CK Pohoda Rusko Zájezd č. RE/RUS524-21

Rusko - Jezero Bajkal, Tunkinsky Np

Rusko

Sibiř a jezero Bajkal, tyto pojmy zná snad každý. Jsou pro nás tak vzdálené a nepředstavitelné…

9Počet dnů:

19.07.2021Termíny od:

47 800 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Sibiř a jezero Bajkal, tyto pojmy zná snad každý. Jsou pro nás tak vzdálené a nepředstavitelné. Vydejte se tedy s námi do jižní části východní Sibiře, na rozhraní Burjatské republiky a Irkutské oblasti v Rusku, k nejhlubšímu a nejstaršímu jezeru světa, jehož stáří se odhaduje na 25 až 30 milionů let, kde se tato "perla Sibiře" stala domovem bajkalské endemické rybě omulovi a sladkovodnímu tuleni bajkalskému. Poznávací zájezd k jezeru Bajkal, to jsou nekonečné lesní pláně jen minimálně zasažené civilizací, jezero s rozlohou bezmála poloviny území naší republiky, hloubkou 1642 m a vodou čistou tak, že ani není vhodná pro lidský organismus. Pokud se rozhodnete toto tajemno prolomit, na vlastní oči se přesvědčíte, jak moc jsou tyto oblasti s námi spojeny, ať již působením Československých legií nebo postavou spisovatele Jaroslava Haška.


Poznávací zájezd do Ruska - jezero Bajkal, Tunkinsky NP a poloostrov Olchon provází Petr Horák , garance skupiny max. 12 osob.

Moskva – Irkutsk – jezero Bajkal – skanzen Talcy – Listvjanka – Krugobajkalská železnice – Kultuk – Tunkinsky NP – Aršan – Badary - Zlatá Horda - ostrov Olchon - Chužir – Mys Burchan - Šamanská skála

Vstupní vízum: o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza do Ruska budete včas informováni

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Irkutsk je v časovém pásmu GTM +8, v době letního času je zde proto o 6 hodin více než v České republice. V době zimního času o 7 hodin více než ČR.

Ubytování: ano

Poznámka: 3lůžk. pokoj bývá většinou formou 2lůžkového pokoje s přistýlkou

hotel

UBYTOVÁNÍ
8x ubytování v hotelu**/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
8x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 19.07. - 27.07. Odjezd L2, L3

letecky na trase Praha – Moskva – Irkutsk – Moskva – Praha vč. letištních transferů, po destinaci se budeme pohybovat místní dopravou, lodí a vlakem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy s českým průvodcem do Moskvy a následný let do města IRKUTSK . Večer transfer do hotelu, ubytování, případná večeře.
2. den:Po snídani odjezd autobusem k jezeru BAJKAL (UNESCO). Cestou prohlídka pozoruhodného skanzenu Talcy – tradiční obydlí a zvyky původních sibiřských kmenů. Ubytování v hotelu v městečku LISTVJANKA na břehu jezera, nádherná okolní příroda, akvárium s bajkalskými tuleni, zajímavé muzeum Bajkalu.
3. den:Celodenní výlet po západním břehu Bajkalu historickou KRUGOBAJKALSKOU ŽELEZNICÍ , projížďka s četnými zastávkami a vyhlídkami , focení z plošiny přímo na lokomotivě. Vzpomeneme osud stavitelů – vězňů, ale také slavnou historii československých legií , které vybojovaly na Bajkalu jedinou námořní bitvu v českých dějinách. Součástí vyhlídkové jízdy je oběd v restauraci během zastávky. Večer ubytování v hotelu v osadě KULTUK , v nejzápadnějším cípu ostrova.
4. den:Cesta autobusem do míst, kde se setkává tajga se stepí . Divoké přírodní scenérie, hory vysoké přes 3000 m, hluboká ledovcová údolí, horké prameny a vodopády, to je TUNKINSKY NP rozkládající se v Burjatské republice . Návštěva radio-astrofyzikální observatoře BADARY , jednoho z pracovišť Ruské akademie věd. Proti proudu řeky Irkut přijedeme do lázeňského městečka ARŠAN na úpatí pohoří SAJAN , ubytování v hotelu. Procházka ke klášteru Aršanský Dacan a následně pak kaňonem řeky Kyngarga s nespočtem kouzelných tůní a vodopádů.
5. den:Rozloučení s NP Tunkinsky a odjezd autobusem do města IRKUTSK , města uprostřed Sibiře na soutoku řek Angary a Irkut. Prohlídka města nás zavede do historického centra, kde najdeme staré předrevoluční kupecké domy a kavárny, z období carského Ruska pak panská sídla vysídlených děkabristů, živoucí skanzen původních dřevěných domů nebo unikátní příklad sibiřského baroka chrám Zjevení . Ubytování v hotelu.
6. den:Plavba rychlou lodí "Kometa" z Irkutska po řece Angara a následně po jezeře BAJKAL na ostrov OLCHON. Odpoledne ubytování v hotelu ve správním centru ostrova CHUŽIR . Procházka ke svatyni všech náboženství, ŠAMANSKÁ SKÁLA na Mysu Burchan , kde podle legend dlí vládce ostrova Chan-Choto Babaj. Muzeum N. M. Revjakina zajímavá exkurze historií ostrova od Mongolů, Burjatů, až po neblaze proslulé stalinské gulagy.
7. den:Celodenní výlet po ostrově nás zavede až k severnímu MYSU KHOBOY . Součástí výletu je i piknik ve volné přírodě. Při pohledu na nedozírné vodní pláně Bajkalu pochopíme, proč je jezero přezdíváno mořem. Ostrov OLCHON je pozoruhodnou kombinací tajgy, stepi i malé pouště. Mimo vlastní malé jezero tu najdeme strmé skalní útesy čnící až 800 m nad vodní hladinu. Večer návrat na nocleh do Chužiru. Možnost ochutnat vyhlášeného omula, rybu, kterou nenajdeme jinde na světě.
8. den:Po snídani cesta legendárním UAZem k trajektu přes úžinu Maloe More a následně pak autobusem zpět do Irkutska . Cestou zastávka a oběd v etnografickém parku ZLATÁ HORDA s ukázkami rituálů, tanců a písní původních Burjatů, pro něž je šamanismus stále ještě tradičním náboženstvím. V podvečer IRKUTSK , projdeme se po kouzelné promenádě podél řeky Angary, připomeneme si místa spojená se zdejším "osvětovým" působením spisovatele Jaroslava Haška a samozřejmě neopomeneme navštívit vyhlášený trh s dary okolních řek a jezer.
9. den:Odlet z Irkutska přes Moskvu zpět do Prahy.
Poznávací zájezd Rusko -  Sibiř - jezero Bajkal - mys Burchan Poznávací zájezd Rusko - Bajkal - Kurgobajkalská železnice Poznávací zájezd Rusko - jezero Bajkal - mys Burchan, Šamanská skála Poznávací zájezd Rusko - Sibiř -  Burjatsko, Tunkinsky NP Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - Bajkal - Irkutsk Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - Bajkal - Irkutsk a řeka Angara Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - Bajkal - Irkutsk, historické centrum Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - Bajkal - Listvjanka Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal - mys Khoboy Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal - observatoř v Badary Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal - ostrov Olchon Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal - ostrov Olchon Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal - Šamanská skála Poznávací zájezd Rusko - Sibiř - jezero Bajkal, ostrov Olchon Poznávací zájezd Rusko - Sibiř s Bajkal - Irkutsk Poznávací zájezd Rusko- Sibiř - Tunkinsky NP, Burjatsko

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 3x oběd během výletů (Zlatá Horda, Krugobajkalská, Olchon),
  • 8x snídani,
  • 8x ubytování v hotelu**/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • český průvodce,
  • jízdenku po Krugobajkalské železnici,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí (povinné z důvodu vyřízení víza)
  • leteckou dopravu Praha – Moskva – Irkutsk – Moskva – Praha vč. letištních tax,
  • místní průvodce,
  • transfery a veškerou silniční a lodní dopravu uvedenou v programu,
  • vstup do observatoře Badary,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 7000 Kč (povinné při nedoobdsazení)
  • 8x večeře 2960 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • připojištění vyššího storna zájezdu 250 Kč,
  • skupinové turistické vízum do Ruska 1990 Kč/os. (o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza do Ruska budete včas informováni)
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí