CK Pohoda Itálie Zájezd č. RE/IT411-21

Itálie - Toskánsko

Itálie

Toskánsko, jedinečná krajina plná historie, umění, kultury, architektury a krásné…

10Počet dnů:

02.07.2021Termíny od:

15 690 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Toskánsko, jedinečná krajina plná historie, umění, kultury, architektury a krásné proměnlivé krajiny, která sahá od vysokých a ostrých vrcholků Apuánských Alp, přes svahy Chianti – rodiště slavného vína, až po pobřežní pláže, moře a ostrovy. Toto je pozvání na poznávací zájezd s pobytem u moře do Itálie - Toskánska, kde se vykoupeme a ubytováni budeme na pobřeží Tyrhénského moře. Formou výletů pak poznáme ty největší poklady Toskánska – Florencii, Pisu, Sienu, Luccu, městečka na kopcích, ale i ostrov Elba nebo na samém jihu Toskánska Monte Argentario a malebné přístavy tzv. "oázu Toskánska".

Poznávací zájezd do Toskánska s pobytem u moře provází Mgr. Dana Kelblová

San Gimignano - Voltera - Vila Garzoni - Lucca - Pisa – Pitigliano – Sovana - Saturnie - ostrov Elba: Portoferraio - Poggio - Marciana - Monte Capanne - Procchio – Grosseto - Monte Argentario - Siena - Florencie

Ubytování: ano

hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klimatizací. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně je podávána formou bufetu, večeře je 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím v Marina di Cecina
- Hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klimatizací. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně je podávána formou bufetu, večeře (za příplatek) je 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 02.07. - 11.07. Odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den:Ráno příjezd do oblasti Toskánska. Navštívíme město rodových věží SAN GIMIGNANO , klenot Toskánska, středověké opevněné městečko vč. náměstí Piazza della Cisterna a Piazza del Duomo s nespočetnými architektonickými poklady - bazilika, věž Torre della Rognoza , poutní kostel a obchůdky s řemeslnými dílnami a toskánskými specialitami. Krátce prohlídka i středověké VOLTERY , větrem ošlehané městečko s puncem hrdosti a nedobytnosti, město alabastru – historické centrum města s tajuplnými uličkami, kamenickými dílnami a krámky. Po prohlídce odjezd do přímořského letoviska jižního Toskánska na ubytování.
3. den:Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI , které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. Starobylé a podmanivé město LUCCA , známé především svým 4,2 km dlouhým renesančním opevněním, rodiště slavného skladatele Giacoma Pucciniho, významné kostely a muzea, románská katedrála San Martino, kostel San Michele, náměstí Piazza dell´Amfiteatro, zde byly středověké budovy vystavěny na stěnách římského amfiteátru.
4. den:Celodenní fakult. výlet na nejnavštěvovanější ostrov Toskánského souostroví ostrov ELBA , úchvatné pláže, tyrkysově modrá voda, hory a omračující vyhlídky. Navštívíme PORTOFERRAIO , někdejší římský přístav, procházka uličkami historického centra, pevnost Forte Stella, Napoleonova vila Mulini s terasovitou zahradou. Na prohlídku vesniček vyjedeme do hor - vesnička POGGIO , příkré dlážděné uličky, nádherný výhled na Marcianu Marinu a pobřeží. MARCIANA , malebná kamenná vesnička, možnost fakult. výjezdu lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova - MONTE CAPANNE - krásné výhledy až na Korsiku. Procházka nejstarší obcí ostrova MARCIANA ALTO s patricijskými a měšťanskými domy, možnost koupání na pláži mezi útesy v malebném středisku PROCCHIO . Odjezd na trajekt a návrat na pobřeží.
5. den:Polodenní výlet do PISY , město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto, šikmá věž. Návrat na hotel, pobyt u moře.
6. den:Pobyt u moře . Pro zájemce fakultativní celodenní výlet za etruskými sídly. Vysoko nad jeskyněmi v útesech údolí Lente navštívíme město s jedinečnou polohou PITIGLIANO , bludiště středověkých uliček, bývalé židovské ghetto, palác Orsini, působivý viadukt. Pokračujeme do městečka SOVANA , jedno z nejkrásnějších v celé Itálii, žlutohnědý pískovec, kostel Santa Maria s freskami a v okolí etruské hrobky Toskánska – Necropoli di Sovana, via cave – hloubené cesty vytesané do skály Etrusky, hrobka Tomba Ildebranda. SATURNIE , na závěr dne se ponoříme do zdejších přírodních horkých pramenů. Relaxace v sirných termálních lázních.
7. den:Pobyt u moře . Pro zájemce možný celodenní fakult. výlet na jih Toskánska, do hlavního města stejnojmenné provincie GROSSETO s řadou kulturních památek – náměstí Piazza Dante s katedrálou sv. Vavřince, zvonicí, socha Canapone Monument, věnovaná Leopoldovi II. Toskánskému, kostel sv. Františka, palác Aldobrandeschi. Pokračujeme do "Toskánské oázy" - MONTE ARGENTARIO , čisté moře, malebné přístavy - Porto Santo Stefano, Porto Ercole a Orbetello, skvostná příroda – písečné kosy "tomboll", laguny. Individuální volno a odpočinek v některé z elegantních marín a na zdejších pěkných plážích.
8. den:Polodenní výlet do jednoho z nejkouzelnějších měst celé Itálie SIENY , prohlídka středověkého centra (UNESCO) - hlavní náměstí Piazza del Campo s Palazzo Comunale, zvonice Torre del Mangia, úchvatně zdobená sienská katedrála – jeden z nejlepších příkladů gotiky v celé Itálii, baptisterium s mramorovou fasádou, procházka klikatými uličkami centra s kostely, paláci a muzei. Návrat na hotel, pobyt u moře.
9. den:Po snídani odjedeme do FLORENCIE (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance, jejíž odkazy dnes nalezneme všude v ulicích, v galeriích, kostelech i muzeích. Prohlídka města, kostel Santa Croce , který za svými zdmi ukrývá pomníky mnoha věhlasných Florenťanů, Bargello , katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio , nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio , jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti aj. Večer odjezd do ČR.
10. den:Návrat do ČR v dopoledních hodinách.
Itálie -  Florencie Itálie -  Porto Santo - Stefano Itálie - Florencie - galerie Uffizi Itálie - Lucca - Ponte Diavolo Itálie - San Gimignano Itálie - Toskánsko Poznávací zájezd Itálie - Florencie Poznávací zájezd Itálie - Florencie Poznávací zájezd Itálie - Lucca Poznávací zájezd Itálie - ostrov Elba - Poggio Poznávací zájezd Itálie - ostrov Elba - Portoferraio Poznávací zájezd Itálie - Pisa Poznávací zájezd Itálie - San Gimignano Poznávací zájezd Itálie - Toskánsko Poznávací zájezd Itálie - Toskánsko - Monte Argentario

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím – Marina di Cecina,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Slevy

  • Sleva 55+ ze základní ceny 2%

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí