CK Pohoda Kostarika Zájezd č. RE/CR331-20

Panama - Kostarika - Nikaragua

Kostarika

Zveme vás za poznáním tří malých zemí latinské Ameriky. Zážitky z krásného zájezdu…

14Počet dnů:

26.11.2020Termíny od:

89 900 Kč Cena od:

14 - denní zájezd

Zveme vás za poznáním tří malých zemí latinské Ameriky. Zážitky z krásného zájezdu umocní i kvalitní hotely téměř vždy s bazény, malá skupina a po celou dobu soukromý minibus. Vydejte se tedy s námi za 3 pohádkami Pacifiku. Cestu začneme v pohádce o bohatství a slávě, zejména díky Panamskému průplavu, kde bohatství latinskoamerické země bije do očí. V té druhé budeme "dýchat síru", a dozvíme se, jak se lidem Kostariky žije na kontinentě nejlépe. Ve třetí skončíme v jednom z nejchudších "království" latinské Ameriky, jehož lid již dlouho čeká na hodného "krále". Tak co si tak prožít tyto pohádky společně?

Zájezd provází Lenka Unzeitigová , garance skupiny max. 10 osob

Panama - Panamský průplav - NP Chagres - San José - NP Volcan Irazú - Cartago - Sarchí – NP Arenal – NP Monteverde - Granada - Las Isleatas – vulkán Masaya – Masaya - Managua - León – sopka Cerro Negro – Las Peñitas beach

LATINSKÁ AMERIKA KOMFORTNĚ, VSTUPY V CENĚ

NÁRODNÍ PARKY S VULKÁNY, KARIBIK A PACIFIK

Orientační ceny vstupného: Vstupy uvedené v programu jsou již zahrnuty v ceně zájezdu.

Kapesné: cca 25-30 USD/ os/ den


Plus výdaje za suvenýry a další osobní náklady.

Vstupní vízum: bezvízový styk pro občany ČR

Očkování: není vyžadováno žádné povinné očkování, pokud necestujete z oblasti výskytu žluté zimnice. Pro aktuální informace o očkování kontaktujte vaše nejbližší Centrum cestovní medicíny.

Doporučujeme: Důležité informace:

Naprostá většina obchodů, restaurací, půjčoven automobilů a hotelů akceptuje běžné kreditní karty (nejrozšířenější VISA nebo Mastercard). V San José i v dalších městech jsou na nejdůležitějších místech (velká nákupní centra, banky apod.) umístěny bankomaty.
Vedle kostarických colónů jsou při nejrůznějších platbách běžné americké dolary, které jsou bez problémů přijímány ve větších obchodech a ve všech hotelích. Některá prodejní místa odmítají přijímat bankovky v hodnotě 100 USD. Je třeba důsledně zkontrolovat, aby peníze byly zcela nepoškozené. V bance nevyměňují americké dolary, které jsou třeba jen lehce natržené. Velmi špatně směnitelné jsou jiné měny než USD, zejména Euro. Euro lze sice v některých bankách vyměnit (Banco Nacional de Costa Rica), ale ve velmi nevýhodném kursu.

Ubytování: ano

hotely ***

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Nástupní místa: 26.11. – 09.12. Odjezd L2, L3

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy (Vídně) s průvodcem do Střední Ameriky, přílet do PANAMA CITY , transfer na ubytování, Radisson Hotel Panama Canal s bazénem (nebo podobný standard), zde se na 3 noci ubytujeme.
2. den:Celodenní prohlídka staré PANAMY , kde se dovíme vše o počátku města. Vystoupáme na věž katedrály, navštívíme muzeum města, Casco Viejo s prezidentským palácem a Francouzským náměstím se sochami významných Francouzů, kteří přispěli k budování kanálu. PANAMSKÝ PRŮPLAV , nejvýznamnější stavba Ameriky, spojující pacifickou a atlantickou stranu kontinentu, zátoka Miraflores , ve zdejším muzeu zjistíme vše o výstavbě průplavu a s kapkou štěstí uvidíme i loď proplouvat. Po obědě pokračujeme prohlídkou v oblasti Panamského průplavu, nábřeží Balboa, bývalá Americká zóna. V pozdních odpoledních hod. návrat na hotel, relaxace.
3. den:NP CHAGRES . Od břehů jezera Madden odplujeme motorovou kánoí po řece Chagres , cestou pozorování nespočtu druhů ptactva - kormoráni, papoušci, ledňáčci aj. Návštěva indiánské vesnice kmene Emberá v deštném pralese, kde budeme přivítáni tradičním tancem a hudbou. Tradice tkaných košů, výroby masek a dřevořezeb. Po tradičním obědě u místního kmene odplujeme zpět, poté návrat na hotel.
4. den:Odjezd na letiště v Panama City a přelet do SAN JOSÉ v KOSTARICE , malé země vklíněné mezi Panamu a Nikaraguu, z jedné strany omývané Tichým oceánem a z druhé Karibikem. Transfer na ubytování do hotelu v San José.
5. den:Dopoledne NP VOLCAN IRAZÚ (3432 m), nejznámější sopka Kostariky a my si ji nenecháme ujít. Odpoledne dřívější hl. město CARTAGO , prohlídka ruin kostela vč. slavné poutní katedrály Basílica de Nuestra Senora de los Ángeles , kde si můžeme něco přát, stejně jako tisíce Kostaričanů, kteří ji navštěvují v naději na zázrak. Návrat na hotel v San José.
6. den:NP ARENAL , cestou zastávka ve městě SARCHÍ , shlédneme tradici výroby dřevěných povozů, kterou lidé používali a stále používají při sběrech kávy v horských oblastech. Poté působivá a na míle viditelná sopka Arenal , procházka NP (cca 3-5 km možnost volby) pod jednou z nejaktivnějších sopek centrální Ameriky. Ubytování v oblasti Arenalu. Zájemci se večer mohou vydat fakult. do známých a atraktivních termálních lázní BALDI .
7. den:V dřívějších ranních hodinách přejed do NP MONTEVERDE , oblast horských mlžných pralesů, jedinečná fauna i flóra, poznávací procházka v korunách stromů na závěsných mostech, nepřeberné množství druhů rostlin, motýlů, ptáků i savců. Odjezd na ubytování k oceánu v regionu Guanacaste.
8. den:Volný den, koupání u Tichého oceánu a odpočinek u pláží oblasti Guanacaste.
9. den:Dopoledne relax na pláži, poté přesun na hranice s NIKARAGUÍ a do hotelu s bazénem v městě GRANADA , na březích největšího středoamerického JEZERA NIKARAGUA .
10. den:Prohlídka koloniálního města GRANADA , při níž vystoupáme i na věž kostela La Merced, odpolední 2hod. plavba kolem ostrovů LAS ISLEATAS , kterých je tu na 365, zastávka u španělské pevnosti, pozorování západu slunce. V podvečer vyjedeme až ke kráteru činné sopky MASAYA , právě v tuto dobu má to pravé kouzlo. Večer návrat na hotel.
11. den:Ráno město a trh v MASAYA . Následuje hl. město MANAGUA , okružní jízda, zajímavosti rozptýlené po čtvrtích města. Odpoledne LEÓN, prohlídka historického centra vč. proslulé katedrály Nanebevzetí Panny Marie a nevynecháme ani výstup do 2 patra katedrály. Ubytování v hotelu s bazénem v Leónu.
12. den:Dnes se jde do akce. Navštívíme přírodní zvláštnost a vystoupáme k sopce CERRO NEGRO , která vyrostla uprostřed kukuřičného pole v 19.stol. Odtud se pojedeme rozloučit s Tichým oceánem na pláž LAS PENITAS. Návrat na hotel v Leónu.
13. den:Doprava na letiště a odlet do Evropy.
14. den:Přílet do Prahy (Vídně).
Fauna Kostariky Jedinečná fauna Kostariky Kostarika - Cartago, Bazilika Nuestra Senora de los Ángeles Kostarika - horské mlžné pralesy NP Monteverde Kostarika - Monteverde, procházka v korunách mlžného pralesa Kostarika - NP Arenal, termální prameny Baldi Kostarika - NP Irazu Kostarika - pobřeží Guanacaste, Playa Santa Teresa Kostarika - sopka Arenal Kostarika - sopka Arenal mapa - Panama, Kostarika, NIkaragua Nikaragua - katedrála v Leonu Nikaragua - kostel La Merced v Granadě Nikaragua - pláž Las Penitas Nikaragua - sopka Cerro Negro Nikaragua - sopka Cerro Negro Oblast Panamského průplavu Panama -  řeka Chagres Panama - NP Chagres, vesnice kmene Emberá Panama - panoramatický pohled na město Panama City Panama City - Casco Viejo

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • (V případě odletu/příletu z/do Vídně, CK zajistí zdarma transfery po trase Praha – Hradec Králové – Brno a po trase. Z Brna je již transfer na letiště doprovázený průvodkyní, která s vámi odlétá a zájezd provází)
  • 10x snídani,
  • 12x ubytování v klim. hotelech***, téměř vždy s bazénem - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 2x oběd,
  • dopravu soukromým minibusem,
  • letecká přepravu: Praha – Panama, Panama – San José, Managua – Praha,
  • letištní taxy a poplatky,
  • místní průvodce v Panamě a Nikaragui,
  • plavby lodí v rámci výletů 3. a 10. den,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • vstupné dle programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 11000 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1390 Kč
  • Monteverde - procházka v korunách stromů 30 $,
  • spropitné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • vstupné do NP v Kostarice cca 30 $ (NP Irazú 15 $, NP Arenal 15 $),
  • vstupní a výstupní poplatky cca 75 $,
  • výlety nad rámec programu,

Slevy

  • BONUS 1000 Kč zdarma při objednání zájezdu do 10.3.2020

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí