CK Pohoda Itálie Zájezd č. RE/IT423-21

Itálie - Apulie - Exotická Kráska Itálie

Itálie

Pobytově poznávací zájezd do Itálie - Apulie, která zabírá patu a podpatek italské…

8Počet dnů:

17.07.2021Termíny od:

26 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Pobytově poznávací zájezd do Itálie - Apulie, která zabírá patu a podpatek italské boty. Hřeben hor ji odděluje od zbytku Apeninského polostrova. Azurové moře naopak otevírá její obzory k orientálnímu Balkánu. Po celou svou historii byla průsečíkem, hradbou i branou mezi západní a východní civilizací. Je nejvýchodnějším cípem Západní Evropy. Od zbytku Itálie se Apulie neliší jen svou historií, ale i přírodou nebo podobou měst. Rostou tady desítky miliónů olivovníků, úrodná půda dává ingredience pro místní vynikající kuchyni. Náš program vám v prázdninovém duchu naservíruje největší atrakce tohoto regionu, včetně útesů a pláží podpatku italské boty, poloostrova Salento. Unikátní památky UNESCO , víno, stříbřité porosty olivovníků a zářivé slunce budou ladit dojmy z vaší apulské dovolené. Moře má na Salentu tak úchvatnou barvu, že si jednou budete připadat jako v Karibiku, podruhé jako na Maledivách.

Pobytově poznávací zájezd do Itálie - Apulie provází Mgr. Michal Hrazdil

Bari - Castel del Monte - Trani - Torre Canne - Alberobello - Locorotondo - Poligano a Mare - Gallipoli - zátoka Baia Verde - Otranto - Lecce - mys Santa Maria di Leuca - Torre Vado - kaňon Ciolo - Santa Cesarea Terme

Ubytování: ano

Hotel **** - se nachází necelých 50 m od písečné pláže omývané průzračným Středozemním mořem (modrá vlajka) v letovisku Torre Canne di Fasano. Hotel nabízí mimo jiné restauraci, částečně krytou střešní zahradu, bazén s panoramatickým výhledem. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, fén, telefon, minibar, sat. TV, klimatizaci a wifi. Snídaně jsou podávány formou rozšířeného bufetu, večeře výběrem z menu vč. vína nebo minerální vody. Hostům je k dispozici zdarma i plážový servis.

Hotel****

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v hotelu **** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím
- Hotel **** - se nachází necelých 50 m od písečné pláže omývané průzračným Středozemním mořem (modrá vlajka) v letovisku Torre Canne di Fasano. Hotel nabízí mimo jiné restauraci, částečně krytou střešní zahradu, bazén s panoramatickým výhledem. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, fén, telefon, minibar, sat. TV, klimatizaci a wifi. Snídaně jsou podávány formou rozšířeného bufetu, večeře výběrem z menu vč. vína nebo minerální vody. Hostům je k dispozici zdarma i plážový servis.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 17.07. – 24.07. Odjezd L2, L3

letecky Praha (Vídeň) – Bari a zpět, transfery z/na letiště (v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště), v destinaci se budeme pohybovat lux. klim. autobusem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy dle let. řádu do Bari. Prohlídka baziliky San Nicola , kde se nachází hrob svatého Mikuláše, kterého zná anglosaský svět jako Santa Klause. Procházka labyrintem úzkých uliček starého města, katedrála San Sabino, monumentální Švábský hrad , středověké hradby, městská promenáda, divadla. Odpoledne volný program nebo fakultativní výlet na osmičkový hrad CASTEL DEL MONTE , který je možná nejzáhadnější královskou stavbou na světě, a do malebného přístavního města TRANI , jehož bazilika svatého Mikuláše je označována za nejkrásnější apulský kostel (cca 25 €). Večer odjezd z Bari do TORRE CANNE , ubytování.
2. den:Pobyt u moře , individuální volno.
3. den:Celodenní výlet do bílých městeček vrchoviny Murge . Cesta mezi zídkami, jež po staletí oddělují pozemky, kde se pěstují olivy, mandle, třešně a vinná réva. Příjezd do oblasti "trulli", kde se staví bílé domky kónického tvaru, připomínající vesnici Šmoulů. Prohlídka městečka ALBEROBELLO , které tvoří více než tisícovka domečků trulli. Procházka jednotlivými čtvrtěmi a exkurze do interiéru těchto originálních obydlí. Prohlídka městečka LOCOROTONDO , které má kruhový půdorys a dalo jméno vyhlášenému bílému vínu, jež se tu pěstuje. A do třetice si prohlédneme pobřežní město POLIGNANO A MARE , jež je pro harmonicky poskládané domy na útesu nad Jaderským mořem označováno za "bílý balkón Apulie".
4. den:Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet k Jónskému moři na jih poloostrova SALENTO : Prohlídka města GALLIPOLI , jehož historické centrum se nachází na ostrově v Jónském moři. Procházka rybářskou čtvrtí, katedrála, antická fontána, desítky kostelů, prodejci mořských hub. Gallipoli bylo v barokní éře hlavním přístavem pro export olivového oleje. Proto vás zde pozveme na ochutnávku nejkvalitnějších olivových olejů na světě a olivové pasty. Po prohlídce Gallipoli až do podvečerních hodin koupání v zátoce BAIA VERDE , která se označuje za "Karibskou pláž".
5. den:Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet do nejvýchodnější oblasti celé Itálie. Program v nejvýchodnějším italském městě OTRANTO , které bylo vysunutou pevností západního světa. Prohlídka katedrály s unikátními románskými mozaikami, procházka po hradbách nad průzračným Jaderským mořem. Labyrint zářivě bílých uliček. Procházka k fotogenickému Bauxitovému jezeru, kde kontrastují rudé svahy se zelenou vodou. Dosažení nejvýchodnějšího mysu Itálie Capo d´Otranto u majáku, jenž je zajímavou technickou památkou. Odpoledne prohlídka historického města LECCE , které je známé díky vysoké koncentraci barokních staveb s bohatou ornamentální výzdobou. Katedrální náměstí patří k nejpůsobivějším veřejným prostranstvím celé Itálie. Kostel svatého Kříže má fasádu, která nemá jinde obdoby. Římský amfiteátr je největší antickou památkou v Apulii.
6. den:Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet na nejjižnější cíp Apulie. Vyhlídka z mysu Santa Maria di Leuca – poutní bazilika a rozhraní Jónského moře a Jadranu. Zastávka v rybářském přístavu TORRE VADO a fakultativní plavba bárkou podél krasových jeskyní, Mussoliniho rezidence a mysu Punta Ristola, možnost koupání z lodě v průzračné vodě (cca 27 €). Poté koupání na přírodní pláži, která se díky zbarvení moře označuje jako " MALEDIVSKÁ PLÁŽ ", koupání v Jónském moři. Odpoledne přejezd k Jadranu. Zastávka u kaňonu Ciolo , kde se moře zakusuje do vápencových útesů. Zastávka v lázeňském městečku SANTA CESAREA TERME s luxusními vilami v maurském stylu.
7. den:Pobyt u moře , individuální volno.
8. den:Transfer na letiště a odlet do ČR.
Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Alberobello Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Alberobello Poznávací zájezd Itálie - Apulie - bazilika Santa Maria di Leuca Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Gallipoli Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Gallipoli Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Lecce Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Lecce Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Lecce - kostel sv. Kříže Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Locorotondo Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Otranto Poznávací zájezd Itálie - Apulie - pláž Baia Verde Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Polignano a Mare Poznávací zájezd Itálie - Apulie - římský amfiteátr v Lecce Poznávací zájezd Itálie - Apulie - Santa Maria di Leuca Poznávací zájezd Itálie - Apulie - vápencový kaňon Ciolo Poznávací zájezd Itálie - Apulie, pláže u Otranta Poznávací zájezd Itálie - Apulie, Polignano a Mare Poznávací zájezd Itálie - Trani

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu **** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobyt.taxu,
  • průvodce CK
  • výlet 3. den programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 7x večeře 1350 Kč (doporučujeme dokoupení večeří),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. výlety
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlet: 4. den pobytu 400 Kč,
  • fakultativní výlet: 5. den pobytu 450 Kč,
  • fakultativní výlet: 6. den pobytu 520 Kč (u všech výletů min. 25 účastníků),
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 320 Kč s možností připojištění vyššího storna +250 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí