CK Pohoda Francie Zájezd č. RE/FR536-22

Francie - Kouzelné Alsasko

Francie

Nejlepší bílá vína ve Francii, Alsaská vinná stezka 170 km, krásné výhledy na vinice…

4Počet dnů:

25.08.2022Termíny od:

6 903 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Nejlepší bílá vína ve Francii, Alsaská vinná stezka 170 km, krásné výhledy na vinice i okolí, hrázděné barevné domy ozdobené květinami, místní kuchyně, sýry. Kraj, který v sobě spojuje to nejlepší z Německa i Francie - německou preciznost a smysl pro řád, pořádek, francouzský šarm a ležérnost. Během putování po Alsasku se ocitneme doslova jako v pohádce, ať už se jedná o Colmar, Riquewihr, Eguishem, Štrasburk se svojí čtvrtí Le Petite - Malá Francie a mnoho dalších zajímavých míst.

Štrasburk – Alsaská vinná stezka – Obernai – Château du Haut-Kœnigsbourg – Eguishem – Lapoutroie – Kaysersberg – Riquewihr – Colmar

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 25.08. - 28.08. Odjezd A + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v ranních hodinách (cca 8:00 hod. překročení hranic z ČR). Odpoledne příjezd do ŠTRASBURKU . Prohlídku začneme návštěvou nejmalebnější části města, tzv. Malou Francií, tedy La Petite Franc e s Vaubanovou přehradou s panoramatickým výhledem a krytými mosty zvané Ponts-Couverts. Tato barevná část Štrasburku s hrázděnými zdobenými domy, spletí romantických uliček podél řeky Ill, vodních kanálů je doslova kouzelná. Den zakončíme vyhlídkovou plavbou po řece Ill k evropským institucím. Odjezd na ubytování.
2. den:Dokončení prohlídky ŠTRASBURKU . Za dřívějšími hradbami procházka přes Neustadt, čtvrť byla postavena v době, kdy bylo město součástí říše a odlišuje se tak od vlastního centra a patří, stejně jako vnitřní město na seznam světového dědictví UNESCO. Následuje pomyslný střed města, gotická katedrála Notre-Dame, honosný Palais Rohan, jenž je přirovnáván k Versailles. Nevynecháme ani tzv. Carré d´Or, Zlatý čtverec, bývalou čtvrt zlatníků s malými zdobenými uličkami obchodníků, typických winstub, pekařství aj. se specifickou téměř venkovskou atmosférou. Odpoledne se vydáme po ALSASKÉ VINNÉ STEZCE , podél které se rozprostírá jedna malebnější obec než druhá. Zastávka ve vesničce OBERNAI na úpatí masívu Vosges s bohatými renesančními domy z části ještě hrázděnými a zachovalým opevněním, socha sv. Odily. MONT SAINTE ODILLE , hora sv. Odily patří k nejvýznamnějšímu poutnímu místu Alsaska a druhému emblematickému duchovnímu místu hned po katedrále ve Štrasburku. Na závěr majestátní hrad CHÂTEAU DU HAUT-KONIGSBOURG , mezi jehož majitele patřili např. Habsburkové. Hrad z červeného pískovce se tyčí ve výšce 800m již více než 800 let a při dobré viditelnosti se dá dohlédnout až do Alp. Odjezd na ubytování do oblasti Colmaru.
3. den:EGUISHEM , oblíbená vesnice Francouzů v r. 2013 s pověstí nejlepších vín Francie. Hrázděné domy s květinami, tři donjony bývalého hradu a renesanční fontány nám zpříjemní posezení. Poté se seznámíme s výrobou sýrů a pálenek v nedaleké obci LAPOUTROIE spojené s ochutnávkou. Exkurze do tzv. Sýrárny, kde se vyrábí nejslavnější alsaský sýr Munster a následně se přesuneme do Muzea likérů a pálenek. Městečko KAYSERSBERG , obklopené dvěma pohořími s vypínající se romantickou ruinou hradu. V centru se nachází např. renesanční radnice či vzácný kostel sv. Kříže. Pitoreskní vesnička RIQUEWIHR přezdívána "perla alsaských vinic" s označením nejkrásnější vesnice Francie. Nejvyšší hrázděný dům v Alsasku, zbytky městských bran a opevnění, okolní vinice, a jeden dům pohádkovější než druhý si nás zcela získají. V obou posledně jmenovaných obcích najdeme i restaurace s Michelinskou hvězdou. Na závěr dne ochutnávka vína v jednom z místních vinných sklepů a fakult. možnost stylové večeře v tradiční winstub restauraci. Návrat na ubytování.
4. den:COLMAR , navštívíme historické centrum rodiště Bartholdiho, autora Sochy svobody. Hrázděné renesanční domy, z nichž za nejkrásnější je považován dům bohatého kloboučníka, Maison Pfister, církevní stavby, gotický Collégiale Saint-Martin, protestantský chrám Saint-Matthieu, bývalý kostel dominikánů, dnes muzeum Unterlinden. Přes budovu bývalé celnice dojdeme do nejmalebnější čtvrti Colmaru, Petite Venise – Malé Benátky, s kanály, můstky s květinami. Odjezd v brzkých odpoledních hodinách, příjezd do ČR do půlnoci (přejezd hranic cca 22:00 hod.).
Poznávací zájezd Francie - Alsasko - Eguisheim Poznávací zájezd Francie - Alsasko - Petite France Poznávací zájezd Francie - Alsasko, Riquewihr Poznávací zájezd Francie - Alsasko, zámek Haut-Konigsbourg Poznávací zájezd Francie - Colmar Poznávací zájezd Francie - Štrasburk Poznávací zájezdu Francie - Alsaská vinná stezka

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 3x snídani,
  • 3x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • Katedrála Štrasburk – orloj 3 € (skupina 2€) Štrasburk - Alsaské muzeum/Archeologické muzeum/ Muzeum dekorativního umění/ Muzeum výtvarného, umění/ Historické muzeum – všechna 6,50 €, snížené 3.50 € - studenti do 25let, nad 60let, studenti s mezinárodní kartou Colmar - Muzeum Bartholdiho Colmar 6,50 €, děti 12-17 let 5 €, do 11 let zdarma Muzeum Unterlinden (výtvarné umění 15-18.stol. včetně Isenheimského oltáře) 13€, senioři nad 65 let a skupinové 11 €, děti 12-17 let a studenti do 30 let 8 €
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 160 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • Štrasburk - vyhlídková plavba po řece Ill cca 13,50 € (Štrasburk a evropské instituce) - nutno dohlásit v předstihu Château du Haut-Konigsbourg 9 €, 6-17 let 5 €, skupinové 7€ Lapoutroie – likérka 2 € (v ceně jedna lahvička likéru) Lapoutroie – muzeum sýru s ochutnávkou cca 3 € (v ceně 1dcl vína) Návštěva vinného sklípku s ochutnávkou a výkladem cca 5 € (při nákupu vstup odečten!) Colmar – projížďka bárkou po kanálu (cca 20min) 7 €
  • vstupné, ochutnávky, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí