu.
4. den:Prohlídka nejstaršího královského města FÉS (UNESCO), duchovní a umělecké centrum Maroka, exkurze do středověku - největší marocká medína, súky, barvírny, řemeslnické dílny, exteriér mešity Karaouine, fontána Nejjarine. Odpoledne přejedeme do BENI MELLAL , pod pohořím Střední Atlas, uprostřed olivových a pomerančových sadů. Historickému opevněnému městu dominuje vysoko položený a proslulý Kasbah Beni Mellal. Ubytování.
5. den:Po snídani pokračujeme k nedalekým vodopádům OUZOUD na úpatí pohoří VYSOKÝ ATLAS . Můžeme se ponořit do příjemných vod řeky Al Abid a zaplavat si v divoké přírodě. 110 m vysoká vodní kaskáda, plavba lodičkou, setkání s makaky. Po prohlídce přejezd do MARRÁKEŠE , ubytování na 5 nocí v tradičním hotelu s pátirm a první seznámení s městem, jehož panorama lemuje hradba Vysokého Atlasu. Slavné náměstí Djama el Fna s kejklíři, tanečníky, léčiteli a prodejci s ořechy, kořením. Místní souky nám nabídnou vše, co cestovatel očekává - barvy, atmosféru, parfémy, usměvavé místní ve středověkém prostředí.
6. den:Celodenní prohlídka královské MARRÁKEŠE (UNESCO), města, které má červenou barvu architektury: středověké hradby, barvírny kůže, tradiční trhy – souky, mešita Koutobia se slavným minaretem ze 12. století, židovská čtvrť – mellah, skvostná medresa (islámská škola) Ben Yussef, palác el Badi – sídlo sultánů, mauzoleum saadských sultánů s jedinečnou maurskou výzdobou, prohlídka paláce Bahia – sídlo velkovezíra, zahrady a nádrž Menara.
7. den:Dvoudenní fakultativní výlet za romantikou na největší poušť světa SAHARU : přejezd pohoří Vysoký Atlas přes průsmyk TIZI-N-TICHKA ve výšce téměř 2300 m, který obklopují nejvyšší hory severní Afriky. Poté prohlídka největší marocké hliněné vesnice – ksár AIT BENHADDOU (UNESCO), jež si uchovala svou podobu z hlíny a slámy z časů, kdy byla zastávkou karavan z nitra Afriky – místo natáčení filmů Gladiátor nebo Království nebeské. Vyhlídková jízda údolím DRAA s oázami, hliněnými hrady a berberskými vesnicemi. Poté přejezd na velbloudech na poušti u ZAGORY do berberského pouštního kempu, tradiční večeře na koberci, hvězdné nebe na poušti a nocleh v beduínských stanech.
8. den:Po snídani a při svítání cesta na velbloudech k minibusu. Zastávka v OURZAZATE u kasby Taorirt, která byla sídlem paši. Cesta přes Vysoký Atlas zpět do Marrákeše.
9. den:Celodenní fakultativní výlet k ATLANTSKÉMU OCEÁNU do historického přístavního města ESSAUIRA (UNESCO), koloniálního Mogadoru s výhledem na Purpurové ostrovy: koloniální architektura včetně hradeb, súky – trhy, rybářský přístav s rybami a mořskými racky, písečná pláž s dunami, nejzápadnější výběžek arabského světa.
10. den:Dopoledne MARRÁKEŠ , toulky uličkami, kde se proplétají chodci s osly a mezky, nákupy na největších trzích celého Maroka, možnost návštěvy arabských lázní hammam. Odpoledne transfer na letiště a odlet domů.
Poznávací zájezd Maroko Poznávací zájezd Maroko  - Casablanka - mešita Hassana II Poznávací zájezd Maroko - Ait Benhaddou Poznávací zájezd Maroko - Casablanca Poznávací zájezd Maroko - Casablanca, mešita Hasana II Poznávací zájezd Maroko - Casablanca, mešita Hasana II Poznávací zájezd Maroko - Essaouira Poznávací zájezd Maroko - Féz Poznávací zájezd Maroko - Féz, koželužny Poznávací zájezd Maroko - koželužny ve Fésu Poznávací zájezd Maroko - Marrakeš Poznávací zájezd Maroko - Marrákeš -  Menara gardens Poznávací zájezd Maroko - orientální Marrákeš - náměstí Jemaa El Fna Poznávací zájezd Maroko - ovocný trh v Marrákeši Poznávací zájezd Maroko - pohoří Atlas Poznávací zájezd Maroko - pohoří Atlas Poznávací zájezd Maroko - přístav v Essaouiře Poznávací zájezd Maroko - římské město Volubilis Poznávací zájezd Maroko - slavné náměstí Djama el Fna v Marrákeši Poznávací zájezd Maroko - Stará Medina v Marrákeši Poznávací zájezd Maroko - trhy v Marrákeši

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 9x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4500 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje"
  • bakšišné,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. výlety a služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 750 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • místního průvodce,
  • pobytovou taxu,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí