CK Pohoda Vietnam Zájezd č. 588

Vietnam - Zemí tisíce vůní od severu k jihu

Vietnam

Země tisíce vůní, pestrých barev a nepřeberného množství chutí. Přesně takový je…

16Počet dnů:

03.11.2020Termíny od:

58 990 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Země tisíce vůní, pestrých barev a nepřeberného množství chutí. Přesně takový je Vietnam, půvabná kráska skrytá ve stínu známějšího Thajska. Exotická a přitom bezpečná destinace s příchutí dobrodružství nabízí vše, co si může cestovatel přát. Fascinující přírodní scenérie, tyrkysové moře, písčité pláže, historické památky i nevšední orientální kulturu.

Staňte se na dva týdny dobrodruhy a vychutnejte si jedinečnou cestu napříč rozmanitým Vietnamem. Nahlédněte s námi do každodenního života jeho obyvatel, kteří si přes strastiplnou minulost zachovávají úsměv na tváři i svou tradiční pohostinnost a nechte se okouzlit krásami jejich země, jež se vám zaryjí hluboko do paměti.

Ubytování: hotel ****

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:
2. den:ODLET PRAHA - HANOJ Odlet z Prahy do Hanoje s leteckou společností Qatar Airways.
3. den:HANOJ Přílet do  Hanoje,  transfer do hotelu, ubytování. V závislosti na času příletu se budete moci seznámit s Hanojí například nenáročnou procházkou v  centru starého města , kypícím životem. Pozorování zdejšího hektického života, prodavačů nejrůznějšího zboží a neutuchajícího provozu tisíců motocyklů. Poté vás čeká  projížďka cyklorikšami ulicemi staré čtvrti. Pohodlně můžete objevovat křivolaké uličky historického města plné malých obchůdků a restaurací. Na závěr dne je pro vás připravena uvítací večeře, zaměřená na speciality vyhlášené vietnamské kuchyně.
4. den:HANOJ Dnešní den si projdete ty nejvýznamnější památky, které při návštěvě  Hanoje musíte vidět: Ho Či Minovo mauzoleum a jeho zahrady, Pagodu na jednom sloupu nebo Ho Či Minovo muzeum . Poté se vypravíte do  Chrámu literatury , který je zasvěcen čínskému mudrcovi Konfuciovi a zároveň je také první vietnamskou univerzitou. Chrám je jedním z nejatraktivnějších turistických míst v Hanoji, má ale také obrovský význam pro místní kulturu a tradice. Následně se vydáte směrem k  Chrámu nefritové hory  ležícímu na ostrově uprostřed jezera Hoan Kiem . Na závěr vycházky po Hanoji vás čeká návštěva v odního loutkového divadla , které neodmyslitelně patří k tradiční vietnamské kultuře. Loutky mohou být až metr vysoké a jejich jevištěm je bazén naplněný vodou. Atrakci, která má svůj původ ve vietnamských vesničkách, by si neměl nechat ujít žádný turista.
5. den:ZÁTOKA HALONG BAY Tento den poznáte světoznámou zátoku Halong Bay (UNESCO), která patří k nejnavštěvovanějším místům Vietnamu. Po příjezdu se vydáte na nezapomenutelnou plavbu lodí mezi ostrovy a vápencovými skalami, které zde osamoceně vystupují z moře. Během plavby si užijete tradiční oběd na palubě a navštívíte některé z ostrovů a jeskyní. K večeru si vychutnáte romantický západ slunce nad zátokou, čeká vás večeře a přenocování na lodi.
6. den:HALONG BAY - HANOJ - HOI AN Ráno přivítáte na palubě lodi výhledem na nádhernou zátoku Halong Bay s hrnkem teplého čaje či kávy. Po snídani podávané na čerstvém vzduchu budete pokračovat v objevování krás zátoky a následně se vydáte zpět do přístavu. Poté přejezd zpět do Hanoje a transfer na letiště, odkud odletíte vstříc městu Hoi An .
7. den:MĚSTO HOI AN Dnešní den si prohlédnete malé ale historicky důležité město Hoi An (UNESCO), které je považováno za jedno z nejmalebnějších ve Vietnamu. Jeho klikaté uličky jsou dlážděné kamennými kostkami a obestavěné historickými domy, čímž si zachovává svou tradiční atmosféru. Projdete si historické centrum, které bývalo v 16. – 18. století prosperujícím přístavním městem. Navštívíte ty nejvýznamnější památky, jakými jsou starověký dům Tan Ky, čínský sál Phuc Kien a 400 let starý krytý japonský most . Můžete také na vlastní oči spatřit chov bource morušového a výrobu hedvábí, kterou je město proslulé.
8. den:HOI AN - HUE Vydáte se na cestu do města Hue. Čeká vás fascinující průjezd horským průsmykem Hai Van Pass , odkud se vám naskytne půvabný výhled na moře, červeně dlážděné vesničky a ovocné sady hluboko pod vámi. Cestou se zastavíte ve městě Da Nang. Po příjezdu do města Hue je připraveno ubytování v hotelu a volný program.
9. den:MĚSTO HUE Tento den strávíte poznáváním starého města Hue (UNESCO), jež si své kouzlo zachovalo až do dnešních dob. Na palubě lodi se vydáte na plavbu po Voňavé řece až k nádherné Pagodě Thien Mu , která je jednou z nejstarších náboženských staveb v Hue. Pokračovat pak budete návštěvou nádherného Císařského města , za jehož hradbami v letech 1802 – 1945 vládla dynastie Nguyen. Odpoledne si prohlédnete slavné mauzoleum císaře Tu Duca , které leží v rozsáhlém borovicovém lese a je ukázkou jedné z nejkrásnějších staveb královské architektury za vlády dynastie Nguyen. Den zakončíte zábavnou procházkou po místním trhu Dong Ba , jehož uličky neustále pulzují čilým ruchem.
10. den:HUE - HO ČI MINOVO MĚSTO Před odjezdem budete mít možnost užít si volný čas v někdejším císařském městě Hue a poté následuje transfer na letiště a přelet do  Ho Či Minova Města . Ubytování v hotelu a osobní volno.
11. den:TUNELY CU CHI - HO ČI MINOVO MĚSTO Čeká vás cesta z Ho Či Minova Města krásnou krajinou podél rýžových políček a zahrad až do okrsku Cu Chi . Ten není jen klidnou venkovskou oblastí, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale proslul také tunelovým komplexem z dob vietnamské války. V důmyslné síti tunelů o délce asi 200 km se nacházely obytné prostory, kuchyně i operační sály. Budete mít možnost projít si alespoň malou část bludiště tunelů Cu Chi a díky shlédnutí autentického filmu si uděláte živou představu o životě a bojích v tunelech během krvavé války. Po návratu do Ho Či Minova Města si prohlédnete některé z památek, které toto krásné historické město ukrývá. Uvidíte Palác sjednocení, výstavní budovu Centrální pošty a navštívíte také Vojenské museum, které ukrývá exponáty především z doby americké fáze vietnamské války. Po procházce zavítáte na trh Ben Thanh – velké tržiště v centru města, kde budete mít možnost nákupu suvenýrů a ochutnání specialit místní vyhlášené kuchyně. Můžete si projít také ulici Le Cong Kieu , jež je proslulá prodejem starožitností, nebo trh Yersin s nabídkou vojenského vybavení.
12. den:DELTA MEKONGU Ráno se vypravíte do malého městečka  Ben Tre ukrytého v deltě veletoku Mekong. Toto krásné a klidné místo ukrývá klikaté kanály, bujnou vegetaci i milé a usměvavé obyvatele.  Delta Mekongu má pro Vietnam důležitý význam, jde totiž o nejúrodnější oblast v celé zemi. Přesvědčíte se o tom při pohledu na lesíky kokosových palem, sady plné exotického ovoce či háje s cukrovou třtinou. Žlutými vodními kanály se tiše pohybují tradiční dřevěné loďky a vše kolem prostupuje zelená vegetace. Užijete si chuť a vůni čerstvého ovoce a skvělou místní kuchyni třeba v podobě právě vyrobeného rýžového papíru nebo kokosových bonbonů podávaných se zeleným čajem. Po návratu do Ho Či Minova Města navštívíte chrám Thien Hau , který byl postaven čínskými přistěhovalci a je zasvěcen Paní moře, jež je v tradiční čínské kultuře ochránkyní všech námořníků a rybářů.
13. den:HO ČI MINOVO MĚSTO - MUI NÉ Z Ho Či Minova Města se přesunete do bývalé rybářské osady, letoviska Mui Né . Cestou navštívíte farmu pěstitelů dračího ovoce, místní tržiště a továrnu na rybí omáčku. Příjezd do hotelu, ubytování a volný program.
14. den:13 - 14. den: LETOVISKO MUI NÉ Užijete si zasloužený odpočinek a relax na plážích letoviska Mui Ne . Bývalá rybářská vesnička je dnes oblíbeným turistickým centrem s bílými plážemi, čistým mořem a poklidnou atmosférou.
15. den:MUI NÉ - HO ČI MINOVO MĚSTO - ODLET Dopoledne si užijete volný program a poslední možnost koupání v Mui Ne. Následuje odjezd na letiště v Ho Či Minově Městě a odlet do Prahy.
16. den:PŘÍLET DO PRAHY Přílet do Prahy.
17. den:
Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu Foto - Zemí tisíce vůní od severu k jihu

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí