CK Pohoda Peru Zájezd č. 374

Peru - Po stopách dávných civilizací

Peru

Opravdového poznání mýtického Peru dosáhnete právě na tomto poznávacím zájezdu. Naše…

16Počet dnů:

10.09.2021Termíny od:

88 900 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Opravdového poznání mýtického Peru dosáhnete právě na tomto poznávacím zájezdu. Naše průvodkyně Eva Farfánová Barriosová vedla v Peru hned několik archeologických výzkumů s významnými objevy a je autorkou řady odborných knih o Peru. Tato výprava se tak stane zcela výjimečným zážitkem.
Vzrušují Vás záhadné obrazce na planině Nazca, tají se Vám dech nad stavební dokonalostí ztraceného města Inků Machu Picchu, nebo již dlouho toužíte plout po jezeře Titicaca? Ukrývá se snad právě zde bájné El Dorado? Neváhejte ani chviličku a vydejte se s námi na jedinečnou cestu, na které nahlédnete pod roušku tajemství dávných civilizací i do života současných obyvatel této nádherné země.

Ubytování: hotel ***

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:ODLET PRAHA - LIMA V odpoledních hodinách odlet do Limy (přestup v Madridu).
2. den:LIMA V ranních hodinách transfer do hotelu. Prohlédnete si moderní Limu – čtvrť Miraflores : Love Park, umístěný na útesech Miraflores s nádherným výhledem na limský záliv, navštívíte předkolumbovský chrám Pucllana s 25 metrů vysokou pyramidou, náměstími a rampami. Dále vás čeká čtvrť San Isidro s procházkou olivovým hájem, který byl v dobách španělské nadvlády velkou olivovou farmou.
3. den:LIMA V dnešním dni se můžete těšit na prohlídku Limy („Města králů“) založené Franciscem Pizarrem (UNESCO) – koloniální centrum s náměstím San Martín , Plaza Mayor , prezidentským palácem, radnicí a katedrálou. Navštívíte typický koloniální dům Aliaga , který nechal vystavět Francisco Pizarro pro svého kapitána Jerónima de Aliaga při zakládání města. Dále si prohlédnete klášter Santo Domingo a přesunete se do národního parku Paracas v provincii Pisco přímo na pobřeží Tichého oceánu.
4. den:NÁRODNÍ PARK PARACAS Čtvrý den vašeho zájezdu bude na programu výlet do národního parku Paracas a plavba lodí na ostrovy Ballestas s pozorováním kolonií lachtanů, tučňáků, pelikánů či lvounů. Loď zastaví také naproti záhadnému obrazci ve tvaru svícnu. Odpoledne přejedete do Nazcy se zastávkou v Cahuachi , ceremoniální centrum kultury Nazca.
5. den:PLANINA NAZCA - AREQUIPA Fakultativně možnost letecké prohlídky záhadných obrazců na planině Na zca (UNESCO) či jejich pozorování z vyvýšených míst a rozhleden. Odpoledne se přesunete do města Arequipa (cca 10 hodin.). Ubytování v nočních hodinách.
6. den:AREQUIPA Dnes vás čeká prohlídka „Bílého města Arequipa “ ležícího pod majestátní sopkou El Misti (UNESCO) – vyhlídka na město Carmen Alto , odkud máte Arequipu jako na dlani, tradiční čtvrť Yanahuara s malými uličkami. Poté navštívíte centrum města s náměstím Plaza de Armas a katedrálou, klášter Santa Catalina postavený již v roce 1579. Odpoledne zavítáte do výrobny na zpracování vlny z lam a alpak.
7. den:KAŇON COLCA A VESNIČKA CHIVAY Výlet k jednomu z nejhlubších kaňonů světa Colca s nádhernými výhledy na Andy, horské hřebeny, sopky a kaňony. Přejedete přes rezervaci Pampa Caňahuas , rozsáhlou rovinou obývanou lamou vikuňa a kolem kráteru Chucura . Uvidíte mnohé další sopky obklopující město Arequipa . Cestou se naučíte žvýkat koku, což je nejlepší prevence na nemoc z velké nadmořské výšky. Přijedete do malebné vesničky Chivay . Odpoledne fakultativně možnost návštěvy termálních lázní.
8. den:POZOROVÁNÍ KONDORŮ A JEZERO TITICACA Dnes se můžete těšit na vyhlídku Cruz del Condor s výhledem na jeden z nejhlubších kaňonů světa Colca a pozorování andských kondorů. Poté návštěva typických indiánských vesniček Pinchollo, Maca, Achoma a Yanque, dále vyhlídky Antahuilque a Choquetico . Poté se přesunete do města Puno, ležícího na březích nejvýše položeného splavného jezera světa Titicaca. Oběd formou balíčku.
9. den:VÝLET NA OSTROVY Výlet lodí na plovoucí rákosové ostrovy Uros , které obývá indiánský kmen aymarů, živící se rybařením a prodejem rukodělných výrobků. Výlet bude pokračovat na ostrov Taquile , jenž byl součástí incké říše, která zde zanechala četné stopy. Budete moci obdivovat tkalcovskou zručnost místních obyvatel a projít se po ostrově s nádhernými výhledy na jezero. Odpoledne návrat do hotelu.
10. den:CUZCO Přejedete po náhorní plošině Altiplano do Cuzca , bývalého hlavního města incké říše. Cestou se uskuteční několik zajímavých zastávek. Jednou z nich je město Pukara , které bylo první osadou na náhorní plošině Altiplano, dále vás čeká návštěva místního muzea či překonání nejvyššího bodu mezi Punem a Cuzcem La Raya (4 338 m.n.m). Poté navštívíte archeologické naleziště Raqchi s chrámem boha Viracochi a vesnice Andahuaylillas s kostelem San Pedro a s tzv. „andskou Sixtinskou kaplí“. Ubytování v Cuzcu.
11. den:INCKÉ CHRÁMY A CUZCO Dopoledne navštívíte incké chrámy Kenko , Puka Pukara , Tambo Machay a pevnost Sacsayhuaman s nádherným výhledem na město. Odpoledne si prohlédnete koloniální centrum Cuzca (UNESCO) – náměstí Plaza de Armas, katedrálu, chrám slunce Koricancha.
12. den:12 den: MĚSTEČKO PISAC A OLLANTAYTAMBO V dnešním dni pojedete do posvátného údolí Inků , vyjedete nad městečko Pisac  a navštívíte místní archeologické naleziště v horách. Následně přejedete do města Ollantaytambo , velmi zachovalé incké vojenské pevnosti, prohlédnete si centrum města a typický indiánský dům. Ubytování v posvátném údolí Inků.
13. den:MACHU PICCHU Panoramatická cesta vlakem údolím řeky Urubamba do městečka Aguas Calientes . Následně výjezd a „dobytí“ Machu Picchu (UNESCO) – „Ztraceného města Inků“ položeného na terase mezi strmými svahy pralesních And, jeden z nejúchvatnějších pohledů, jaké lze spatřit. Prohlédnete si město a terasovitá políčka. V odpoledních hodinách se vrátíte vlakem do Ollantaytamba a Cuzca.
14. den:CUZCO - OSOBNÍ VOLNO Individuální program v Cu zcu – možnost nákupů či návštěvy některého z místních muzeí.
15. den:OSOBNÍ VOLNO - ODLET Dopoledne individuální program. Odpoledne transfer na letiště v Cuzcu a odlet přes Limu zpět do Evropy a následně do Prahy s přestupem.
16. den:16 den: PŘÍLET DO PRAHY Ve večerních hodinách přílet do Prahy.
17. den:
Foto - Po stopách dávných civilizací Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů Foto - Za tajemstvím peruánských pyramid a zlatých hrobů

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí