CK Pohoda Srí Lanka Zájezd č. 475

Srí Lanka - Cesta za Perlou Indického oceánu

Srí Lanka

Srí Lanka je jedinečné místo této planety, a proto bývá přezdívaná jako Perla Indického…

16Počet dnů:

18.02.2021Termíny od:

52 990 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Srí Lanka je jedinečné místo této planety, a proto bývá přezdívaná jako Perla Indického oceánu.
Poznejte s námi její nekonečné čajovníkové plantáže, které vás ohromí svou svěží zelenou barvou, srdečné úsměvy zdejších obyvatel, na něž nelze zapomenout nebo posvátné chrámy zapsané v UNESCO. Setkáte se s ohroženými druhy zvířat žijícími v rezervaci Yala a na vlastní kůži zažijete Srí Lanku tím, čím je – rájem na Zemi.
Na závěr poznávacího okruhu vás čeká odpočinek v 4* resortu přímo na pláži.

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:ODLET PRAHA - COLOMBO Sraz 2 hodiny před časem odletu na letišti Václava Havla Praha. Let s přestupem se společností Emirates do největšího města Srí Lanky, Colomba.
2. den:PŘÍLET NA SRÍ LANKU - NEGOMBO Přílet do Colomba v ranních hodinách místního času a vaše první bližší seznámení se Srí Lankou. Čeká vás projížďka po rybářském městečku Negombo, nacházející se v západní části ostrova, nedaleko letiště Bandaranayke International Airport. V tomto městečku se seznámíte s pozůstatky holandských kolonizátorů a s typickým životem místních, kteří se živí hlavně rybolovem. Odpoledne volno a první možnost koupání. Doba transferu letiště – Negombo: cca 30 min.
3. den:ANURADHAPURA (UNESCO) Po snídani návštěva starobylého a původního hlavního města Srí Lanky (v dobách od 5. stol. př.n.l. do 10. stol. n.l.), které bylo po staletí centrem politického a náboženského dění. Dnes se jedná o jedno z nejuctívanějších poutních míst země, které při své návštěvě Srí Lanky nesmíte zapomenout navštívit. Prohlídka tzv. dagob (míst určených pro uchování ostatků) – Ruvanveliseya, Jetawanarama nebo Thuparama nebo jednoho z nejstarších stromů světa, tzv. Bó (2 250 let starý). Ukončení prohlídky a transfer do hotelu. Doba transferu Negombo- Anuradhapura: cca 4 hod. Doba transferu: Anurádhapura – hotel: cca 2 hod.
4. den:NÁVŠTĚVA TRADIČNÍ VESNICE A ŠKOLY Po snídani vás čeká návštěva tradiční vesnice a místní školy. Vesničky na Srí Lance zůstávají z velké části nezměněné a tak zde můžete pocítit, jak tu lidé žijí jednoduše v souladu s životním prostředím. Navštívíte tradiční vesničku, kde můžete pozorovat místní obyvatele a jejich každodenní život, jejich aktivity a také jejich jedinečnou kulturu. Během návštěvy se projdete vesnicí, ale i džunglí, uvidíte unikátní zemědělství Srí Lanky, svezete se na vozících tažených volky, projedete se na loďce po jezeře nebo navštívíte tradiční dům postavený z hlíny. Ochutnáte i typický srílanský oběd (rýži a kari) – každodenní stravu většiny místních obyvatel. Dále vás čeká návštěva tradiční venkovské školy, která i jako všechny ostatní na Srí Lance potřebuje pomoci jak finančně, tak i materiálně. Děti jistě ocení, pokud si pro ně připravíte různé sešity, tužky a další školní pomůcky. Ony si pro vás za odměnu připraví malé představení či píseň a vy tak strávíte krásné chvilky v obležení těchto neustále se usmívajících dětí. Závěrem tohoto dne vás čeká návštěva skalního chrámu v Dambulle , na celé Srí Lance považovaného za nejrozsáhlejší a nejzachovalejší.
5. den:SIGIRIYA (UNESCO) Po snídani přesun autobusem k velkolepé a nedobytně vyhlížející pevnosti Sigiriya , která je posazena na vrcholu skály, tyčící se asi 200 metrů nad okolní krajinou. Sigiriya je jednou z největších atrakcí Srí Lanky, která byla v roce 1982 vyhlášena za památku světového dědictví UNESCO . Doba transferu Habarana – Sigiriya: cca 30 min. Doba transferu Sigiriya – Polonnaruwa: cca 1 hod. 15 min. POLONNARUWA Po návštěvě Sigiriya vás čeká ještě pěší prohlídka dalšího historického města Srí Lanky, Polonnaruwa , kde na vás dýchne atmosféra středověku. Zdejší památky se řadí k jedněm z nejkrásnějších na ostrově, a proto není divu, že byly zapsány na seznam UNESCO . Místo je také symbolem toho, že i na jednom místě je možné poklidné soužití dvou kultur vyznávajících odlišné náboženství (budhismus a hinduismus). Doba transferu Polonnaruwa – hotel: cca 1 hod. 15 min.
6. den:ZAHRADA MATALE, KANDY Po snídani a transferu vás čeká Matale , místní ráj koření a bylinek, kde si budete moci vyzkoušet a zakoupit nepřeberné množství bylinek i koření, které zde mají nezaměnitelnou a plnou chuť. Určitě této možnosti využijte. Po prohlídce přesun autobusem do města Kandy (UNESCO) , ležícího uprostřed příkrých zelených kopců a pyšnícího se jednou z nejvýznamnějších buddhistických památek Srí Lanky – Chrámem Buddhova zubu . Zde je uchovávána posvátná relikvie – Buddhův zub .  Doba transferu hotel – Matale: cca 1 hod. Doba transferu Matale – Kandy: cca 2 hod.
7. den:VOLNÝ DEN - TANEČNÍ PŘEDSTAVENÍ Volný den v oblasti Kandy. Možnost návštěvy města a typických trhů. Na závěr dne vás čeká typické  kulturní představení  (představení různých srílanských tanečníků a bubeníků, kteří jsou pro Srí Lanku naprosto unikátní).
8. den:SLONÍ SIROTČINEC, BOTANICKÁ ZAHRADA Snídaně. Přesun autobusem k městečku Pinnawala , u nějž se nachází sloní sirotčinec , kde budete mít možnost dostat se do úzkého kontaktu s těmito pozoruhodnými savci (slony indickými). Zařízení funguje od roku 1975 a má na starost péči o slony, kteří by v divoké přírodě nebyli schopni přežít. Několik slonů z tohoto centra má i pražská zoologická zahrada v Tróji. Následně navštívíte i největší botanickou zahradu Srí Lanky – Peradeniya . Můžete zde najít až 5 000 druhů rostlin, avšak naprosto největší pozornost přitahuje rozsáhlá sbírka orchidejí. Doba transferu Hotel – Pinnawala – hotel: cca 1,5 hod.
9. den:ČAJOVNÍKOVÉ PLANTÁŽE, TOVÁRNA NA VÝROBU ČAJŮ Po snídani odjezd na jih Srí Lanky, dnešním cílem bude oblast kolem Nuwara Eliya . Srí Lanka je jedním z největších producentů čajů, proto při jejím objevování nelze opomenout ani návštěvu čajovníkové plantáže , resp. továrny, kde se vyrábí proslulé cejlonské čaje, které budete moci i ochutnat. NUWARA ELIYA Název města v překladu znamená „město světla“ a po jeho návštěvě poznáte proč. V tomto nejvýše položeném městě Srí Lanky zanechali patrné stopy zejména Britové, kteří zde působili během koloniální doby a dodnes zde naleznete mnoho památek, domů a typických anglických zahrad odkazujících na vliv bohatých Angličanů. Po návštěvě tohoto města možná přijdete na to, proč byla Nuwara Eliya Angličany tolik oblíbená (malá nápověda – doporučujeme přibalit si s sebou teplejší oblečení). Doba transferu Kandy – Nuwara Eliya: cca 3,5 hod.
10. den:VODOPÁDY RAVANA, NÁRODNÍ PARK UDA WALAWE Po snídani vás čeká přejezd autobusem do národního parku Uda Walawe , jedné z nejznámějších přírodních rezervací Srí Lanky. Po cestě se zastavíte u populárních vodopádů Ravana . Odpolední safari v Uda Walawe projedete v džípech a budete mít možnost sledovat pestrý život zdejší fauny. Nejslavnějšími obyvateli jsou zde zejména sloni, divoká prasata, ale i krokodýli a rozmanité druhy ptáků . Příjezd do hotelu v podvečerních hodinách.
11. den:Uda Walawe - Galle - Hikkaduwa Dopoledne vás čeká návštěva města Galle s úžasnou atmosférou a řadou historických památek. Původně portugalská a později holandská pevnost se může pyšnit krásným starobylým centrem , které je právem považováno za jedno z nejkrásnějších na Srí Lance ( UNESCO ). Místo se může pochlubit zajímavou historií, mohutnými hradbami a historickými domy – dnes často přestavěnými na stylové hotely a restaurace. Po návštěvě Galle vás čeká přesun do plážového resortu a odpočinek.
12. den:12. - 14. den – HOTELOVÝ RESORT, OSOBNÍ VOLNO Vychutnejte si relax v hotelu přímo u pláže (ubytování s polopenzí). Kdo stále ještě bude mít chuť poznávat další kouty Srí Lanky, může se s námi vydat na jeden z našich fakultativních výletů, které vám na místě blíže představí náš průvodce, který nebude chybět ani zde.
13. den:HOTELOVÝ RESORT, TRANSFER NA LETIŠTĚ Snídaně a poslední hodiny odpočinku strávené na pláži tohoto úžasného ostrova. Transfer na letiště ve večerních hodinách. Doba transferu hotelový resort – letiště: 2,5 hod.
14. den:ODLET Odlet z Colomba letadlem Emirates s přestupem v Dubaji. Přílet do Prahy na letiště Václava Havla v odpoledních hodinách. Zde váš program končí – už víte, kam se s námi vydáte příště?
15. - 16. den:
Foto - Cesta za Perlou Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu Foto - Kouzelné ostrovy Indického oceánu

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí