CK Pohoda Rumunsko Zájezd č. RE/RO721-21

Rumunsko - Transylvánie

Rumunsko

Vydejte se s námi na poznávací zájezd do Transylvánie za tajemnými hrady hraběte…

6Počet dnů:

07.09.2021Termíny od:

7 190 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Vydejte se s námi na poznávací zájezd do Transylvánie za tajemnými hrady hraběte Drákuly, do půvabných měst protkaných nezaměnitelnou historickou atmosférou, do hornaté a kulturně bohaté oblasti nacházející se ve střední části Rumunska. Transylvánie známá též Sedmihradsko, není jen Drákula, ale především strhující příroda – krásné louky, hory, jeskyně a majestátní Karpaty, které tuto část Rumunska lemují ze tří stran. Pojeďte s námi poznat místa, kde se dodnes žije tradičním způsobem.

Poznávací zájezd do Rumunska provází Petr Horák

Sibiu – Codlea – Bran – Brašov – Sinaia – Sinaiský klášter – Velký a Malý Peleš – pohoří Bucegi – Bábelská sfinga – Bukurešť

Ubytování: ano

hotel***

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelech *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.09. - 12.09. odjezd F, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd v podvečerních hodinách z ČR (cca 21:00 hod. překročení hranic z ČR) přes Slovensko a Maďarsko.
2. den:Brzy ráno překročíme rumunské hranice a vydáme se za poklady Sedmihradska – Transylvánie . Přejedeme přes řeku Mureš u Aradu a pokračujeme do SIBIU . Dopoledne návštěva jednoho z největších evropských muzeí pod otevřeným nebem v oblasti Dumbravského lesa u Sibiu. Jedinečný skanzen nahlíží do starých vesnic a mlýnů, na tradiční pestrou škálu unikátních technických zařízení rumunského venkova a skrývá se zde téměř celé Rumunsko. Ubytování v hotelu ve městě dle časových možností po prohlídce skanzenu nebo až večer. Odpoledne návštěva historického centra města SIBIU - pravoslavná bazilika rumunské církve Boží moudrosti, protestanský kostel, školy německých obyvatel, kupecké domy z 16. a 17. stol., Lhářův most opředený pověstmi, evangelická katedrála, v jejíž kryptě je uloženo tělo Drákulova syna a mnoho dalších zajímavosti města.
3. den:Cesta Transylvánií. Zastavíme v městečku CODLEA s typickým opevněným kostelem, sýpky v opevnění kostelů. Navštívíme hrad BRAN , kde údajně pobýval kníže Drácula. Odpoledne BRAŠOV, město obklopené Jižními Karpatami tzv. "Transylvánskými Alpami". Prohlídka a procházka "černým Salcburkem" Brašovem, středověké centrum, zachovalé hradby, klenot gotické architektury Katedrála z čediče , židovská čtvrť, nejužší ulička Strada Sforri a Stará radnice. Ubytování v horském městečku Sinaia.
4. den:V údolí řeky Prahovy navštívíme SINAISKÝ KLÁŠTER , který založil rytíř Mihail Cantacuzio r. 1695, po svém návratu z cesty ke klášteru sv. Kateřiny na Sinaji. Pravoslavný klášter skýtá vzácné náboženské objekty, ikony, knihy, keramiku. Následují zámky VELKÝ a MALÝ PELEŠ, postavené jako letní sídla rumunským králem Carolem I. Pracoval zde i český architekt Karel Limann. Odpoledne vyjedeme do pohoří BUCEGI , které je součástí horského pásma Karpat, Pokračujeme jeepy pod skalní útvar BÁBELSKÁ SFINGA a výšlap k ní (malé převýšení, ale turistické boty podmínkou) s panoramatickými výhledy do okolí, v případě nepřízni počasí je možná alternativa jeepy na náhorní plošiny a do malebných údolí pohoří Bucegi s možností návštěvy jeskyně Ialomita, která má krápníkovou výzdobu a kapli pravoslavných poustevníků. Návrat na hotel. Možnost individuální procházky po horských lázních SINAIA s mnoha vilami a parky, obdoba naší Karlovy Studánky. Sinaia byla také letním sídlem velkého rumunského skladatele George Enescu, dle časových možností návštěva jeho muzea Vila Luminis.
5. den:Po snídani odjedeme do hl. města Rumunska BUKUREŠTI , navštívíme majestátní budovu Parlamentu, uvidíme hrob prezidenta Ceaušesca, podíváme se k Hlavní katedrále rumunské ortodoxní církve se sídlem jejich metropolity – patriarchy, projdeme se historickým centrem města se Starým knížecím dvorem – místo řemeslnických dílen, shlédneme secesní nákupní pasáže, Památník nezávislosti, bývalý Královský palác , kde navštívíme Národní galerii - muzeum a obrazárnu s velkou sbírkou vlámských mistrů. Večer odjedeme do republiky.
6. den:V odpoledních hodinách příjezd do ČR (přejezd hranic v cca 12:00 hod.).
Mapka - Poznávací zájezd Rumunsko - Transylvánie Poznávací zájezd Rumunsko - Brašov a černá katedrála Poznávací zájezd Rumunsko - Bukurešť - Palác parlamentu Poznávací zájezd Rumunsko - Codlea Poznávací zájezd Rumunsko - hrad Bran Poznávací zájezd Rumunsko - katedrála v Sibiu Poznávací zájezd Rumunsko - Peleš Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi Poznávací zájezd Rumunsko - pohoří Bucegi - Babele Poznávací zájezd Rumunsko - Sibiu Poznávací zájezd Rumunsko - Sibiu - Astra village museum Poznávací zájezd Rumunsko - Transylvánie Poznávací zájezd Rumunsko - Transylvánie - hrad Bran Poznávací zájezd Rumunsko - Transylvánie - Sibiu Poznávací zájezd Rumunsko - zámek Peleš Poznávací zájezd Rumunsko Sibiu

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 3x snídani formou bufetu,
  • 3x ubytování hotely*** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1500 Kč,
  • 3x večeře 990 Kč,
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 240 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, lanovky, jeepy a vše ostatní, co není uvedeno v "Cena zahrnuje"

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny 3%

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí